Novoveská cesta-zvislá značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Július 18. mája 2022

Dobrý deň, prosím vás, prečo ste zrušili možnosť prístupu motorovým vozidlom na "Rybníky" v Novoves. Hute? Bude to trvalý stav? Stráca sa tým význam vybudovaných prístreškov - je nereálne ísť pešo cca 2 km aj s vecami, napr pre rodinu s deťmi, keby si chceli niečo opiecť. Nová cesta je kapitola sama o sebe výtlky, rolety, vymyté stružky od vody, Keď je sucho, obrovský prach, keď je mokro, ste ohádzaný (napr. na bicykli) bielou hmotou (ako cement). Hovorilo sa o zlepšení turistickej prístupnosti... Ďakujem za odpoveď.

06. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Prístup motorovým vozidlom je dočasne obmedzený z dôvodu bezpečnosti, aby nedochádzalo ku kolíznym situáciám a stretom chodcov a cyklistov z motorovými vozidlami. Niektorí vodiči sú dosť neohľaduplní a po tejto ceste jazdia neprimeranou rýchlosťou. Sú upravené tri parkovacie miesta a to: parkovanie pri FarmarSkom dvore, na začiatku cesty/nad rozvádzačom/ a potom priamo v lokalite „ Rybniky“ pred mostom. Zatiaľ je to doriešene takto, nie je vylúčene, že sa to časom zmení. Pokiaľ mám informácie, nebol žiaden slušný vodič vykázaný alebo pokutovaný, ak stál na upravených parkovacích miestach. V tomto momente je dôležité podotknúť, že sa jedná o lesnú cestu a nie o miestnu komunikáciu. Rekonštrukcia celej lesnej cesty bola riešená v spolupráci s Lesmi SR (spoluvlastník pozemkov) finančne nenáročnou technológiou tvrdej prašnej lesnej cesty stabilizovanej cementom.
Je pravda, že už po ukončení prác sa na ceste objavili výtlky, vymyté stružky od vody a iné poškodenia. Všetko to bolo niekoľkokrát riešené v rámci reklamačného konania a v mesiaci máj bola reklamácia zrealizovaná a na predmetnom úseku bol položený asfalt. Momentálne prebieha súťaž na pokrytie ďalšieho cca 300 m úseku, čím sa tie najviac poškodené úseky opravia. Na finálnu úpravu ostávajúcej časti cesty, pokrytie asfaltom alebo iným vhodným materiálom, sa chceme zapojiť do čerpania finančných prostriedkov z EÚ a preto sa už v súčasnosti spracováva projektová dokumentácia.

Prajem pekný deň.

Ing. Ján Novák
riaditeľ – konateľ spoločnosti

Lesy mesta Spišská Nová Ves s. r. o.
Novoveská cesta 9304/28
053 31 Spišská Nová Ves – Novoveská Huta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania