Rázusova-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý

Dlhodobo odstavená biela dodávka, bez platnej TK a EK, únik kvapalín Parkovisko pred vchodom 24, hneď za budovou bývalej slovenskej pošty/svietidla labanc

03. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, policajti mestskej polície Spišská Nová Ves vo veci odstránenia vraku na Rázusovej ul., pred vchodom č. 24 v Spišskej Novej Vsi už v minulosti kontaktovali majiteľa motorového vozidla zn. Citroen, TEČ SN 989 BV. Nakoľko majiteľ vozidla nevykonal potrebné opatrenie na jeho odstránenie, je v zmysle § 67, ods. 10 Zákona NR SR o odpadoch vyzvaný na jeho odstránenie. Po uplynutí zákonnej lehoty 60 dní vozidlo odstráni podľa § 67, ods. 11 Zákona o odpadoch mesto Spišská Nová Ves na náklady majiteľa vozidla, nakoľko vozidlo poškodzuje a ohrozuje životné prostredie a narušuje estetický vzhľad mesta.

Mgr. Ľubomír Chroust
Náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves
19. december 2022

vincko

Dobrý deň, ďakujeme za okamžité vylepenie žiadosti o odstránenie tohot vraku. Keď prídu Vaši kolegovia “na kontrolu” či je odstránený vrak tak nech sa nenechajú zmiasť tento vrak je len preparkovaný o pár metrov ďalej …
19. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
23. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

V predmetnej veci bolo v mesiaci november 2022 v priestoroch Mestskej polície Spišská Nová Ves vykonané stretnutie s majiteľom vozidla SN 989 BV za účelom odstránenia vozidla z parkoviska. Parkovisko, na ktorom bolo vozidlo odstavené, je vo vlastníctve mesta Spišská Nová Ves. Vozidlo nespĺňalo zákonom stanovené podmienky na prevádzku v cestnej premávke. Majiteľovi vozidla bola dňa 27. 10. 2022 zaslaná výzva na odstránenie vozidla v zákonom stanovenej lehote. Vozidlo bolo následne preparkované na jedno z parkovacích miest vedľajšieho pozemku, parcelu registra C, 2525, ktorej vlastníkom je SG Group, s. r. o., nie mesto Spišská Nová Ves.

Mgr. Ľubomír Chroust
Náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves
04. máj 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
05. máj 2023

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

Pavla Rachelová
[email protected]
09. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Mestská polícia Spišská Nová Ves sa tejto problematike už venovala. Za účelom odstránenia vozidla z parkovacieho miesta bolo v priestoroch Mestskej polície Spišská Nová Ves vykonané stretnutie s majiteľom vozidla SN 989 BV. Parkovisko, na ktorom bolo vozidlo pôvodne odstavené, je vo vlastníctve mesta Spišská Nová Ves. Vozidlo nespĺňalo zákonom stanovené podmienky na prevádzku v cestnej premávke. Majiteľovi vozidla bola zaslaná výzva na odstránenie vozidla v zákonom stanovenej lehote. Vozidlo bolo následne preparkované z mestského pozemku a doposiaľ je na jednom z parkovacích miest vedľajšieho pozemku, parcela registra C, 2525, ktorej vlastníkom je SG Group, s. r. o., nie mesto Spišská Nová Ves. Skutkový stav a kompetencie mestskej polície sú po preparkovaní vozidla na súkromný pozemok obmedzené zákonom.

Mgr. Ľubomír Chroust
Náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves
09. máj 2023

Peter Tekáč

Nutne zmeniť zodpovednú osobu a preposlat kompetentnemu organu (environmentálnej polícii 🤷‍♂️) alebo podnet uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania