Komenského-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý

Dobrý deň,na ulici Komenského 13,15. auta parkujú tesne pred prechodom pre chodcov vid na fotke. prosím o riešenie danej situácie aby mestská polícia riešila túto situáciu,keďže sa mi veľa krát stalo ze som sla vstúpiť na prechod a auto ma skoro zrazilo keďže kvôli zlému parkovaniu ma nebolo vidieť. a tak isto ci by sa tu nedal dat spomalovac keďže auta tu niekedy letia ako keby boli na pretekoch. ďakujem

07. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Parkovacia politika v meste Spišská Nová Ves je komplexne riešená policajtmi Mestskej polície Spišská Nová ves so zameraním sa na rizikovosť lokality a čas zvýšenej koncentrácie obyvateľstva v týchto miestach. Aj lokalite Komenského ul. v Spišskej Novej Vsi policajti venujú zvýšenú pozornosť so zameraním sa na zákonnosť parkovania, blokovania výjazdov, priechod pre chodcov pri základnej škole, a to hlavne pred a pri ukončení vyučovacieho procesu. Dohľad nad situáciou v cestnej premávke so zameraním sa na parkovanie motorových vozidiel v lokalitách priechodov pre chodcov je zo strany mestskej polície vykonávaný formou výkonu hliadkových služieb a taktiež monitorovaný prostredníctvom kamerového systému v rámci celého mesta Spišská Nová Ves. Zistené priestupky sú a budú riešené v kompetencii mestskej polície aj formou ukladania represívnych opatrení. V prípade Vášho zistenia porušenia zákonných ustanovení, je potrebné tieto skutočnosti v rámci územných častí mesta Spišská Nová Ves obratom nahlásiť na Mestskú políciu Spišská Nová Ves na t. č. 159, alebo Policajnému zboru Slovenskej republiky na t. č. 158 za účelom realizácie priestupkov a odstránenia nedostatkov. Situáciu vo veci parkovania riešime v rámci personálnych možností a najviac prínosné je riešenie aktuálnych podnetov priamo na mieste ihneď po telefonickom oznámení.

Mgr. Ľubomír Chroust
Náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves
07. november 2022

Nik Ka

ďakujem za odpoveď,ale veľa krát sa stane ze auto mestskej polície prejde len okolo aj keď vidia ako ľudia parkujú nic s tým nerobia. viem ze je malo parkovacích miest ale podľa môjho názoru by mali mestský policajti davat opakovane papuče,tak si potom 2krat rozmyslia ľudia ci zaparkuju tesne pred prechodom.
26. december 2022

Nik Ka

Komenského-parkovanie-problémové

Dobrý deň, na ulici Komenského 13, dnes 20.12. nemala sanitka kde zaparkovať lebo nejaký inteligent zaparkoval rovno pred vchodom kde ma ostat miesto pre sanitku a aj pre chodcov ktorý chcú prejsť. mestský policajti vždy len prejdú okolo a nic neriešia.
27. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Mestská polícia Spišská Nová Ves sa v rámci výkonu hliadkových služieb venuje dohľadu nad cestnou premávkou. Súčasťou výkonu služobnej činnosti je aj realizácia zistených priestupkov v rámci kompetencie mestskej polície. V lokalite Komenského ul. v meste Spišská Nová Ves aj na základe Vášho podnetu budú vykonané hliadkové služby za účelom eliminácie a realizácie zistených priestupkov. Zistený skutkový stav bude riešený aj formou donucovacích prostriedkov (prostriedky na zabránenie odjazdu motorového vozidla). Parkovacej politike v rámci mesta Spišská Nová Ves je v rámci personálnych možností venovaná zvýšená pozornosť aj v spolupráci s Policajným zborom Slovenskej republiky.
Vzhľadom na personálne možnosti Mestskej polície Spišská Nová Ves a množstvo podnetov sú prioritne riešené telefonické oznámenia od občanov na t. č. 159, kde sa rieši aktuálny zistený skutkový stav bez časového odstupu.

Mgr. Ľubomír Chroust
Náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania