Nad Medzou-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení

Nesprávne parkovanie. Vodiči parkujú autá na nesprávnej strane, v obojsmernej ulici.

27. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Policajti Mestskej polície Spišská Nová Ves sa v rámci výkonu hliadkových služieb venujú dohľadu nad cestnou premávkou. Súčasťou výkonu služobnej činnosti je aj realizácia zistených priestupkov v rámci kompetencie mestskej polície. V uvedenej lokalite aj na základe vášho podnetu budú vykonané hliadkové služby za účelom eliminácie a realizácie zistených priestupkov. Zistený skutkový stav bude riešený aj formou založenia prostriedkov na zabránenie odjazdu vozidla (papuče). Parkovacej politike v rámci mesta Spišská Nová Ves je v rámci personálnych možností venovaná zvýšená pozornosť aj v spolupráci s Policajným zborom Slovenskej republiky.
Vzhľadom na personálne možnosti Mestskej polície Spišská Nová Ves a množstvo podnetov sú prioritne riešené telefonické oznámenia od občanov na t. č. 159, kde sa rieši aktuálny zistený skutkový stav bez časového odstupu.

Mgr. Ľubomír Chroust
Náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves
12. január 2023

Juraj Galdun

Autá stále parkujú v protismere.
17. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Vzhľadom na personálny stav policajtov Mestskej polície Spišská Nová Ves a množstvo požiadaviek na výkon služby policajtov nie je možný nepretržitý výkon hliadkovej služby v lokalite Nad Medzou. Vodičov motorových vozidiel riešime v rámci kompetencií mestskej polície a zistených priestupkov je aj napriek nižšiemu personálnemu stavu policajtov podstatne viac, ako bolo v r. 2021. Správa o činnosti Mestskej polície Spišská Nová Ves bude zverejnená podľa zákonných ustanovení.
Parkovacej politike v rámci mesta Spišská Nová Ves je v rámci personálnych, materiálno-technických a ekonomických možností venovaná zvýšená pozornosť aj v spolupráci s Policajným zborom Slovenskej republiky.
Mestská polícia Spišská Nová Ves prioritne rieši telefonické oznámenia od občanov na t. č. 159, kde sa rieši aktuálny zistený skutkový stav bez časového odstupu. K situácii je možné po telefonickej dohode vykonať aj osobné stretnutie v priestoroch mestskej polície.

Mgr. Ľubomír Chroust
Náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania