Gaštanová-chybajuci povrch na ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Peter 05. januára 2023

Novy workout park na Gastanovej (potazmo aj na Dubovej) bez nejakeho standardneho povrchu je cista katastrofa. Akonahle zaprsi, pripadne teraz v zime, je to jeden velky kupel v blate.
Navyse, chyba nejaka "prilahla infrastruktura", kde si clovek aspon moze zlozit veci na nejaku lavicku a pod.

Velmi ocenujem, ze mesto sa snazi a pridalo konecne nove workout parky, ale nehnevajte sa na mna, ak by som ja vo svojej praci odovzdal taketo nieco ako hotovy projekt, tak normalne letim.

To sa naozaj neda nieco urobit poriadne? To vzdy musi byt len taka polovicata robota? Rychlo pred volbami nadrbeme nejake ihriska - nevadi, ze nevieme absolutne nic o problematike, nenastudujeme si, neporadime sa - len nech daco ukazeme, ze robime? Toto je pristup, takto chceme fungovat? Otras ...

05. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

rekonštrukcii detských ihrísk ako aj športovísk sa aktívne venujeme už druhý rok, takže určite to nie sú činnosti vykonávané na rýchlo pred voľbami. Rozsah týchto činností je rozsiahly, nie je vždy možné dokončiť všetky aktivity a činnosti v jednom období. Keďže sme sa snažili využiť finančné prostriedky čo najefektívnejšie, rozhodli sme sa, že dopadové plochy budeme riešiť vo vlastnej réžii - v tomto roku bolo umiestnených viacero dopadových plôch pod prvkami detských ihrísk, tesne pred príchodom prvého snehu sme uložili dopadovú plochu pod nový prvok detského ihriska na Gorazdovej ulici, zároveň bola v tomto období realizovaná obnova ôsmich športovísk. Poviem to trochu nadnesene - ak by sme chceli byť za pekných a objednávali si všetky tieto projekty "na kľúč" - áno, možno by to vyzeralo pekne ihneď po odovzdaní, no vyčerpali by sme si finančné prostriedky, ktoré takto vieme využiť na nákup ďalšej infraštruktúry.

Záverom by som chcel dodať, že uloženie dopadovej plochy, ako aj napríklad spomínané lavičky sú na pláne prác v jarných mesiacoch.

S pozdravom

Ing. Peter Hamrák
vedúci oddelenia komunálneho servisu

**************************
Mestský úrad
Oddelenie komunálneho servisu
Štefánikovo námestie č. 1
052 70 Spišská Nová Ves
Tel: +421 53/4152 228
Mobil: +421 918 391 159
mailto:[email protected]
http://www.spisskanovaves.eu
05. január 2023

Peter

Dobry den, dakujem za odpoved.

No a ja to teda poviem naopak uplne nenadnesene. Ak by ste nechceli byt za peknych, tak nepostavite na rychlo tieto dve workout parky tesne pred volbami (zbytocne to tu budeme rozoberat, oba boli dokoncene cca dva mesiace pred volbami - preco nie 6 mesiacov pred, alebo rok, dva, tri? Neskutocna nahoda), ale najprv alokujete peniaze na kompletny funckny projekt so vsetkym, co je k takemuto projektu potrebne a potom urobite realizaciu.

To aj doma tak robite, ze povedzme idete robit prerabku kupelne a zatial len vymurujete priecky a date vanu, lebo len tolko mate penazi, a obklady nechate na neskor, ked dosporite? Kazdy normalne zmyslajuci clovek najprv naspori na komplet kupelnu a az potom sa pusti do prace. A je absolutne jedno, ci pol prerabky robite cez externeho majstra a polovicu si planujete dokoncit sami.
05. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, verejné financie fungujú trochu inak ako peniaze v domácnosti, či v súkromnom sektore. Budovanie nových ihrísk bolo financované z kapitálového rozpočtu krytého úverom, ktorý si mesto zobralo v roku 2021 a termín jeho čerpania bol do 31.12.2022. Tieto prostriedky boli následne alokované na jednotlivé oddelenia a projekty. V prípade nevyčerpania týchto prostriedkov by ich teda v roku 2023 už nebolo možné použiť. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli využiť čo najviac prostriedkov z týchto kapitálových zdrojov na nákup a osadenie "technických zariadení" a následne v tomto roku dokončiť tieto prostriedky z bežných rozpočtových zdrojov.

Čo sa týka údajného načasovania - zopakujem ešte raz - s rekonštrukciou ihrísk sa začalo v roku 2021, kedy bolo osadených 36 nových prvkov, začalo sa s odstraňovaním nevyhovujúcich prvkov a opravou starších prvkov, kde to bolo možné. V roku 2022 to bolo celkovo 50 nových prvkov, rovnako ako v predošlom roku sa taktiež od skorej jari odstraňovali nevyhovujúce prvky a rekonštruovali staršie prvky. Práce sa neskončili voľbami, ale príchodom zimy, po voľbách bola dokončená rekonštrukcia 8 športovísk, kde boli kompletne vymenené basketbalové, futbalové a volejbalové konštrukcie a príslušenstvo, osadený bol nový prvok na Gorazdovej ulici vrátane dopadovej plochy.

S pozdravom

Ing. Peter Hamrák
vedúci oddelenia komunálneho servisu

**************************
Mestský úrad
Oddelenie komunálneho servisu
Štefánikovo námestie č. 1
052 70 Spišská Nová Ves
Tel: +421 53/4152 228
Mobil: +421 918 391 159
mailto:[email protected]
http://www.spisskanovaves.eu
05. január 2023

Peter

Moj podnet sa tyka konkretneho ihriska, a tam platia okolnosti, ako som opisal.

Opakujem, mna velmi tesi, ze sa veci posuvaju vpred, ako pisete, urcite bolo toho vybudovaneho dost - takze aby sme si rozumeli este raz - ja nekritizujem "nicnerobenie", alebo rozhadzovanie/prehajdakavanie penazi alebo pod. Ja poukazujem na manazment a organizaciu tohto celeho, a ta mi jednoducho pride prinajmensom nestastna - velmi jemne povedane.

Velmi rad si pockam na jarne mesiace a vysledny efekt.
05. jún 2023

Peter

"Záverom by som chcel dodať, že uloženie dopadovej plochy, ako aj napríklad spomínané lavičky sú na pláne prác v jarných mesiacoch."

Ja len pripominam, ze tu mame posledny jarny mesiac.
03. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dopadová plocha bola doplnená na konci roka 2023.

Ďakujem

**************************
Mestský úrad
Štefánikovo námestie č. 1
052 70 Spišská Nová Ves

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.