Gaštanová-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Marek 13. septembra 2019

Pozdravujem,
keď idete s deťmi na toto ihrisko, zakaždým sa vám naskytne takýto pohľad. Rozhádzané špaky, fľaše, obaly, papiere, odpad. Rozumiem, že mladí ľudia sa z viacerých dôvodov potrebujú stretávať, a majú aj potrebu piť alkohol, ale keďže nevedia pochopiť, že ihrisko na sídlisku, alebo pri schodoch (na Tarči), či pri dvojkríži nie je ich izba, alebo majetok, prosím o riešenie, možno hliadkami navyše, hlavne vo več. hod., kedy sa mládeži úspešne darí rušiť nočný pokoj. Na lavičky pri tomto ihrisku si normálny rodič ani nesadne, pretože to tam vyzerá ako v pentagone v Blave. Podnet je v kateg. vandalizmu, pretože to tam už patrí, pričom tento stav pretrváva dlhodobo. Nedá mi však podotknúť, že napr. aj mnoho dospelých po dofajčení odhodí špak rovno na zem.. Pozývam sa prísť pozrieť...

10. september 2019

Marek

...chcem ešte doplniť, že na predmetnom ihrisku sú lavičky aj ďalej pod stromami. Stav onoho priestoru je otrasný. Lavičky sú poškodené a je tam doslova smetisko. Keď si chcete vytiahnuť knihu a čítať si, tak si musíte sadnúť na trávu... Piesok v ohrade je znečistený. Toto ihrisko v podstate slúži vandalom...
13. september 2019

peter

Pri tomto podnete musim len skonstatovat, ze verejne priestranstva su zrkadielkom naroda. Staci sa pozriet, ako "bezni" ludia zanechavaju rozne dvere, nabytky a stavebny odpad pri kontajneroch, mladi na inkriminovanom mieste nemaju problem hodit na zem flasu, ohorky. Zial nie je mozne, aby pri kazdej lavicke stal mestsky policajt a kontroloval kto kde vyhodi plechovku. Toto je vsetko o nas, o ludoch, o obyvateloch nasho mesta. Pokial si ludia neuvedomia, ze oni sami vytvaraju prostredie, nebude to lepsie. Pretoze verejne priestranstvo nevytvara ani mestsky urad, ani ho nedokaze vsade strazit policia. Myslim ze toto nevyriesi ani policia, ani kamery, jedine myslenie ludi.
16. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, hliadky mestskej polície hliadkujú aj v tejto lokalite, ale nie je možné mať policajta na každej ulici. V prípade oznámenia o rušení nočného pokoja, prípadne rušení verejného poriadku, hliadka okamžite ide na uvedené miesto a rieši situáciu. Občanovi je potrebné dokázať, že on spôsobil neporiadok a až tak ho je možné riešiť za tento skutok. Rodičia si poriadok v detskej izbe ustrážia – nikto cudzí im tam neporiadok neurobí, ale na verejnom priestranstve sa aj niektorí doma poriadkumilovní rodičia správajú celkom ináč a v podobnom duchu vychovávajú aj svoje deti, tak potom nečakajme, že budeme mať všade poriadok a čistotu. Nie je to tak dávno, kedy sa organizovali na uliciach brigády občanov a každý si svoje najbližšie okolie upratal, teraz čakáme, že náš neporiadok uprace niekto iný a aj preto to takto na niektorých miestach vyzerá.

Andrej Boroň
zástupca náčelníka MsP
17. september 2019

Marek

Aha, čiže aké je vlasnte riešenie?
17. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetný priestor sme vyčistili od neporiadku a opravili poškodenia. Budeme tejto lokalite venovať zvýšenú pozornosť.

S pozdravom

Tomáš Hamráček
vedúci oddelenia komunálneho servisu
Mestský úrad Spišská Nová Ves
17. september 2019

Marek

Vďaka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania