Problémy pri diskonte

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Peter 31. marca 2015

chcem sa opytat mesta resp. mestskej policie, ci sa s tymito "ludmi" neda nieco spravit alebo ich presunut niekam inam. Od kedy je ten diskont otvoreny sa tu neustale zbiehaju, co by az taky problem nebol, keby nemocili, kde im pride, nerobili tam nonstop bordel, a to ze su stale vulgarni uz asi ani riesit nemusim. Bol by som fakt rad, ak by sa mesto mohlo na tento problem pozriet. Viem, ze nie som jediny, komu to prekaza.
Dakujem

31. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Hliadkovou činnosťou monitorujeme pohyb neprispôsobilých osôb v danej lokalite. Zároveň budú dôrazne upozornení na dodržiavanie čistoty a slušného správania. Na fotografii nie sú však takéto osoby, o čom zodpovedá ich oblečenie. Na sídlisku Mier je zvýšená hliadkova činnosť, hlavne pešie hliadky podľa bezpečnostnej situácie.

JUDr. Michal Komara,PhD. náčelník MsP v Spišskej Novej Vsi
02. apríl 2015

Martina

Na obrázku sú presne osoby, ktoré tam bežne popíjajú na verejnosti, sú hluční a väčšinou pod vplyvom alkoholu...Bývam blízko a hádam som ešte nezažila, že pri tom koši niekto nestál a nepopíjal. A ešte som tam nikdy nevidela žiadnu hliadku...
02. apríl 2015

Peter

presne tak, pan komara spomina, ze tu mame zvysenu hliadkovu cinnost, ale este som tu policajtov nevidel ( nie, ze by mi chybali ), ale niektore veci by riesit mohli, ako napr tychto na foto. To, ze na foto su osoby, normalne oblecene, neznamena, ze nerobia bordel, hluk a neobštievajú vsetky mury a stromy tam.
Mozno by sa pan náčelník MsP v Spišskej Novej Vsi mohol prist pozriet sam ako to tam vyzera, ze miesto travnika, tam rastu vrchnaky z pivovych flias. a ten kos co tam mesto postavilo, je vlastne na krasu.
PRE MESTO: budte taki dobri a rieste aj problemy co maju ludia nasho pokojneho mesta a nie len ci maju zaplatenu dan na psa!
02. apríl 2015

milan

Martina a Peter presne tak ako píšete.Pacienti sa presunuli od potravin špajza pred diskont.Je to tam naozaj hnus.Pán Komara prosím vás povedzte mi kedy tam budu mestsky policajti aby som si ich odfotil,lebo som ich na mieri na peši ešte nevidel.Na všetky podnety odpovedáte,že je zvýšená hliadková činnosť alebo bude zvýšená hliadková činnosť.Orgán mestskej polície môžte stretnúť tak akurát v centre mesta ako sledujú či niekto náhodou nezaparkuje bez platenia.
02. apríl 2015

obyvateľ sidliska

Na tento problém sa práve v tejto rubrike už poukazovalo v podnete " Asociáli v parkoch 19.augusta 2014" a podnet bol označený ako NERIEŠENÝ. Odznela všeobecná odpoveď s prísľubom zvyšenej hliadkovej činnosti. Je fakt, že situácia sa vôbec nezmenila, práve naopak-zhoršila. Naďalej sa vyhýbame popijajúcim a močiacím asociálom, postávajúcim pred a za dikondom, lekárským strediskom, pred poštou a pred potravinami. Žeby to už bola samozrejmosť ?
05. apríl 2015

Matej

Občania neporiadok v meste to je už problém nielen mesta a polície ale i štátu a jeho národa...a samozrejme sčasti aj vás! pretože problémy pretrvávajú skoro v každom meste!, tie ho ale bez podpory a správnej
voľby od občanov nikdy nevyriešia... je to aj problém politického systému a (ne)pochopenia demokracie kde si každý môže robiť čo sa mu zachce, zákonoch ktoré sa mnohé nedajú v praxi razantne použiť, je to problém životnej ale hlavne mentálnej úrovne mnohých obyvateľov mesta nielen tých asociálov - aj "zazobanci a ľudia akože na úrovni robia veľký neporiadok alebo sa k čistote a poriadku na inkriminovanom mieste ale aj inde v meste stávajú apaticky, len niesú takí nápadní ako tí občania na fotke! Riešenie je jednoduché drvivá väčšina obyvateľov by sa mala zaujímať o veci verejné, platiť dane, udržiavať čistotu a poriadok a tích čo to porušujú pokutovať alebo sankcionovať a nariadiť verejnoprospešné práce. Ak sa nezmení myslenie väčšiny obyvateľstva tak sa k Švajčiarsku, alebo Rakúsku nepriblížime ani na 10% za 100 rokov. Už maďari, poliaci a hlavne česi sú ďaleko pred nami.
06. apríl 2015

obyvateľ sídliska

Matej konštatuje, že problém neporiadku v meste je sčasti aj v nás(mimo neho).Ktorí ľudia sú potom tí zlí, keď každý sa cíti byť dobrý?
07. apríl 2015

Matej

Ktorí ľudia sú dobrí? občania ktorí mi dávajú neustále mínuska zamyslite sa ja nefajčím a nehádžem fľaše a papieriky na zem, nemám psa a dokonca ani auto a upratujem aj okolie sídliska po druhých a neporiadnikoch upozorňujem a hrozím políciou. Ako ste na tom vy ostatní nespokojní občania? "Dobrí" sú tí ktorí okrem toho že tu píšu o problémoch v meste aj niečo pre krajšie a zdravšie životné prostredie robia! nielen u seba doma, alebo na svojej záhradke a pod. Mám na mysli hlavne neporiadnych psíčkaroch, fajčiaroch ktorí hádžu špaky všade po zem a alkolikoch a to sa nejedná iba o čučaroch , alebo sociálne slabých tzv.spodinu, ale aj záhradkároch ktorí si vyčistia svoju záhradku a bordel na sídlisku všade naokolo a hlavne rozhýčkanú nevychovanú mládež. Mám skúsenosti že v SNV aj tí ostatní z vyššej vrstvy robia neporiadok. Problém sa týka každej vrstvy všade sa nájdu bordelári bohatých a vzdelaných obyvateľov nevynímajúc.

Občania a obyvateľ sídliska ak vidíte neporiadnikoch a zastihnete ich pri čine upozorňujte ich alebo aj kričte ak sa ozve jeden musia sa ozvať aj ostatní a nie iba sa prizerať a čušať, alebo maximálne volať a písať so sťažnosťou na úrad to je také slovenské!
Vo Švajčiarsku iba nechtiac vypadne pri vybratí ruky z vrecka papierik od cukríka a už je pri Vás policajt z mastnou pokutou!
V Maďarsku som niekde v meste nevidel papierik a keď som si vlete chcel iba omočiť nohy vo fontáne už všetci naokolo zazerali a upozorňovali ma a hrozili mi políciou...
08. január 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet vhodný na uzavretie. Mestská polícia prisľúbila zvýšenie hliadkovania. Riešením je zavolať políciu, ak občan vidí nezákonnosť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania