Ihrisko na sidl. Mier

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Zuzana 13. júla 2015

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či nie je možná výstavba, resp. doplnenie detského ihriska na sídl. Mier. Ide mi o lokalitu pri panelákoch pri Štúrovom nábreží. Je tam krásny veľký priestor, kde by sa mohlo čosi nové vybudovať pre naše deti. Denne sa tam stretávame mamičky s deťmi a to naozaj v hojnom počte...a okrem pieskoviska s jednou šmýkalkou /ktorej tiež viac ako rok chýba zábradlie/ a dvoch starých preliezačiek, ktoré tiež dosluhujú tam nič nie je. Nebývam priamo na tej ulici, ale chodím tam z dôvodu, že je to tam najbezpečnejšie, keďže tam nie je cesta a je tam veľký priestor na hru a myslím, že viacero rodičov uprednostňuje toto miesto práve z tohoto dôvodu. Nebolo by možné investovať pre naše deti niečo aj na našom sídlisku? Vopred ďakujem za odpoveď.

15. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Na sídlisku Mier (Mestský výbor č. 4) sa v súčasnosti nachádza 119 prvkov detských ihrísk: 25 x pieskovisko, 36 x prevažovačka, 9 x šmýkačka, 2 x kolotoč, 13 x hojdačka, 34 x preliezka. Na celom území mesta Spišská Nová Ves (máme 9 mestských výborov) sa nachádza 315 prvkov, z čoho vychádza, že viac ako 1/3 z celkového počtu prvkov (37,78 %) je na sídlisku Mier.
Na Štúrovom nábreží sa nachádza: 4x pieskovisko, 5x prevažovačka, 5x preliezka a 1x šmýkačka.
V súčasnosti sa neuvažuje s dopĺňaním prvkov na DI. Momentálne sa spracováva Koncepcia DI v meste. Víziou mesta je vybudovať na sídliskách jedno centrálne DI a pár menších DI, na ktorých bude adekvátny počet prvkov.

S pozdravom




Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu MsÚ
23. marec 2016

Zuzana

Dobrý deň, chcela by som sa znova informovať ohľadom ihriska na Štúrovom nábreží. Keďže viem, že sa plánuje tento rok výstavba centrálnych ihrísk na jednotlivých sídliskách, tak by som chcela znova navrhnúť úžasný priestor na uvedenej ulici. Myslím, že nehovorím, len za seba, ale za množstvo rodičov, ktorí navštevujú toto miesto.
Viem, že ste nám vyrátali koľko prvkov máme na našom sídlisku, ale tie majú už svoj vek, takže by stálo za zváženie doplnenie niečoho novšieho, keďže aj z toho mála čo sme tam mali nám ubudlo... Odstránila sa šmykľavka do piesku ešte minulého roku - viem, že to bolo z bezpečnostných dôvodov, ale neuvažuje sa o osadení novej?. Tiež by som dala do pozornosti z dôvodu bezpečnosti otáčaciu preliezačku - guľu ( tiež na uvedenom priestranstve), ktorú by bolo vhodné skontrolovať - niekedy vydáva zvláštne zvuky a zasekáva sa.... a deti ju dosť často využívajú.
Vopred ďakujem za vašu odpoveď.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania