Rozbitý chodník pri Spišane

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Matúš Tremko 30. júna 2016

Vďaka takýmto miestam si naše mesto nezaslúži titul druhého najkrajšieho mesta na Slovensku. Ako som spomínal už v predchádzajúcom podnete. Centrum je pekné, no človek prejde pár metrov mimo centra a hneď pekný dojem je fuč. Smutné.

23. august 2016

Odpoveď samosprávy

Potrebu opravy predmetného chodníka budeme evidovať. V súčasnosti nedokážeme uviesť termín opravy aj vzhľadom na iné aktivity, ktoré zabezpečujeme v rámci prostriedkov bežnej údržby miestnych komunikácií.

Mesto Spišská Nová Ves
03. september 2016

Matúš Tremko

Ako neviete určit termín opravy? V nasledujúcich rokoch sa majú zmodernizovať komunikácie v objeme 5 mil eur. Nevidíte že tie chodníky v meste sú v dezolatnom stave?
14. september 2016

peter

Matus, staci si pozriet aj predchadzajuce podnety, toto je uplne standardna odpoved - nedokazeme, nemame kapacity atd. Uz povazujem za zbytocne vobec tu nejaje podnety davat ked sa aj tak nebudu riesit.
14. september 2016

Matúš Tremko

Pisal som si s dotycnymi co riesia podnety. Odpovedali mi, ze odkaz pre starostu nie je jedinym nastrojom pre podavanie staznosti. Mozte zavolat alebo napisat mail, napisat staznost do icka a podobne. Takze ja to riesim tak ak sa to neriesi prostrednictvom odkazu pre starostu, napisem im osobne mail. Musite uznat ze fakt sa neda riesit hned vsetko. Napriklad rekonstrukcia chodnika na tarci prebehla rok po podanom podnete. Zjavne si mesto podnet vsimlo a dalo si to ako prioritu do buduceho roka. Myslim, ze za posledne roky mesto ide vpred. Netreba to vzdavat peter treba tlacit na vedenie, najhorsia je necinnost. Pekny den.
14. september 2016

peter

Je mi to jasne, ale mnozstvo podnetov ktore sa na tejto stranke objavia sa tykaju napr. zalepenia jedneho vytlku. Z osobnej skusenosti mozem povedat, ze aj ked som poziadavku adresoval priamo mailom, dostal som zial taktiez negativnu odpoved.
Na druhej strane si taktiez myslim, ze mesto by malo samo monitorovat nedostatky a informovat verejnost prostrednictvom napr. webstranky na com sa robi aktualne, co je naplanovane, cize nejaky zoznam priorit. Odbijat podnety s tym, ze nie je mozne uviest termin opravy nepovazujem za spravne.
14. september 2016

Matúš Tremko

Tiež máme dva nešťaštné výtlky na našej ulici, prvú odpoveď som dostal na podnet v júni. Nič sa nespravilo. Opäť som napísal pred týždňom, že čo s tými výtlkmi, že mi sľubovali opravu a výtlky sú naďalej neopravené, dostal som odpoveď, že oprava sa má vykonať práve dnes 14.9. Môžete si prečítať schválený rozpočet na tento rok. Tento rok asi nebudú opravovať jednotlivé výtlky, pretože sa plánuje 5 miliónová investícia do obnovy komunikácií, takže sa opraví asi 60 ulíc. Aj keď si myslím, že tie najnevyhnutnejšie úseky (kde môže dojsť k úrazu, nehode) by sa mali opraviť aspoň provizórne okamžite. Dá sa to opraviť napríklad studenou asfaltovou zmesou, ktorej 25kg balenie stojí tuším 9 eur. Takže tieto veci sa dajú zaplatiť aj z rezervného fondu mesta. Najdrahšie na tom je asi zaplatenie ľudí a techniky na túto prácu. Ale keby mi mesto zaplatilo tú zmes, tak by som si to spravil aj sám :D .
21. august 2018

Matúš

Opravené. Ďakujem.
Foto: 5. august 2018.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania