MHD 3 nelogické časy odchodov

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Robo 14. decembra 2016

Bývam v N. Hute a spojenie sem s MHD je oproti ostatnym sidliskam ovela chudobnejsie ale na to sme si uz zvykli. Ale prečo rok čo rok sa SAD nezamyšla nad logickejším navrhnutím spojov najmä vo večer. hodinách nepochopím.Myslim tým spoje po 19 hod. ktorým chýba logika. Spoje z AS po tomto čase odchádzajú 19,25 - co je este ok je to síce cca 25 min po príchode rýchlika z BA ale aspon sa stíha vlak z KE. Ďalší spoj má odchod 20,50 teda 5 min pred príchodom rýchlika z BA a 15 min z KE a tretí bus ide o 21,35 de facto už "po funuse" nikomu sa totiž nechce čakať na našej nechutnej žel. st. taký dlhý čas a radšej si každy vezme Taxík. Nemohli by spoje z AS odchádzať takto19,25;20:30 a 21:15 ? Vytvoril by sa takt a spoje by boli super od vlakov. Do mesta by mohli ostat odchody tak ako sú.

15. december 2016

Štefan Hlopko

Dobrý deň! Rád by som reagoval na Váš podnet.
Pokiaľ sa budeme venovať odchodom linky MHD č.3 z autobusovej stanice a zameriame sa pritom na príchody vlakov, v tom prípade sa odchody zdajú byť nelogické. Ak však faktor vlaku vynecháme, situácia sa obracia.
Hlavný dôvod, prečo sú odchody linky MHD č.3 také aké sú, je ten, že vo večerných hodinách „supluje“ linku MHD č.2, nakoľko tá po 17:30 hod. v podstate prestáva premávať.

Odchody medzi 19:00 – 19:30 hod. sú príslušné všetkým linkám MHD smerujúcim na sídliská. Výnimkou nie je ani linka MHD č.3 (19:25 hod.)
Ďalší spoj ide až o 20:50 hod. Uznávam, je to trochu veľká diera. Musíme si však uvedomiť, že tento spoj je dôležitý z hľadiska jeho návratu z Nov. Huty (odkiaľ ide o 21:15 hod.), keďže v meste je potrebné stihnúť prestup na linku MHD č.16 do Embraca.
Avšak, vzhľadom na existenciu nového spoja linky MHD č.2 s odchodom z aut. stanice o 21:05 hod., by prichádzalo do úvahy posunúť tento spoj linky MHD č.3 na Vami požadovaný čas 20:30 hod. Sídl. Tarča by tak získalo rovnomernejšie pokrytie, keďže v súčasnosti idú v podstate 2 spoje za sebou v krátkom čase.
Ďalší spoj ide o 21:35 hod. z dôvodu, že je to posledná príležitosť pre cestujúcich zo sídl. Západ, Smižian a sídl. Mier prestúpiť na spoj v smere na sídl. Tarča, Ferčekovce a Nov. Hutu. Ak by sa preukázalo, že cestujúci tento spoj na prestup nepotrebujú, potom by sa dalo uvažovať o jeho posune na 21:15 hod. Osobne si však myslím, že odchod o 21:35 hod. ostane z vyššie uvedeného dôvodu zachovaný. Samozrejme spoj z Nov. Huty o 21:57 hod. je nevyhnutný vzhľadom na prestup k posledným spojom linky MHD č.8 na sídl. Západ, linky MHD č.10 do Smižian, linky MHD č.15 na sídl. Mier a v neposlednom rade na množstvo posledných prímestských spojov z autobusovej stanice.
Na záver dodám, že ak by došlo k posunu spoja z 20:50 hod. na 20:30 hod., do Nov. Huty by šla linka MHD č.3 od 19:25 hod. do 22:25 hod. v podstate každú hodinu.
Toľko môj pohľad na danú situáciu, uvidíme aké stanovisko k podnetu zaujme samospráva.
Pekný deň želám!
31. december 2016

Štefan Hlopko

Dobrý deň!
Vzhľadom na to, že samospráva do dnešného dňa neodpovedala, bol tento podnet preklasifikovaný ako "neriešený". Od 1. 1. 2017 však vstupuje do platnosti úprava cestovných poriadkov niektorých liniek MHD. V rámci linky MHD č.3 bude v pracovných dňoch premávať nový spoj č.43 s odchodom z Autobusovej stanice o 20:25 hod. V soboty a nedele bude premávať spoj č.23 v pôvodnom čase o 20:50 hod. Večerný spoj č.47 s odchodom z autobusovej stanice o 21:35 hod. bude premávať o 15 minút skôr. Po novom bude spoj premávať o 21:20 hod., čím vytvorí prípoj od vlaku R 611 z Bratislavy a tiež od vlaku EN 444 z Košíc. Odchody z Novoveskej Huty do mesta ostávajú v pôvodných časoch. Nový cestovný poriadok s aktuálnymi zmenami je k dispozícii v prílohe januárového vydania I-čka. (pevne verím, že zmeny budú čoskoro umiestnené aj na stránke mesta). Prajem pekný deň!
01. január 2017

Martin

Dobrý deň. Keď sme už pri linke MHD č. 3, mohol by mi niekto prosím vysvetliť, prečo raňajší spoj z Novoveskej Huty do mesta s odchodom o 05:04 premáva cez pracovné dni a v nedeľu? Prečo nie aj v sobotu?
Ďakujem za odpoveď
01. január 2017

Štefan Hlopko

Dobrý deň!
S najväčšou pravdepodobnosťou je tomu tak preto, lebo v sobotu ráno o 5:10 hod. premáva z Novoveskej Huty na autobusovú stanicu spoj č.4 prímestskej linky č.810430 Nálepkovo – Spišská Nová Ves. Tento spoj má príchod na autobusovú stanicu o 5:20 hod. Je ním možné stihnúť všetky ranné spoje MHD do rôznych kútov mesta. Keďže sa však jedná o prímestský spoj, cestovné je o niekoľko centov drahšie než v MHD, a taktiež je obmedzená obslužnosť zastávok t.j. nestojí všade tam, kde spoj linky MHD. Čo som však pozeral cestovný poriadok tejto linky, tento ranný prímestský spoj má v rámci svojej trasy dokonca naplánovaný prejazd cez Ferčekovce, kde zastavuje na zastávke Ferčekovce, Považská č.3. Je to síce len jedna zastávka, ale cestujúci aspoň nemusia ísť na zastávku až ku hlavnej ceste. Možno by bolo ešte dobré, aby tento spoj zastavoval radšej na zastávke Štefánikovo námestie, než pri zimnom štadióne, ale to už je len môj osobný názor.
01. január 2017

Martin

Zaujímavé, doteraz som o tomto spoji nevedel, každopádne ďakujem o info o tomto spoji. Len sa mi zdá nelogické, prečo spoj MHD v sobotu nejazdí, keď sa v mnohých závodoch v Spišskej pracuje aj v sobotu, a nedele sú poväčšinou voľné, tak sa mi zdalo, že v sobotu by ten spoj, čo chodí len v nedeľu a sviatky, by určite nechodil prázdny.
Ohľadom spoja prímestskej linky Nálepkovo – Spišská Nová Ves: prečo potom nie je na označníku MHD zaznamenaný aj tento spoj? Ďakujem.
01. január 2017

Štefan Hlopko

Rád som pomohol.
Myslím, že toto riešenie ponúka aj možnosť trochu ušetriť náklady na prevádzku MHD. Z Nov. Huty tak nemusia ísť ráno 2 autobusy za sebou. Navyše, v sobotu ráno o 5:10 hod. premáva z autobusovej stanice linka MHD č.2 na sídlisko Tarča. Keďže linka MHD č.3 spravidla premáva práve cez Tarču, opäť by išli 2 autobusy, v tej istej trase, hneď za sebou.
Na jednotlivých zastávkových označníkoch sa vylepuje osobitný CP pre spoje MHD, a osobitný CP pre spoje prímestskej dopravy. Tento ranný spoj z Nálepkova by teda mal byť vyznačený na osobitnom CP, avšak len na tých zastávkach (označníkoch), kde v rámci svojej trasy zastavuje. Teda v zastávke Nov. Huta, Poľovník; Nov. Huta, VKŠB; Ferčekovce, Považská č.3 a potom v meste na zastávkach Sp. Nová Ves, rázc. Tarča; Sp. Nová Ves, Zimný štadión atď.
Iný dôvod, prečo tam ten spoj nie je uvedený, môže byť administratívna chyba pri tvorbe nových CP, kde sa tento spoj omylom neuviedol. Ďalším dôvodom môže byť aj vandalizmus, keď si niekto CP z označníka, takpovediac, „zobral domov“.
13. január 2017

Marian Slávik

Dobrý deň...Tento spoj MHD č.3 z N.Huty (05.04) nedá prestup robotníkom na MHD č.16 Embraco.... Je tam krátky časový úsek...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania