Pyrotechnika

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Róbert 17. decembra 2016

Nedá sa niečo urobiť s tým aby sme celé sviatky pokoja neboli tyranizovaní petardami a ohňostrojmi v ktorúkoľvek dennú i nočnú hodinu?

20. december 2016

Odpoveď samosprávy

Podmienky používania pyrotechnických výrobkov upravuje zákon č. 58/2014 Z. z. o výbušninách, výbušných predmetoch a munícií a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý po novelizácii zákonom č. 331/2015 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 58/2014 Z. z. o výbušninách, výbušných predmetoch a munícií a o zmene a doplnení niektorých zákonov, a ktorým sa dopĺňa zákon č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov, s platnosťou od 2. 12. 2015 umožnil na základe § 53 ods. 2 mestám a obciam prijať všeobecne záväzné nariadenie, ktorým by sa na území mesta alebo v jeho častiach obmedzilo, príp. zakázalo používanie pyrotechnických výrobkov kategórie F2, F3, P1 a T1. Toto obmedzenie by sa ale nevzťahovalo na kategóriu F1, t.j. malé petardy, prskavky a pod., ktorá je občanmi mladších vekových kategórií (tínedžermi) najviac využívaná. Mesto Spišská Nová Ves teda doposiaľ neprijalo všeobecne záväzné nariadenie, ktorým by obmedzilo alebo zakázalo používanie takýchto pyrotechnických výrobkov.

JUDr. Lucia Baldovská
vedúca právneho oddelenia MsÚ
Štefánikovo námestie č. 1
052 70 Spišská Nová Ves
http://www.spisskanovaves.eu
12. január 2017

peter

Dobry den, napisali ste len to, co je kazdemu jasne. Otazku postavim jasne: Moze mesto pripravit VZN obmedzujuce pouzivanie zabavnej pyrotechniky napr. iba pocas Silvestra vo vymedzenom case?
Nevidim ziaden racionalny dovod na pouzivanie pyrotechniky pocas ostatnych dni, obtazuje to obyvatelov ako aj zvierata.

dakujem
14. január 2017

Natália

Natália: Teraz, keď píšem, je 1: 37 v noci z 13 / 14 januára 2017. Zobudil ma mohutný ohňostroj v okolí Reduty. Trval tak asi do 5 - 10 minút. No a doteraz som znova už nezaspala a chcela by som vedieť, komu za to môžem ďakovať. Ohňostroj nebol asi dielom tínedžerov, lebo bol veľmi mohutný a finančne nákladný.
14. január 2017

Natália

Pozerám, že sa koná teraz ples Spišiakov.....je veľmi smutné, že keď sa baví a plesá pofidérna novoveská smotánka, plebs nemôže spať. Keď neveia, čo robiť od rozkoše, nech sa idú vyblázniť do lesa, tam nebudú bežných ľudí, ktorí musia zajtra do práce rušiť.
14. január 2017

Marian Slávik

A prečo do lesa.?.V N.Hute strieľajú v noci ohňostroje z penziónov počas celého roka...Vo vtáčej voliere sa mi zabil vták o stenu..
14. január 2017

Natália

S tým - do lesa - som myslela do divočiny aspoň 10 km od príbytkov ľudí.
Keď sa Vám zabil vták vo voliére, chápem Váš smútok, zlosť a bezmocnosť.
11. marec 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet vhodny uzavrieť. Pokladám že tento problém treba nahlasovať na políciu ak sa pyrotechnika nepoužíva v súlade so zákonom. Tento portál môže upozorniť na tento jav ale nedá sa odsledovať či sa rieši/vyriešil/nevyriešil.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania