Neustále rušenie nočného kľudu

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Slavo 12. júna 2014

Pán Primátor. Kedy už konečne niekto urobí poriadok na sidl. Západ 1?? Je absurdne aby musel človek niekoľko krát týždenne volať Mestskú Políciu, aby bol pokoj a pracujúci človek sa mohol kľudne vyspať, ako aj jeho malé deti. Jedna sa tu o opitú, pripadne nadrogovanú mládež, neraz hlboko pod prahom dospelosti, porušujúcu niekoľko nariadení( hluk, alkohol a pod. ) Je až taký problém umiestniť kameru na stlp verejného osvetlenia? alebo aby chodili hliadky aj za bytovky nie len po hlavnej ceste a hlavne aby chodili častejšie ako raz za noc? najhoršie je to od 20.00 do cca polnoci. Ďalšia vec, na parkovisku je už riadne dlho dosť naklonená lampa verejného osvetlenia je len otázka času kedy spadne úplne, a nedaj bože aby práve pod ňou niekto šiel. A do tretice, na parkovisku je odstavená žlta dodávka ( W-transporter) ktorá sa už vyše roka nepohla z miesta, nejedna sa tu o zaber verejného priestranstva?? Jedna sa o priestor okolo bytového domu na ulici Tkáčska 11,12,13,

S pozdravom Nespokojný občan

13. jún 2014

Kukurová Dana

To by tam musel pán primátor bývať, aby sa s tým niečo urobilo...:-(
14. jún 2014

fero

Kunooo, chcu ti odtiahnut ponorku! :-)
16. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Prvá časť odpovede k podnetu:

Ďakujeme za podnet.
Čo sa týka nutnej opravy lampy verejného osvetlenia na Tkáčskej ul. – tu je potrebné vyšramovať betón a následne bude možná oprava. Tento týždeň sú zabezpečované opravy verejného osvetlenia na Mlynskej ulici, hneď po ich ukončení pristúpia k oprave lampy na Tkáčskej ulici.

Mesto Spišská Nová Ves
17. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Druhá časť odpovede k podnetu:

Na sídlisko Západ I, hlavne na Tkáčsku ulicu, chodíme oveľa častejšie ako na inú lokalitu. Napriek tomu ešte zvýšime monitoring a kontrolu Tkáčskej ulice. V prípade narušenia verejného poriadku však žiadame občanov mesta zavolať na bezplatné tel. číslo 159, pretože nie je možné, aby sme permanentne monitorovali to isté miesto.

Taktiež Vám oznamujeme, že sme preverili technickú a emisnú kontrolu Vami spomínaného motorového vozidla, platnosť oboch kontrol je do marca 2015, takže z tohto dôvodu nedochádza k porušovaniu platnej legislatívy.

JUDr. Michal Komara, PhD., náčelník mestskej polície
02. júl 2014

Kukurová Dana

Včera som šla pešo okolo tejto bytovky, porozbíjané fľaše od vína, črepy v tráve pri chodníku, pohodené malé decové fľaštičky od tvrdého alkoholu, zrejme pozostatok "hodovania" z večera.... Bývať tam, mať malé deti a pustiť sa ich hrať na trávnik, neviem si to predstaviť...
24. júl 2014

Odkazprestarostu.sk

K podnetu posielame fotografiu opravenej lampy.

Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci komunálneho servisu MsÚ
06. apríl 2015

slavo

presiel riadne dlhy cas, ale okrem lampy sa nic nezmenilo, dodavka tu nadalej zabera parkovacie miesto, stk a emisna jej neplati a pochybujem zeby mala platne pzp. vandali nam tu nadalej robia bordel, a doistoty tu zacali chodit hulici. na co sa caka? kym tu nejaky fetak niekoho nazapichne koli par drobnym? je naozaj taky problem tu umiestnit kameru? to nevravim o psickaroch co nezbieraju po svojich psoch h...a. cize? a nech pan komara nepise ze je tu zvisena hliadkova cinnost. chodim fajcit takmer v hodinovych intetvaloch a pramalo kedy tu vidim hliadku msp. viac by prospelo ak by mali policajti viac pesich hliadok, ako sa len vozit v aute po hlavnej ceste a do problemovich casti ani nepozriet. ide leto cize tetno problem tu bude zas a znova. kvalitne topanky alebo bicykel bude urcite lacnejsi ako benzin a udrzba aut msp. s pozdravom nespokojny obcan
08. apríl 2015

slavo

poprosim admina aby zmenil status tohoto podnet na nevyrieseny, pripadne nedorieseny. dakujem
13. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Nakoľko uvedené vozidlo už nemá platnú emisnú a technickú kontrolu oznámime túto skutočnosť príslušnému oddeleniu okresného úradu a požiadame o jeho vyradenie z evidencie mot. vozidiel. Po jeho vyradení sa bude postupovať v zmysle platného všeobecne záväzného nariadenia mesta o odstraňovaní starých vozidiel.

Ohľadom dodržiavania nočného kľudu na tejto ulici boli opätovne prijaté opatrenia v rámci hliadkovej služby. Chceme však podotknúť, že naposledy bolo telefonicky oznámené rušenie nočného kľudu z tejto ulice 1. 3. 2015 a hliadky MsP počas hliadkovania na sídlisku prechádzajú aj touto ulicou a keďže v meste SNV máme 194 ulíc, nie je možné aby bol policajt na každej z týchto ulíc. Preto aj naďalej prosíme občanov, aby v prípade zistenia porušovania právnych noriem toto oznamovali na bezplatnom tel. čísle 159.
Mestská polícia v Spišskej Novej Vsi
15. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Hliadková činnosť na sídlisku Západ a Tkáčskej ulici je po 22.hod. vykonávaná minimálne trikrát denne, resp. podľa potreby a podnetov. Kamera bude v priebehu letných mesiacoch umiestnená tak, že bude monitorovať aj Tkáčsku ulicu, čo z preventívneho hľadiska prispeje k obmedzeniu problémov. Motorové vozidlo bolo odstránené.
S pozdravom



JUDr. Michal Komara, PhD., náčelník MsP SNV
04. október 2017

Martin Sykora

neviete aka je tam momentalna situacia?kedze znamy chcu v okoli kupit nehnutelnost.dakujem pekne
06. september 2018

Slavo

dobrý deň. spätne si pozerám podnety, a znova tu stojí dlhodobo biela dodávka na kraji parkoviská a samozrejme že kamera nikde. namiesto toho si dve kamery na hutníckej ulici cca 250m od seba, podľa mojich informácií nie sú funkčné, lebo ak by boli autá by neparkovali rovno na zákrute, taktiež je smiešne že vykradnú bankomat rovno pod kamerou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania