Odstránenie veľkokapacitného kontajnera - Wolkerova 9-23

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Milan 14. novembra 2017

Dobrý deň,
chcem sa informovať dokedy budú na sídl. Mier vystavené veľkokapacitné kontajnery. Tieto kontajnery okrem toho, že sú zastaralé, sú predovšetkým lákadlom pre neprispôsobivých občanov nášho mesta. V tomto prípade sa jedná o kontajner nad bytovým domom na ul. J. Wolkera 9-23, kde to začína byť neúnosné čo sa týka čistoty okolo kontajnera. Okrem toho, že tu chodia pravidelne neprispôsobivý občania a nechávajú za sebou neporiadok (viď. foto s týždňovým odstupom), veľmi radi sa tu pristavujú "cezpoľní" a vyprázdňujú svoje autá. Myslím si, že výmenou za nové, menšie kontajnery využívané po celom meste, by sa tieto problémy aspoň čiastočne odstránili, nakoľko by už nebol taký veľký výber "sortimentu" z kontajnerov, resp. možnosť na vykládku smetí. Vopred ďakujem za odpoveď.

21. november 2017

Odpoveď samosprávy

Veľkoobjemové kontajnery (VOK) sú súčasťou systému na zber zmesového komunálneho odpadu v meste a nie sú zastaralé. Vývoz je pravidelne zabezpečovaný 1x týždenne (počas leta 2x týždenne). Ponechanie VOKov na Ulici J. Wolkera je na základe požiadavky mestského výboru. Máme za to, že nahradenie VOKov klasickými 1 100 l nádobami, by neprinieslo zlepšenie situácie. Spomínaní záhradkári, garážisti a „cezpoľní“ by vzhľadom na lokalitu a ľahký prístup odpad nechávali aj pri klasických zberných nádobách. Problematiku odstránenia VOKov preto odporúčam prejednať na príslušnom mestskom výbore.

Zároveň chcem upozorniť, že podľa § 14 bod 5 VZN č. 9/2015 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území mesta Spišská Nová Ves „Užívatelia sú povinní udržiavať v okolí zberných nádob poriadok a čistotu.“ Mesto pomocou aktivačných pracovníkov pomáha na sídliskách okrem iného aj s údržbou poriadku a čistoty okolo zberných nádob.




S pozdravom

Ing. Juraj Sad, PhD.
vedúci oddelenia komunálneho servisu MsÚ


SLOVENSKÁ POŠTA, a. s.
sekcia prevádzky pobočkovej siete
Partizánska cesta 9, 975 99 Banská Bystrica
tel.: 048/433 96 63 mobil: 0903 530 070
e-mail: [email protected]
www.posta.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania