Cesty v dezolátnom stave - Vyšný Hámor

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
obyvatelia ulice 05. júna 2018

Dobrý deň, prístupová cesta na ulicu Vyšný Hámor je dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Už od začiatku jej výstavby chýba nejaký žľab na odtok vody. V čase dažďa je plocha cesty zaplavená, chodci majú problém komunikáciu využívať. Cesta od začiatku jej výstavby (čo bolo až niekedy okolo roku 2006/7)nemá dostatočný podklad a je potiahnutá len jedna vrstva asfaltového koberca, ktorá užívaním komunikácie praská a dažďová voda odplavuje uvoľnené časti asfaltu. Okrem toho DOTERAZ nebola dokončená druhá vetva cesty, teda je tam len poľná cesta. Vaši, zrejme druhotriedni, obyvatelia mesta.

26. jún 2018

obyvatelia ulice

Hmm, ďakujeme kompetentným za ich "vyjadrenie". Ak nezaplatímee dane, reakcia je okamžitá, ale ak je potrebné riešiť problém obyvateľov... Chápeme, že sme na tejto ulici malopočetnou komunitou, a tak pánom z mesta nestojíme ani za napísanie dôvodu, prečo to nie je možné riešiť, alebo, kde je problém. Veď taká hŕstka ľudí veľa vody pri nadchádzajúcich voľbách nenamúti
27. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Predmetná komunikácia sa realizovala po výstavbe inž. sietí vodárenskou spoločnosťou v rozsahu a objeme aký bol v danej dobe k dispozícii. Vzhľadom na dopravné zaťaženie a význam tejto komunikácie je technický stav nie ideálny ale dostačujúci. Bohužiaľ priestorovo nebolo možné riešiť vyvýšený chodník pre peších. Keďže komunikácia priamo naväzuje na poľné cesty, kde nefunguje zrejme systém meliorácie, resp. odvodnenia v čase prívalových dažďov dochádza k splavovaniu vôd z polí, ktoré neobhospodaruje mesto. V súčasnosti v náväznosti na rozpočet mesta nedokážeme zlepšiť predmetný stav.

Ing. Peter Susa
vedúci odd. výstavby a dopravy MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania