Polámané obrubníky

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Edgar 29. júla 2018

Vážení zodpovední,

pred niekoľkými týždňami bola do prevádzky uvedená zrekonštruovaná Letecká ulica. Počas Spišského trhu bola doprava presmerovaná z centra mesta do rodinnej zástavby „Za Šestnástkou“, na Leteckú a Fándlyho ulicu. Pretože mesto Spišská Nová Ves nemá vonkajší obchvat tak, ako to majú iné mestá, celá doprava bola presmerovaná do úzkych ulíc, ktoré na takúto záťaž neboli určené. Netrvalo dlho a nákladným motorovým vozidlám/kamiónom bola križovatka na Leteckej a Fándlyho ulici priúzka. Nasvedčujú tomu polámané obrubníky a chodníky. V tejto súvislosti sa vynára viac závažných otázok.

1. Berie sa pri rekonštrukcii do úvahy, aké motorové vozidlá budú komunikáciu využívať?

Ďakujem

30. júl 2018

Edgar

Nedostatok miesta po zadaní môjho podnetu mi nedovolil predniesť všetky moje otázky. Tu je preto ich pokračovanie:

2. Opraví niekto tieto nedostatky, alebo budeme zase desiatky rokov chodiť po a okolo polámaných chodníkoch?
3. Na tejto križovatke a na celej Fándlyho ulici o.i. nie sú komplexne (len kde tu) riešené prechody pre chodcov (dlhodobo). Na to sa v rámci rekonštrukcie cesty nemyslí?
4. Zaoberajú sa kompetentní mesta vôbec s nejakým obchvatom, hodného 21. storočia? Viac ako 3 desaťročia je vonkajší obchvat metom neriešený. Obyvatelia, ktorí tu už niekoľko generácií žijú, spomínali, že presmerovanie dopravy do ulíc cez sídlisko „Za Šestnástkou“ z 80-tych rokov minulého storočia malo byť dočasným riešením. Ale ako to tu už chodí, o jednotke dočasnosti vieme všetci svoje.
13. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vyvalené obrubníky evidujeme. Zhotoviteľ má povinnosť ich opraviť, polomer oblúka nie je možné zväčšiť kvôli priestorovým pomerom, preto ich zrealizujeme zapustené v úrovni nivelety vozovky. V pôvodnom stave stave boli obrubníky taktiež znížené preto nedochádzalo k ich poškodzovaniu. ďakujeme za podnet

Ing. Peter Susa
vedúci oddelenia výstavby a dopravy MsÚ
24. august 2018

Edgar

Vážený pán Ing. Susa, čakám odpovede na moje ďalšie otázky. Problematika obchvatu mesta, neriešená 40 rokov. Odvtedy intenzita dopravy stúpla hádam aj 10x. Obyvatelia niekedy tichých ulíc sú desaťročia vystavení neznesiteľnému hluku a nebezpečenstvu mnohých bezohľadných vodičov.
03. september 2018

Odpoveď samosprávy

Obchvaty mesta sú stále zakomponované v platnom územnom pláne, korigované vo vzťahu k novému železničnému koridoru.

Na juhovýchodný obchvat mesto obstaralo dokumentáciu pre územné konanie.
Bolo vydané územné rozhodnutie. Kompetenčne a finančne ide o preložku cesty II.triedy v správe Košického samosprávneho kraja.

Okrem financií tvoria prekážky v postupe prípravy realizácie aj nevysporiadané majetkové pomery.


Ing. arch. Teodor, Štubňa, vedúci odd. ÚP a SP
03. september 2018

Odpoveď samosprávy

Uvažujeme doplniť priechod pre chodcov na križovatku Fándlyho - Vansovej, ostatné priechody na Fándlyho - Letecká, Fándlyho - Kukučínova, a Obrancov mieru - Gorkého budú obnovené po ukončení asfaltérskych prác.



Ing. Peter Susa
vedúci odd. výstavby a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania