Juraja Fándlyho-úzky chodník

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Magdaléna 16. júla 2020

Dobrý deň,
rada by som nahlásila podnet ohľadne cesty a chodníka na ulici J. Fándlyho. Podľa môjho názoru (v poslednej dobe aj názor množštva ľudí čo tadiaľto prechádza z môjho okolia - som z mieru) je veľmi NEBEZPEČNÁ. Chodníky sú príliš úzke a priam nemožné normálne obísť druhého chodca. Dnes som tadiaľ prechádzala s dcérou a po celej dĺžke kanvy na oboch stranách, autá sa tu hnali ako besné, žiadny odskok od cesty. No des. Úprimne veľmi sme sa obe báli a kráčali sme ako na ihlách. Práve preto by som rada poukázala na tento vážny problém kým sa tu nedajbože nestane niečo zlé.

18. júl 2020

Martin

"autá sa tu hnali ako besné" ? veď je tam osadená 40-tka
19. júl 2020

Martin Sykora

osadena moze byt...pozri si realitu ako sa jazdi v spisskej
20. júl 2020

Elena C

Neskutočne rýchlo tadiaľ chodia, bežne 80tkou odkedy natiahli koberec a k tomu rovná cesta. Aj podľa mňa to treba riešiť!!!
20. júl 2020

Peter

Musím súhlasiť, chodím tadiaľ, úzke chodníky, úzka cesta. Je to tam naozaj veľmi nebezpečné a autá tam skutočne chodia prirýchlo. 40tka ani 50tka ani náhodou
20. júl 2020

Dominika

Moje deti majú touto cestou prísny zákaz chodievať. Tiež sa divím, že to takto nechávajú 😧 sa dobre zahrávajú...
22. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
problematike Fándlyho ulice sa venujeme už viac ako rok. V prípade umiestnenia smetných nádob z rodinných domov na chodníkoch, nádoby sa vyprázdňujú podľa informácie z oddelenia komunálneho servisu 1x týždenne. Častokrát je to však aj o chybe obyvateľov, keď nádoby neumiestnia čo najbližšie k svojmu oploteniu ale bez uváženia nechávajú stáť aj uprostred chodníkov a tým vznikajú takéto situácie. Priechodnosť chodníkov taktiež obmedzuje zlá starostlivosť o zeleň zo strany vlastníkov domov. Je bežné, že spoza plotu zasahujú konáre kríkov a stromov do veľkej časti chodníka. V prípade šírkových parametrov či už komunikácie alebo chodníkov, bohužiaľ ulicu nevieme fyzicky rozšíriť, mesto preto pristúpilo k úprave rýchlosti vozidiel pre zvýšenie bezpečnosti chodcov. K danej problematike mesto požiadalo o stanoviská autorizovaných inžinierov, ktorí sa venujú problematike dopravy. Dané stanoviská sú k nahliadnutiu na oddelení výstavby a dopravy. V súčasnosti sa danej problematike taktiež venuje aj Okresný úrad Spišská Nová Ves.
Celkovú situáciu na spomínanej ulici výrazne ovplyvňuje správanie sa obyvateľov mesta, či už z pozície šoférov pri dodržiavaní maximálnej povolenej rýchlosti a taktiež samotných obyvateľov danej ulice s umiestňovaním smetných nádob a starostlivosti o zeleň pri oploteniach.


S pozdravom

Ing. Milan Mucha
vedúci oddelenia výstavby a dopravy, ŠFRB
Mestský úrad Spišská Nová Ves
Štefánikovo námestie 1
052 75 Spišská Nová Ves
---------------------------------------------------
tel.: 053/4152332
mobil: 0917 127 750
email.: [email protected]
22. júl 2020

Elena C

Vážený p. Vedúci dopravy! Pozerám ako pozerám ale pani, ktorá upozornila na daný problém s fotografiou sú kanvy maximálne ako sa dajú pri plotoch a nevidím ani konárik aby vytrcal z plotov!!! A zavádzate pretože kanvy sú na chodníkoch 2x do týždňa nie raz. Bio odpad v utorok a komunalny v stredu a nehovoriac ešte o zbere plastov. Čiže vy tvrdíte, že fyzicky neviete rozšíriť ulicu...ano mate pravdu a práve vzhľadom na tak úzku ulicu a neprimerane úzke chodníky treba hladat riešene aby tu niekoho neprizabilo.Kto bude za to zodpovedný? Kto sa hlási?! Pretože vy sám viete že na stole ste mali petíciu ohľadne osadenia RETARDEROV od všetkých obyvateľov nakolko tu už ide o extremnu situáciu plus otvorené listy a sťažnosti. Doteraz obyvatelia nedostali dôvod ich neosadenia aj napriek ich schváleniu z Dopr.inspektoratu.Verím tomu ze sa to pohne vpred nakoľko na vaše vyjadrenie čaká už aj MINISTERSTVO DOPRAVY SR so žiadosťou o vyriešenie tohto problému. Alebo čakáte p. Mucha na situáciu Tarca? 2 mrtvi = okamžite riešenie.
22. júl 2020

Magdaléna

Dakujem za odpoved p. Mucha. No uprimne ma mrzi, ze napriek tomu aby ste pomohli týmto obyvateľom ešte na nich nakydate. Prechádzam tadiaľ naozaj často a kanvy sú skutočne ako pani tvrdí vzdy pri plotoch najviac ako sa dá. Ale aj v tomto prípade je to nemožne prejsť bezpečne s dietatom okolo nich. Chodia tadial dokonca aj kamiony. Alebo mam 5 ročnu dcéru pustit na druhu stranu samu? Ale ok beriem spat ked je to uz vo fáze riešenia resp. vyriešenia :) Super tak mam z toho radosť. Pekny den prajem
30. júl 2020

Filip

Pani Elena C,


Roky sme mali zaplatanu cestu, konecne tam natiahli novy asfalt, na tom fajnom novom koberci si nechme nainstalovat umely vymol - teda retarder???

To fakt fakt nic lepsie vas nenapadlo? Co tak miesto prihamanych retarderov nejake inteligentne riesenie? Napr. osadit merac rychlosti s kamerou napojeny na automaticky system, ktory rozposle pokutu za rychlost. Ked dostane sofer pokutu raz, dvakrat uz sa nauci ze tadial nema chodit rychlo.. Tak jednoduche to je.
Miesto toho asi budete stastnejsia, ked auta budu nicit podvozky, a piskat brzdy, a ked tam budete mat ovela vacsi hluk a emisie, lebo tak to byva pri rozbehu auta za retarderom.

Uz je rok 2020!!! Preboha, kedy sa v tomto zapadakove naucime pouzivat moderne riesenia?!?!?
08. august 2020

Elena C

Filip, všimla som ze tu pridavate komentáre ako besny, pravd. mate asi príliš voľného času 😆 ale poďme k veci: žijete tu???? Odkedy natiahli koberec je to tu NEZNESITELNE, nákladné autá, kamióny, autá tadiaľ preháňajú aj 90tkou.. 40tku tu každý natvrdo ignoruje. A systém takého radaru, ktorý spomínate stojí min. 60tisic eur, na Slovensku je ich max 10 aj to na diaľniciach... To myslíte vážne že ho dajú na Fandlyho do Spišskej??? A keď sa chcete za každých okolností vyhnúť retarderom, zamierte si to na ulice, ktoré spĺňajú bezpečnostné parametre! Ul. Slobody, Kukučínova ul. a za 16stkou. Co to znamená??? Ked sem dajú retardery budete musieť tadiaľ prechadzat ako človek vzhľadom na výrazne úzke chodníky, cestu a bezpečnosť obyvateľstva. A ešte ku tomu spiaticniku- v každom väčšom meste je bežnou záležitosťou osadenie spomalovacich prahov, nakoľko kompetentní myslia na zdravie a bezpečnosť obyvateľov!
08. august 2020

Ján Molnárik

Dobrý deň, dosť často jazdim touto ulicou a p. Filip musim s vami nesúhlasiť. Nemám veľké auto, len oktaviu kombi ale naozaj mam co robiť keď ide oproti väčšie auto s tým ze ide niekto po chodníku. Celá tá časť je veľmi zle a riskantne riešená. A vôbec sa nedivím že chcú retardery, je to tam naozaj o drzku a veľmi rýchlo tadiaľ jazdia co som zaregistroval. Sestra bývajú v Poprade vo veľkej blízkosti retarderov a oni si to napr. Veľmi chvália 👍 určite žiadne pískanie gum, hluk a pod. Práve naopak veľmi sa im to ukludnilo a autá jazdia tak ako majú. ☝️ Ale oni to majú už dobre 3-4 roky. Aj keď v PP sú všade na každom kroku,co z môjho pohľadu kvitujem. Treba si dávať pozor a predvídať. Nestačil nam teraz drbnuty most pri Lidli? Z môjho pohľadu retardery nechcú prijať len piráti mestských ciest.
29. apríl 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Podnet vhodný uzavrieť, ulicu nie je možné rozšíriť. Daná problematika sa nedá vyriešiť. Nie sú tu žiadne nápady ako by to mohlo mesto zlepšiť. Znížila sa rýchlosť na ulici.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania