Doasfaltovanie plôch na ulici Nad Medzou

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Marián Solár 28. septembra 2013

Dobrý deň!
V súvislosti s výmenou asfaltu na Rázusovej ulici a ulici Stojan sa chcem opýtať, či mesto neuvažuje s doasfaltovaním plôch na ulici Nad medzou.
Bytový dom je už postavený 15 rokov, ale niektoré časti okolo domu nie sú doasfaltované. Jedná sa o odstavný pás pozdĺžneho parkovania a prístupová cesta ku garážam. Z opačnej strany bytového domu sú komunikácie vyasfaltované (ul. Nábrežie Hornádu). Neverím, že tento stav je výsledkom ukončených projektov a kolaudačného konania.

Taktiež sa chcem opýtať, či mesto neuvažuje na tejto ulici o vybudovaní betónových plôch na uloženie kontajnerov na komunálny a separovaný odpad. Nádoby sú doteraz položené iba voľne na tráve. Betónové plochy by boli lepšie na udržanie poriadku.

02. október 2013

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň, v súvislosti s asfaltérskymi prácami, ktoré prebiehajú v dnešných dňoch neuvažujeme o asfaltovaní účelovej prístupovej komunikácie k bytovým domom Nad Medzou. Stav miestnych komunikácií v rámci mesta nie je najlepší, preto s výmenou asfaltových kobercov uvažujeme na dopravne dôležitých úsekoch a s podstatne väčším dopravným zaťažením. Výstavbu bytového domu vrátane prístupových komunikácií nezabezpečovalo mesto, preto za nedorobky na spevnených plochách je zodpovedný zhotoviteľ. Akékoľvek investície v danom území budú závisieť od stavu finančných prostriedkov a priorít mesta pre ďalšie obdobie.

Mesto Sp. Nová Ves

11. október 2013

Marián Solár

Prosím administrátora o vymazanie príspevku do diskusie - presúvam ho do aktualizácie. Ďakujem.
Neviem presne kto bol objednávateľ a kto bol zhotoviteľ stavby. Mal by však existovať dokument o odovzdaní a prevzatí diela, ktorý by mal obsahovať súpis zistených vád a nedorobkov a termín ich odstránenia.
Uvedené nedoasfaltované plochy museli byť postavené podľa nejakého schváleného projektu a v rámci kolaudačného konania by malo byť uvedené, či stavba bola postavená podľa projektovej dokumentácie overenej v stavebnom konaní. Na príjazdovej ceste sú uložené žľaby z betónových tvárnic, vyspádované do dažďovej kanalizačnej vpuste, alebo priepustu.
Betónové plochy (príjazdová cesta ku garážam a odstavný pruh na pozdĺžne parkovanie) sú postavené na pozemkoch mesta a nie sú zakreslené v katastrálnej mape, t.j. akoby neexistovali a bola tam iba „sídlisková zeleň“.
Podľa mňa by sa mal zakresliť skutočný stav do mapy, celé to zlegalizovať a doriešiť aj ostatné veci - doasfaltovanie.

06. január 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
09. január 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Spišská Nová Ves
09. január 2023

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania