Železničné priecestie Západ 1

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
jan 19. septembra 2013

Kedy sa konečne vyrieši nejaký nadchod alebo podchod pre chodcov?
Choďte sa tam raz prejsť peši a uvidíte, že je to katastrofa.

27. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto v spolupráci so železničnou spoločnosťou a správou ciest KSK zabezpečuje rozšírenie železničného priecestia za účelom zvýšenia bezpečnosti chodcov. Projektovú dokumentáciu zabezpečila a povolenie stavby vybavuje železničná spoločnosť. Rozšírenie železničných prahov v mieste priecestia je zrealizované. Zo strany železníc je potrebné doložiť povolenie stavby a premiestniť závoru na strane sídliska Západ. Mesto na základe právoplatného povolenia stavby pristúpi k realizácii chodníka, čím sa docieli fyzické oddelenie chodcov od motorových vozidiel. Mesto v záujme zabezpečenia dostatočných šírkových pomerov rieši vysporiadanie pozemkov a odkúpenie priľahlého neobývaného domčeka. Jeho následným zbúraním by sa mal skultúrniť vjazd do mesta. Termín realizácie chodníka je závislý v súčasnosti na povolení stavby.
Mimoúrovňové križovanie je v súčasnosti neuskutočniteľné.

Mesto Spišská Nová Ves
28. september 2013

Stano

Konečne sa veci hýbu vpred, dúfam ale, že to nie je len v súvislosti s blížiacimi sa voľbami, podobne ako práve prebiehajúca kompletná oprava niektorých ciest v meste. Alebo áno?
28. september 2013

Jan

No neviem ci to vyriesi nejaky chodnik Ved tam ide kopec aut a chodec je tam ohrozovany z kazdej strany !!!
Musite byt na pozore ci nejde vlak ci nejde auto z troch stran
Kto to videl krizovatka a cez nu chodia chodci a este aj vlaky, a kopec aut.
Treba tam jednoznacne nadchod a chodec by nebol ohrozovany .
09. december 2013

Marek

Ďakujeme za priceste dúfam že sa vyrieši aj prechod pre chodcov
15. december 2013

Marek

Aktuálne 15 december
22. december 2013

Marek

Domček vymalovany
22. december 2013

JancoSNV

No neviem ci ten vymalovany domcek pomohol ku bezpecnosti chodcov cez krizovatku !!!
24. december 2013

Marek Puchomírsky

jasné že nie bude tu 1000 fotiek kým sa niečo nespravi
24. december 2013

JancoSNV

alebo kým sa niečo vazne nestane tak vtedy sa to pohne..!
20. január 2014

Marek

a takto to vyzerá večer aktuálne ani nesvietia lampy smerom k sidlisku(tkacska)
20. apríl 2014

Marek

aktuálne 4/2014
20. apríl 2014

JancoSNV

Ktovie na čo sa teraz čaka asi na rok 2016 :-(
21. apríl 2014

Marek

07. máj 2014

Fero

Dakujem mestu SNV a zeleznicnej spolocnosti za nekonecne vyckavacie doby. Doteraz najlepsi, mnou namerany cas statia v kolone je 17 minut (nebyvam na sidlisku Zapad a nechodim tymto priecestim tak casto ako domaci. To by bolo urcite lepsi cas.)
Vrcholom je ked padnu rampy, prejde vlak, rampy stale spustene, prejde druhy vlak, rampy sa dvihnu na 1-2 sekundy, opat padnu dole, kozmickou rychlostou presvisti drezina z Sp. Tomasoviec a potom sa rampy dvihnu.
Alebo druhy extrem. Rampy padnu, vytvoria sa kolony aut, NIC NEPREJDE a rampy sa dvihnu.
A potom nejaky genius zo zeleznic zahlasi v TV, ze cakanie na zeleznicnom prejazde trva maximalne 60 sekund.

Este raz DAKUJEM.
30. máj 2014

Jozef Kubík

Fero to napísal dobre. Ja bývam na západe a cez toto priecestie jazdím dosť často, niekedy aj viackrát za deň, ale to čo sa tam načakám a nahreším nie je normálne. Niekedy absolútne zbytočné čakanie na nič. Prečo sa rampy zatvoria a vlak prejde o 10 minút? Nestačí ich zavrieť minútu pred vlakom? A ten prípad s tým, že rampy boli zavreté a otvorili sa bez toho aby niečo prešlo som už viackrát zažil. Nenormálne niečo, choré... Ja sa čudujem, že tie rampy niekto nedolámal, lebo miliónkrát som už sám mal na to chuť!
13. júl 2014

Marek

Boze naj uz to robia
16. júl 2014

JancoSNV

Modlime sa :-D
29. júl 2014

Janco

Teraz sa na čo vlastne caka ?
29. júl 2014

Marek

Zdvihnite tie zadocky a zacnite konat
06. august 2014

Marek

Sak uz robte nieco s tym do kedy budeme cakat! Ine somariny riesite ale tie podstatne neriesite.Naco ste tam Tak uz spojte tie hlavy a zacnite uz konecne konat.Dufam ze to bude este v tomto roku!!!!!!!!!!
02. september 2014

Odkazprestarostu.sk

Mesto chce zlepšiť prístup na sídlisko Západ pre peších. Práve to je dôvod, prečo od 25. augusta do 7. septembra stavbári opravujú železničné priecestie na sídlisko Západ. Celá akcia sa zrealizuje v spolupráci s Krajskou správou ciest KSK (tá zabezpečila nové dopravné značenie) a ŽSR (tie zabezpečili projektovú dokumentáciu a inžiniersku činnosť). Stavebné práce prebiehajú za plnej uzávierky pre motorové vozidlá, chodci môžu cez železničné priecestie prechádzať aj naďalej.

Mesto Spišská Nová Ves
09. september 2014

Anna Uhrová

Na základe informácie od samosprávy bola oprava železničného priecestia definitívne ukončená.
09. september 2014

JancoSNV

toto je vyriešené ? Veď tam nieje ani vyznačený prechod od ramp smer západ. Veď tam má byť nová cesta nový chodník nový chodník pre ciklistov. A vy to oznacite za ukoncene. Nedajte sa vysmiau. Na poste západ 1 je trošku iný nakres !
09. september 2014

Anna Uhrová

Ďakujeme za Vašu reakciu na zmenu statusu podnetu, ktorý sme na základe získanej informácie od samosprávy označili za vyriešený. Je zrejmé, že názory na spôsob riešenia opravy železničného priecestia realizovaného za účelom zvýšenia bezpečnosti chodcov sa rôznia. Aj preto nechávame na návštevníkov stránky, aby svojim hlasom o podnete rozhodli.
10. september 2014

JancoSNV

Oprava ;-) prechod je Nastriekany ;-)
11. september 2014

Kamil

Toto priecestie si vyzaduje nadchod alebo podchod, ako je uvedene v podnete na zaciatku! Chodniky nestacia a este take uzke pre tolko ludi.. zo sidliska ide do mesta kazdu chvilu kopa ludi.. Je smutne ze terajsie vedenie mesta nema zaujem tento problem vyriesit poriadne a mimourovnovy prechod odmietaju.. Snad raz sa dockame zmeny a budu tam ludia, ktori budu mat zaujem problem vyriesit.
11. september 2014

JancoSNV

tak tak ;-) nadchod a všetko by bolo bezpečne a nie nejaký chodník a kto tam púšti chodcu ked sa autom ponáhľa aby nemal červenú na priecesti.
30. september 2014

Anna Uhrová

Rozhodnutie o podnete v hlasovaní - výsledky:

Zdá sa Vám podnet ako vyriešený?

Áno - 1
Nie - 20
08. október 2014

Anna Uhrová

Na základe žiadosti samosprávy mesta meníme zodpovednosť za riešenie podnetu na iný subjekt. Podľa informácií zaslaných samosprávou mesta sú kompetentným orgánom Železnice SR a Košický samosprávny kraj.
08. október 2014

Jan

Kazdy len ruky prec od toho!!!

Treba jednoznacne Nadchod !!!!!!!!!!
16. január 2015

JancoSNV

Tak jozef
16. január 2015

Anna Uhrová

Komentár pána Jozefa zo dňa 16.1.2015 bol z dôvodu porušenia pravidiel diskusie odstránený. Pre diskusiu na portáli platia rovnaké pravidlá (etické aj právne), ako pri akejkoľvek inej forme diskusie. Prosíme preto diskutujúcich, aby ich dodržiavali. Pravidlá diskusie nájdete na stránke:
https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky
16. január 2015

fezoj

napisal som tu pravdu ako to je,tak komentar hned zmazali!!je to banda co si hrabe vrecka na ukor nas obcanov!kaslem na teba ten ktory to cita a rovno aj maze,vies ze je to tak,preto to mazete!!!kde je ta akoze demokracia o ktorej sa tak hovori?????
16. január 2015

Anna Uhrová

Pán Jozef ďakujeme Vám za Váš diskusný príspevok. Vážime si každý názor, ktorý je zverejnený na tomto diskusnom fóre. Máme záujem na tom, aby diskusia na portáli sa rozvíjala slobodne, ale zároveň požadujeme, aby bola slušne a vecne vedená. Preto sme zostavili jej pravidlá, o dodržiavanie ktorých týmto opakovane prosíme. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že v prípade ich porušovania môže byť diskusia k podnetu uzatvorená. Bol by to však pre riešenie nahláseného podnetu krok kontraproduktívny a zároveň bol by aj opakom stanoveného cieľa tohto internetového projektu.
16. január 2015

Janco

Kaslu na nejaký prechod na západ 1
16. január 2015

fezoj

Pravda boli a nedobre sa cita ze redakcia?
Jasne ze kaslu na to,skoda to rozoberat!
19. január 2015

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

tento portál prevádzkuje Inštitút SGI (www.governance.sk) a nie samospráva. Odkazprestarostu.sk nereprezentuje záujmy žiadnej zo zapojených samospráv. Podnety vyhodnocujeme na základe informácii od občanov a odpovedí samosprávy.

Cieľom portálu je vytvorenie miesta, kde môžu obyvatelia efektívne komunikovať so svojou samosprávou.Snažíme sa o to, aby táto komunikácia bola slušná a vecná. K vymazaniu diskusných príspevkov dochádza len v prípade, že porušili už vyššie spomínané pravidlá.

Jakub Kmeť
19. január 2015

fero

Je uplne zbytocne sa tu rozculovat nad tymto priecestim. Diskutujuci si musia uvedomit ,ze rekonstrukcia namestia, oprava ciest, oprava budov... sa vykonava LEN pred volbami. Mozte sa tu aj pokrajat, ale najblizsie 4 roky sa s tym priecestim nic neurobi. Sem-tam tam mesto supne dvoch fesacikov v reflexnych vestach, ktori budu dozerat na to, aby ludia, co cakaju 15-20 min, kym sa otvori zavora, nepresli na druhu starnu priecestia.
Garantujem vam, ze pred volbami tam pribudnu ludove ornamenty nastriekane na vozovke, len aby sme opat zvolili "TYCH PRAVYCH". /v zasade, je uplne jedno koho :-D /
Nikto ti nemoze dat tolko, kolko ti mesto moze slubit.
13. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Mesto za účelom zvýšenia bezpečnosti chodcov zrealizovalo na tomto priechode chodník pre peších, asymetrické nasvietenie priechodu zvyšujúce viditeľnosť, čiže bezpečnosť chodcov v čase nízkej viditeľnosti, a do vozovky boli osadené LED výstražné gombíky upozorňujúce vodičov na prítomnosť chodca v blízkosti, resp. na priechode pre chodcov.

Mesto Spišská Nová Ves
15. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Mesto za účelom ďalšieho zvýšenia bezpečnosti chodcov zrealizovalo na tomto priechode chodník pre peších, asymetrické nasvietenie priechodu zvyšujúce viditeľnosť, čiže bezpečnosť chodcov v čase nízkej viditeľnosti, a do vozovky boli osadené LED výstražné gombíky, upozorňujúce vodičov na prítomnosť chodca v blízkosti, resp. na priechode pre chodcov.

Mesto Spišská Nová Ves
15. december 2015

jan

Dnes som pomáhal tlačiť uviaznuté auto skoda fabia v železničnom priecestí smer na zapad 1.Fabia sa vyhlo policajnému vozidlu s majákmi ktoré vôbec nemalo co predbehovať na železničnom priecestí a zaseklo sa na koľajisku. Nakoniec došlo na šťastie druhé policajne vozidlo a vytiahla sa fabia za pomocou tlačenia a ťahania z lanom a o necelú minútu prišiel vlak. Už robte niečo z tým prechodom ! Na co čakáte. ? ? ? ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.