Sadová-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Jaroslav 18. februára 2019

Dobry den
Neporiadok a odpad popri ceste na celom úseku ulice za Tatranom a ZOO.

22. február 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za upozornenie. Predmetný priestor bol dňa 20.2.2019 vyčistený.
Celkovo bolo vyzbieraných 1,6 t odpadu. Dočistenie bude vykonané po zlepšení klimatických podmienok.



Tomáš Hamráček
vedúci oddelenia komunálneho servisu
Mestský úrad Spišská Nová Ves


25. február 2019

Jaroslav

Zdravím.
No nedá mi nereagovať.Bol som sa tam v sobotu 23.2. prejsť a takmer žiadnu zmenu som tam nevidel.Boli upratane len plast.flase a nejake papiere. cca tak max.16 kg odpadu a nie 1,6 ton ako ste napísal.Dovolím si tvrdiť,že zavádzate ( máte zle info ),alebo až klamete.Najbližšie spravím fotky a pridám ich do komentára.
Ono takýmto prístupom k riešeniu nahlasených podnetov to časom prestane mať zmysel a riešiť sa nebude nič.Smutné.
25. február 2019

Oľga Cibulová

Pán Jaroslav.
Pán vedúci nezavádza ani neklame, mali ste tam láskavo byť keď sa to upratovalo, boli tam vyvezené "4 fúry" na skládku ale aj zberný dvor ( ktorý je paradoxne síce nablízku kde mali občania správne ísť odniesť tú nepotrebnú elektroniku a nie pohodiť vedľa cesty dole brehom medzi konármi kde sa to ťažko aj vyberalo.) cca 30 rozbitých televízorov a plastových krytov, počítač, kopec pneumatík, niektoré sa ale nedali vytiahnuť - boli totiž zasypané v zamrznutej stvrdnutej pôde kde trčali..ďalej zničené sedacie súpravy, kreslá a pod.... aj ťažké a plné vedrá so zeminou a ľadom, mnoho plných "primrazených" plastových fliaš....
Aj pred týždňom sa vyviezla plná korba odpadkov z výjazdovej cesty od SNV smer Markušovce pri Kaplnke Najsvätejšej Trojice a už za pár dní tam bol znova neporiadok. Švajčiarsko alebo Rakúsko tu ale pre myslenie mnohých občanov nikdy nebude.

Pane nabudúce asi zavoláme televíziu však! ...a čo tak aj Vy nabudúce priložiť ruku k dielu a nielen tu na internete vypisovať..!
26. február 2019

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Jaroslav. Fotky zo dňa kedy bol priestor vyčistený prikladám ja. Mrzí ma Vaša reakcia, nakoľko sa na upratovaní podieľalo 8 zamestnancov oddelenia komunálneho servisu a v skutočnosti aj toľko odpadu z predmetnej ulice vyzbierali. Dokonca aj vyhrabali lístie. Bohužiaľ je ešte časť odpadu primrznutá k zemi a aj preto som napísal, že k dočisteniu dôjde v prípade zlepšenia klimatických podmienok. To, že tam vzniká nový odpad každý deň bohužiaľ neviem ovplyvniť, snažíme sa to podľa potreby a možností niekoľko krát do roka upratať a určite si za to nezaslúžime takéto reakcie a oslovenia.

Tomáš Hamráček
vedúci oddelenia komunálneho servisu
28. február 2019

Martin Sykora

daj prst vezme celu ruku...je mi velmi luto ze tu ziju aj takyto ludia ktory si nevazia pracu inych ludi:(
20. marec 2019

Bibiána

No moment! Podnet nema co byt oznaceny ako vyrieseny, ked sa upratovanie nedokoncilo, co priznava aj samosprava! ...a nie to este ked tam zatial pribudol aj dalsi odpad! Tak laskavo trochu objektivity!!
26. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Predmetný priestor bol dňa 26.3.2019 opätovne vyčistený. Mrzí nás, že sa táto situácia opakuje, no nie je v našich možnostiach zabrániť vzniku odpadu. Aj napriek tomu, že sa nejedná o pozemky mesta Spišská Nová Ves, je našou snahou zabezpečovať odstraňovanie vznikajúceho odpadu v tomto priestore aj naďalej.

Tomáš Hamráček
vedúci oddelenia komunálneho servisu
13. december 2019

Jozef Merčák

nie su kontajnery a tak to vyzera potom vsade treba ich pridelovat kde sa ludia nachadzaju a nie kde len trvale bydlisko lebo sa plati za smeti na osobu a nie na odberne miesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.