Elektrárenská-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Igor 18. februára 2019

Kto naprojektoval, zrealizoval a schvalil do uzivania tieto prekazky na chodniku po vystavbe obchodu Billa ? Umiestnit stlpiky semaforov do stredu chodnika, urobit z toho prekazku pre chodcov, vozickarov a mamicky s kocikmi ( pri budove elektrarni neprejde kocik pre dvojcata ) tak na toto musel byt vystudovany ini expert. Na pravej strane chodnika pozdlz Billy je totalny chaos a doslova zanckovy smog. Zratajte si kolko tam je dopravnych znaciek, reklamnych putacov a ineho bordelu. Co robi mestsky architekt a odbor dopravy ?

19. február 2019

Martin Sykora

tato cela krizovatka je trnom v oku mnohym spisskonovovestanom skoda ze sa tam nevybudoval kruhovy objazd.
22. február 2019

Vladimír

Toto je zrkadlo odbornosti niektorých úradníkov samosprávy. Ďalší príklad je cyklochodník
od Kauflandu po Metropol.
01. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Šírka obojstranného chodníka sa navrhuje na 1,5 m. Z toho vyplýva jeden priechodný pruh o šírke 0,75 m. Predmetný chodník má 2,1 m šírku v najužšom mieste. Pri jednom stĺpe sú vzdialenosti od obrubníka k stĺpu 0,8 m, resp. 1,8 m, pri druhom je to 1,0 m na oboch stranách. Z nášho pohľadu sú zabezpečené všetky požadované parametre. Dopravné zariadenia, ako sú dopravné značky alebo svetelná signalizácia, sa musia umiestniť min. 0,5 m od okraja cesty. Pre ich funkčnosť je veľmi dôležitá aj ich viditeľnosť, majetkovoprávne vzťahy atď., tieto aspekty sa posudzovali pri umiestnení. V neposlednom rade to boli aj existujúce inžinierske siete v území.
Výstavba Billa vrátane priľahlých chodníkov a cyklochodníka bola riadne povolená a skolaudovaná. Použitie a návrh dopravných značiek rešpektuje platné právne predpisy. Presnejšie pomenovanie "nadbytočných" značiek môžme prerokovať s dopravnou políciou.


Ing. Peter Susa
vedúci odd. výstavby a dopravy MsÚ
01. marec 2019

Igor

Tak fajn. Dozvedeli sme sa, ze vlastne vsetko je v poriadku pretoze nikto nic neporusil a vsetky normy su dodrzane. Akurat stlpiky su "logicky" v strede chodnika ako bezbarierova prekazka. Kde sa podel taky normalny sedliacky rozum ? Alebo by ste si to takto vyriesili aj na vlastnom pozemku, zahrade alebo byte ? Nie pretoze by ste ten rozum pouzili. A netvrdte mi, ze neexistovalo ine vyhovujuce riesenie. Lebo toto som si fakt nevsimol v ziadnom inom meste. A takychto chutoviek tu mame viac.
04. marec 2019

Igor

Problem je vyrieseny ? A ako a kto ho vyriesil ?
20. marec 2019

Bibiána

Opat typicky problem tejto stranky, ze Nikto z kompetentnych sa problemom poriadne ani nezaobera, uradnici napisu len nejaku uradnicku alibisticku vyhovorku, nic sa vo veci nezmeni, a stranka oznaci problem obcanov za vyrieseny!!! Rovnaky problem je tu aj s mnohymi dalsimi podnetmi. Nuz klientelizmus, kseftarske dohody a korupcia na Slovensku funguju!
05. apríl 2019

Igor

Dnesne vecerne spravy. Kontrolor mesta Nitra poziadal zhotovitela cyklochodnika, aby prelozil stlp verejneho osvetlenia, ktory je umiestneny v streda cyklochodnika a nariadil kontrolu stavebnemu odboru ci nepochybyl pri kontrole dodavatela. Hups. Pytam sa : mesto Nitra ma ine normy ako Spisska Nova Ves alebo v meste Nitra niekto pouzil zdravy rozum ? Po B bude spravne. Ale v Spisskej je problem vyrieseny. Otazka c2. Kto a kedy skontroloval prechod cyklochodnika pri OD Tesco ? Nezmyselny ostrovcek, obrubniky nezarovnane s cestou tvoria vyskovu prekazku hlavne korculiarom, kolobezkarom, sketeboardistom. Poznam zopar uzivatelov ktory na tomto useku mali vazne problemy hraniciace s urazom. Odporucam aby si primator vzal kolieskove korcule a isiel to osobne vyskusat. Alebo budeme cakat na nejaky uraz.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania