Elektrárenská-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Marian Leskovjansky 08. marca 2022

Dobry den,
Ide o Lavku pri zimnom stadione,je zatvorena, lebo bola v havarijnom stavekedy bude spristupna resp..dojde konecne k jej vymene ? Dakujem

10. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
či už rekonštrukcia alebo celková výmena lávky predstavuje nemalé finančné prostriedky z rozpočtu mesta. Minulý rok mesto Spišská Nová Ves okrem ďalších finančne náročných stavieb (kúpalisko, Tatran, prestrešenie ZŠ) vyčlenilo viac ako 200-tis. pre realizáciu lávky na Starosaskej ulici. Vplyvom nárastu cien materiálov a súčasnej ekonomickej situácie vo svete, predpokladáme pre realizáciu novej lávky opäť o niečo vyššiu ako bolo tomu minulý rok. V r. 2022 plánujeme s realizáciou verejného obstarávania pre realizáciu novej lávky. V prípade zostatku finančných prostriedkov spravíme všetko preto aby k výmene došlo ešte v r.2022. Bohužiaľ, aj pri takýchto typoch stavieb je potrebné rátať s časovo náročnou administratívnou prípravou, samotná realizácia je už následne násobne kratšia. Pokiaľ dôjde k realizácii lávky, môžete do toho času využívať priľahlé chodníky na hlavnom mostnom telese.

S pozdravom

Ing. Milan Mucha
vedúci oddelenia výstavby a dopravy, ŠFRB
Mestský úrad Spišská Nová Ves
Štefánikovo námestie 1
052 75 Spišská Nová Ves
---------------------------------------------------
tel.: 053/4152332
mobil: 0917 127 750
email.: [email protected]
10. marec 2022

Vladimír

Prioritou našej samosprávy sú športoviská a cyklochodníky. Že sa vtedy nevyhovárali na finančnú náročnosť ale to sú iné kšefty. Keď občania mesta chcú prejsť cez Hornád tak ich samospráva posiela na úzky chodník, vedľa ktorého jazdia kamióny. To je veľmi bezpečné. Prioritu pred lávkou určite bude mať aj vyhliadková veža. Samospráva nie je schopná zlegalizovať ani novú lávku už 3 mesiace. Ľudia si ju sami otvorili a doprava je na mostnom telese stále obmedzená. Smutná realita.
11. marec 2022

Karol Oravec

Otázka pre pána Muchu kedy bude normálne skolaudovaná nová lávka na STAROSASKej úľ a nebude sa chodiť po ceste alebo na čierno po lavke ? Čo ako sa už spomína že je to nebezpečne!!! Budete si to potom brat na zodpovednosť ??? Alebo to je taká neschopnosť už jednu lávku skolaudovať na úrade???

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania