Nebezpečná zastávka MHD

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 03. novembra 2013

Dobrý deň.

Touto cestou žiadam Mesto Spišská Nová Ves o riešenie nebezpečného zastavovania autobusov MHD na Gemerskej ulici na ceste smerom z mesta na Novoveskú Hutu. Som prekvapený, že táto pre cestujúcich tak nebezpečná zastávka MHD nebola doposiaľ riešená. Cestujúci, ktorí vystupujú na tejto zastávke z autobusu nemajú spoza neho takmer žiaden výhľad na cestu. Preto sa stáva, že dochádza k ich kolízii s prichádzajúcimi autami, predovšetkým zo smeru od Huty. Ak sa nemýlim, nie je tam žiadna výstraha pre vodičov, ani len priechod pre chodcov. Taktiež je táto zastávka spojená aj s rovnako nebezpečným prechodom po Gemerskej ulici, a to predovšetkým v zimnom období, kedy je na svahovitom teréne vrstva ľadu. Preto sa vás pýtam, či je možné zmeniť trasu autobusov MHD mimo túto hlavnú cestu, a to po Muráňskej ulici v oboch smeroch.

Ďakujem za odpoveď.

03. november 2013

Anonymný užívateľ

Moj osobny pohlad je, ze ako rozumny clovek si pockam kym opusti autobus zastavku a nasledne mam nalezity rozhlad nad situaciou na komunikacii, ci uz z jedneho alebo druheho smeru, a az tak vstupim na komunikaciu...neskacem predsa "pod auta" spoza autobusu...v prvom rade chranim svoje zdravie...
26. november 2013

Štefan Hlopko

Pozerám, že vedenie mesta na túto problematiku zatiaľ neodpovedalo, ale nevadí. Odpoveď na túto problematiku už je známa. Pozrite si zápisnicu mestského výboru č. 3 - Ferčekovce, v ktorom sa v bode 2 plánu úloh na rok 2014 uvádza, citujem: "Vybudovanie vyhovujúcich zastávok MHD s vyznačením prechodov pre chodcov na hlavnej ceste v smere do Novoveskej Huty." koniec citátu.
To znamená, že zastávky sa budú riešiť na budúci rok, a že autobusy linky MHD č.3 budú jazdiť po svojej pôvodnej trase. Občanovi ďakujeme za podnet.

P.S. Odkaz na zápisnicu mestského výboru č.3 Ferčekovce: http://www.spisskanovaves.eu/fileadmin/snv/user_upload/editor/editor1/dokumenty/MsV/msv_3/MsV_3_-_hlavne_ulohy_2014.pdf
26. november 2013

Anna Uhrová

Podľa pravidiel tohto portálu po odoslaní podnetu príslušnej samospráve administrátori portálu očakávajú odpoveď zodpovedného pracovníka samosprávy. Táto odpoveď v ideálnom prípade obsahuje dátum riešenia podnetu a postup, ktorý bude k vyriešeniu viesť. Ak odpoveď samosprávy nie je zaslaná do desiatich pracovných dní od pridania podnetu, podnet je automaticky označený ako Neriešený.

V čase, kedy plynie samospráve alebo zodpovednému subjektu lehota na zaslanie odpovede, je podnetu priradený status Zaslané samospráve. Status Zaslané samospráve tiež figuruje aj pri podnetoch, na ktoré zodpovedný subjekt odpovedal a v odpovedi identifikoval postup vedúci k odstráneniu problému a termín, do ktorého by sa postup mal zrealizovať.

Zdôrazňujeme, že označenie podnetu statusom Neriešený neznamená, že podnet je takto označený definitívne a natrvalo – v prípade prebratia aktualizácie podnetu zo strany samosprávy alebo návštevníka portálu, ktorá indikuje vyriešenie podnetu, bude podnetu priradený status Vyriešený.
09. január 2014

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet.
Mesto v súčasnosti zabezpečuje projektovú dokumentáciu na výstavbu autobusovej zastávky. Následne bude prebiehať vysporiadanie nehnuteľností (majetkové vysporiadanie pozemku).
Po skončení týchto procesov a zabezpečení stavebného povolenia je možné pristúpiť k realizácii stavby. Súčasný rozpočet však túto aktivitu nepokrýva. V rámci jednotlivých zmien rozpočtu sa budeme usilovať o zabezpečenie financovania tejto stavby.

Mesto Spišská Nová Ves
10. január 2014

anonymný užívateľ

Som rád, že ste na môj podnet odpovedali. Neviem síce, koľko stojí výstavba jednej či dvoch autobusových zastávok ale verím, že tie peniaze sa v rozpočte mesta nájdu, a to čo najskôr, pretože tu ide o bezpečnosť ľudí. A tá je podľa môjho názoru dôležitejšia ako tie peniaze.
14. september 2014

Anna Uhrová

Podľa posledných informácií, ktoré nám zaslala samospráva mesta Spišská Nová Ves zastávku bude možné vybudovať po doriešení majetkoprávnych záležitostí a povolenia stavby. Bližšie informácie týkajúce sa predpokladaného termínu jej výstavby sme neobdržali.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania