Kritická časť Novoveskej cesty

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Neriešený
meno
Rastislav Mikolaj 20. januára 2014

Chcel by som poukázať, na tento kritický úsek na ktorom chýba verejné osvetlenie. Je to dosť nebezpečné nielen pre chodcov, ale aj motoristov. Tento problém je riešený už niekoľko rokov, no doposiaľ nie je vyriešený, ako aj chodník pre chodcov. V neposlednom rade chcem poukázať na chýbajúci prístrešok na autobusovej zastávke, občania by márne hľadali reklamný leták s príchodmi a odchodmi autobusov, lebo ho niet ani kam umiestniť.

24. január 2014

xyzxyz

A koľkože ľudí do mesiaca využíva túto zastávku?
24. január 2014

Vlado

Nerobíme tu mesačný sumár. Ten si musí spravit každý sám.
24. január 2014

Rasťo

Divim sa, že v dnešnej dobe môže vôbec niekto položiť takúto trápnu otázku. Ked je tam raz zastavka autobusu, tak ma byť podľa toho aj zrealizovaná,čo udáva zákon 56/2012
25. január 2014

Stanislava

Bývam v Spiššskej Novej Vsi, asi pred mesiacom sme s manzelom a detmi boli na prechadzke v lese.Prisli sme na tuto zastavku o ktorej sa tu pise.Po pol hodinovom cakani na autobus o ktorom sme nemali ani potuchy, kedy ide sme to vzdali.Zacalo riadne prsat a nebolo sa pred dazdom ani kam ukrit.Tak sme si napokon zavolali taxik. Ved kto z vas by nechal nechal svoje deti zmoknut, aby mu nebodaj skoncili so zapalom pluc?
25. január 2014

Tommy

Ľudia, ktorý tento úsek nepoznajú dobré ani nevedia že okrem cesty a stromov tam niečo je. Nie je potreba urobiť nejakú štýlovú a finančne náročnú zastávku ale aby bolo aspoň miesto na nalepenie príchodu a odchodu autobusov a ukryť sa pred nepríjemným počasím. Na chýbajúce osvetlenie skoro doplatil mladý chlapec (asi pred týždňom), keď sedel na kraji cesty a vodiči ho spozorovali na poslednú chvíľu. Bolo to nebezpečné nie len pre chlapca ale aj pre vodičov pretože museli náhle vybočiť do protismeru.
25. január 2014

Hana Jurcakova

Myslim aj chodnik by bolo treba, v plane uz bol ,pred revoluciov,zial potom sa nedokoncil.Dnes je len na Hnileckej,ludia chodia kolo cesty,je to co raz nebezpecnejsie.Deti do skoly na autobus,tiez cakaju aj mimo Huty na zastavke. bez pristresku.Tiez si myslim aj po Sadrovcovej ulici k cinziaku kde byva 18rodin by mohol chodit autobus.Su tu starsi ludia aspon ten autobus co chodi na polikliniku.7,50 po 10tej spet. .Sme tiez obcania Sp.N.Vsi....
30. január 2014

xyzxyz

Ak by som nenapísal prvý príspevok, tak sa spoluobčania nezobudite. Zo všetkým čo sa deje v meste ste večšina benevolentná. Úradníci, poslanci, niektoré mestské výbory ako aj sám pán primator - áno pracujú, ale podľa môjho názoru pre občana MÁLO.
Ďakujem.
31. január 2014

Rasto

Plne súhlasim,doposial som v tejto veci nekonal, čakal som čo sa bude robiť pre túto čast Novoveskej Huty.Huta bola pre mesto Spišská Nová Ves doposial iba podpora voličov a prinosom finančných zdrojov nič viac, na čom mal svoj podiel:URAN, KAMENOLOMI,MESTSKE LESY,POPLATNICI DANI, atd. No po takejto skúsenosti si budem tvrdo stáť za svojim a ak bude treba zmedializujem túto časť pre širokú verejnosť, aby každý vedel ako to tu vlastne chodí. A to nehovorím o pitnej vode a kanalizácii, ktorá tu z neviem akých dôvodou chýba.Voda je tu závadna a sam pán primátor o tom vie !!! Ci si mam dať odpoved, chýbajú financie? Kludne sa mestska rada na mna môže obrátiť velmi rád poradím ako ich získať.
31. január 2014

Jakub

Rasto na FB som náhodne narazil na tento príspevok.Ani medializovať to nieje treba, už aj tu v Bruseli som to čítal kolegom.Krútili neveriac hlavami.Máš našu podporu. S pozdravom ATCSK
31. január 2014

creator

V blízkej dobe podľa spol. eurobus dôjde v celom meste k osadeniu nových zástavkových označníkov avšak ako dlho vydržia je otázne. Na druhe strane cesty je v kríkoch pohodený starý ČSAD označník a to už svedčí o kultúre národe. Ako je možné že v niektorých častiach mesta vydržali 40 ročné označníky ČSAD dodnes a v iných častiach mesta nie ?
31. január 2014

Rastislav

Musím apelovať na tento príspevok.Nič nemá večnú trvanlivosť. A čo sa týka toho, že v iných častiach mesta vidržali a tu nie je len vizitkou mesta,jednoducho skorodoval.Nemam poznatok o tom, že by bol v kríkoch. A ja osobne som bol svedkom toho ,ako sa vmeste SNV ostatné označníky natierali s vinimkou Novoveskej Huty.A čo sa týka vandalizmu ten je všade v Novoveskej Hute na Ferčekovciach a aj v SNV. To nieje ospravedlnenie toho, že tu nič nieje.Chodník tu nieje, osvetlenie tu nieje, vodovod a ani kanalizacia, to tiež maju na svedomí vandali ???
31. január 2014

Angelika

Je to naozaj na zamyslenie a hanbu kompetentných Slovenskej republiky, že v 21.storočí v tejto krajine, ktorá je od 1. mája 2004 v Európskej únii, sa v mestských častiach mesta Spišská Nová Ves - Predná Huta ( Novoveská Huta ) nezabezpečili technické vybavenia: osvetlenie, chodník, kompletné IS, autobusové stanovište ...
07. február 2014

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za Váš podnet.
Osadenie označenia zastávky MHD zabezpečí Správa ciest KSK pre firmu EUROBUS, a.s. Práce budú vykonané podľa informácií z Eurobusu vo vhodnejšom klimatickom období, a následne budú opatrené aj cestovnými poriadkami.
Osadenie prístreška bude možné vyriešiť po spracovaní zámeru a projektovej dokumentácie, vysporiadaní pozemkov, vybavení stavebného povolenia vrátane vyjadrení príslušných orgánov. O Vašom podnete budeme informovať aj predsedu MsV na spoločnom stretnutí zástupcov mestských výborov a vedenia mesta.

Ing. Andrea Jančíková
kancelária primátora

10. marec 2014

Karol

Pán Rasto, bol by som veľmi rád ak by ste sa so mnou podelili s radami ako získať finančné prostriedky na realizáciu takéhoto zámeru na [email protected]
16. marec 2014

Rasto

Velmi rád sa podelim s vami po návrate domov z Holandska.
16. marec 2014

Rasto

V prvom rade, by som som chcel podakovať v mene obyvatelov tejto mestskej časti za označník.
07. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Autobusové zastávky boli označené novými označníkmi, na ktoré spoločnosť EUROBUS, a. s. vylepuje príslušné cestovné poriadky.
Osvetlenie ani chodník vzhľadom na nízku frekvenciu pohybu občanov zatiaľ nepatrí medzi prioritné úlohy mesta. Na predmetnom úseku budeme iniciovať na Správe ciest KSK osadenie dopravnej značky pohyb chodcov.

Mesto Spišská Nová Ves
07. apríl 2014

Rasto

Z môjho pohľadu je vec nedoriešená. Nieje to rišenie osadiť na frekventovanú cestu dopravnú značku pohyb chodcov. V nočných hodinách a nie iba v tých vodič automobilu dosť ťažko zbadá chodcov, či ciklistov,ktorí su ohrozovaný na tejto ceste z dôvodu chýbajuceho chodníka.Ak sa na takejto úzkej ceste stretávajú dve nákladne automobili, je to riadny problém.Vid. náhodne zachytený nákladný automobil na fotke.Myslím si že mesto SNV nevytrhnú dve lampy z biedy a ani vás nezrujnujú.
17. september 2014

Ján

ale co s chodnikmi?
05. október 2014

Anna Uhrová

Rozhodnutie o podnete v hlasovaní - výsledky:

Zdá sa Vám podnet ako vyriešený?

Áno - 0
Nie - 14
29. október 2014

Jakub

Na ceste do Novoveskej Huty už davno mali byť vybudované autobusové zastavky mimo vozovky.
24. január 2015

Rasťo

Chcem poukázať na neriešené osvetlenie na hlavnom ťahu Novoveskej cesty. Na realizáciu je potrebne osadenie maximálne troch lámp. Už ked vám nejde o bezpečnosť chodcov, cyklistov a vodičov,tak by ste mohli ochrániť aspoň vysokú zver, ktorá cez tento úsek cesty prebieha.A nemyslím si že bude postačovať osadenie značky (pozor chodci, pozor zver).
24. január 2015

Katarína

Novoveska Huta je len prínosom daní pre vás.My máme k mestu iba povinnosti,ale práva žiadne? Priala by som vám chodiť v takejto tme po obytnej časti bez osvetlenia.Poznáte nás len 2 týždne pred volbami, ale ked volby skončia,končí aj váš záujem o Novoveskú Hutu končí.
25. január 2015

Jakub

Nedavno sme oslavili 65. vyročie verejnej hromadnej dopravy osôb a je to veľmi smutne, že doteraz neboli vybudovane zastavky vedľa tejto frekventovanej cesty
25. január 2015

Rastislav

Pán primátor, táto správa je adresovaná priamo Vám.Volám sa Rastislav Mikolaj, od narodenia bývam v Novoveskej Hute. Čo je pre Vás väčšou prioritou? Zralizovať verejné osvetlenie k CO skladu medzi Ferčekovcami a Novoveskou Hutou, kde je pohyb osôb minimálny,alebo osvetliť obytnú,frekventovanú časť Novoveskej Huty a bezpečnosť jej obyvateľov? Toto osvetlenie nieje rozmar, ale nutnosť.
10. apríl 2016

Rastislav Mikolaj

Dakujem za nezrealizovanie osvetlenia. Dostavuju sa prve výsledky pohrdania obyvatelov Novoveskej Huty

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.