Prevádzková doba MŠ

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Neriešený
meno
jana 28. apríla 2014

Dobrý deň, neuvažuje mesto nad úpravou provoznej doby materských škol a jasiel atď? Som mamička, nastupila som do zamestnania, len máloktorý zamestnávateľ vám prisposobí pracovnu dobu. Veď aj predavačky v meste robia minimálne do 17h. Moja dcera v súčasnosti navštevuje jasle na sídlisku západ, za ktoré platíme 140€ a ja som popritom musela zohnať ešte aj sukromnu opatrovatelku, ktorá mi dieťa vyzdvihne a postráži do doby kým som ja v zamestnání. Bohužial tento problém sa s námi ponesie ďalej kedže aj školky maju podobné provozné hodiny.... So zamestnáním je to v našom regione velmi ťažké, ale to všichni dobre vieme, nemožeme si velmi vyskakovať a vyberať už vobec nie. Som rada že sa mi ako mamičke podarilo zamestnať. Veď ani babky dnes už nefunguju ako kedysi, kedže aj ony dnes robia a neraz na smeny. Prosím skuste sa touto problematikou zaoberať, veď niesom jediná ktorá má taký problém. Lebo nie všichni možme mať pracovnu dobu od 8 do 16. ďakujem

06. máj 2014

Odpoveď samosprávy

O dobe prevádzky predškolského zariadenia je každý rodič informovaný pri prijímaní dieťaťa. Doteraz sme takýto podnet nezaznamenali. Detské jasle a materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta majú prevádzkovú dobu v čase od 6,30 do 16,30 hod. Predĺžiť prevádzkovú dobu pri súčasnom počte pedagogických zamestnancov nie je reálne. V každej triede sa striedajú dve učiteľky (v detských jasliach zdravotné sestry). V čase, keď idú deti vonku, musia byť z bezpečnostných dôvodov prítomné obidve učiteľky. Aj na pedagogických pracovníkov sa vzťahuje Zákonník práce, teda aj rozsah pracovného času, ktorý je pri uvedenej prevádzkovej dobe naplnený.

Ing. Markéta Ďuríková
riaditeľka, Správa školských zariadení
27. máj 2014

Anna Uhrová

Neriešením podnetu, resp. žiadosti pani Jany o zmenu prevádzkovej doby materských škôl a jaslí považujeme tento podnet za neriešený.
14. júl 2016

Bibiána

do kedy bude bezat hlasovanie??

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania