Zanedbaný obchodný dom Družba

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Neriešený
meno
janošiak 30. júna 2014

Z obchodného domu DRUŽBA sa z roka na rok stáva jedno špinavé a odpudzujúce miesto. Napriek tomu, že sa tu nachádza množstvo obchodov a knižnica neurobilo sa pre skultúrnenie priestoru v suteréne Družby vôbec nič. Výhovorky na nedostatok financií tu naozaj neobstoja, nakoľko tu treba vedierko farby a zopár ľudí z aktivačných prác. Poprosil by som aj chlapcov z mestskej polície, či by sa tam nešli častejšie pozrieť, nakoľko tu dochádza k poškodzovaniu verejného majetku. Ďakujem

04. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet,
Mesto Stará Ľubovňa zapojilo pracovníkov financovaných z príspevku na aktivačnú činnosť formou menších obecných služieb do stavebných a rekonštrukčných prác na objekte OD Družba. Pomáhali pri úprave zásobovacieho traktu a po ukončení budú pokračovať pri úprave vnútorných a komunikačných priestorov pri bankomatoch (oprava omietky a maľovanie).
Údržba objektu OD Družba bola v minulosti zanedbaná. Mesto v súčasnom období rieši otázku financovania opravy strechy, výmeny okien a zateplenia fasády. Naším cieľom je vytvorenie moderného obchodného a kultúrneho centra, zaujímavého pre zákazníkov a podnikateľov a to nielen architektúrou ale aj kvalitou služieb.


Mgr. Rudolf Žiak
prednosta MsÚ Stará Ľubovňa
11. august 2014

janošiak

Začína sa mi to páčiť. Steny sú pekné biele. Len by som chcel apelovať na mestskú políciu, či by tam chlapci častejšie nepozreli, nakoľko už dnes som videl pod výkladom kvetinárstva okopané steny. Ak to takto pôjde ďalej, tak táto robota bola zbytočná.
11. august 2014

Odkazprestarostu.sk

Takze uz sa to tam zacalo cistit ? Viete spravit aj nejaku foto ?
12. august 2014

janošiak

Dnes som spravil niekoľko fotiek z mobilom, tak sa ospravedlňujem za nižšiu kvalitu. Začína to opeknievať, ale sú tam ešte detaily, ako napríklad stĺpy a skleníky, ktoré vyzerajú hrozne. Možno by do toho mohol prehovoriť aj nejaký odborník na estetiku, ktorý by to oživil aj farebne.
12. august 2014

janošiak

fotky ku komentáru
12. august 2014

janošiak

13. marec 2015

janošiak

Minulého roku v auguste som apeloval na mestskú políciu, aby častejšie kontrolovala priestory na Družbe. Podľa toho, ako dnes vyzerá Družba si myslím, že všetci na to kašlu. Už aj mňa to prestava baviť. Veď za správu mestského majetku je niekto platený.
16. október 2015

Rudolf Žiak

Máme stretnutie s občanmi 21.10. v Kine. Je čas opýtať sa vedenia mesta na koncepciu využitia OD Družba.
19. november 2015

janošiak

Pozývam kompetentných, hlavne mestskú políciu, aby sa prišla pozrieť po 18,00 na terasu Družby ako sa devastuje spoločný mestský majetok mladými výrastkami, ktorí sa tam nasťahovali a počítam, že cez zimu to totálne zničia.
Chcem sa zároveň spýtať primátora, kým sa uloží na zimný spánok, či už má nejaký koncept využitia OD Družba, lebo od svojho zvolenia s týmto problémom ani nepohol.
29. december 2015

janošiak

To, čo som predpovedal, sa naplnilo. Z Družby sa pomaly stáva priestor, kde sa slušní ľudia budú báť chodiť. Viackrát som apeloval na mestských policajtov, aby sa tam chodili počas nočnej služby pozrieť. ale ako je vidieť z mojich fotiek, asi majú na vec iný názor. Družba sa naďalej devastuje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania