Okružná-vandalizmus-rušenie nočného pokoja

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Uzavretý
meno
Filip 10. januára 2020

Počas každej akcie v SRC je rušenie nočného kľudu neúnosné, robit "ožran" akcie na sídlisku je trochu priestrel aspoň v okolí panelákov, každá jedna takéto akcia trvala do 5-6 hod ráno, aspoň dovtedy hulakali a vychádzali odtiaľ poniektorí ako zvieratá a to trva od avizovaného ukončenia akcie, teda myslím ze povolenie je od mesta do polnoci cca, potom si to uzatvoria a robia súkromnú party, ved na tom nie je nič zlé, hlavne ze sa par jednotlivcov "zabaví" .. Ak by to bolo v ich okolí, alebo okolí kompetentných možno by sa to viac sledovalo, odporúčam sa prísť pozrieť do okolia v priebehu konania takej akcie,... Ps:stačí to presunúť niekde na okraj mesta a nie priamo na sídlisko, a SRC by malo slúžiť športu a nie ochlastom, hlavne takým co sa nevedia vmestit do koze a potrebujú sa ukázať..

18. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Mesto Stará Ľubovňa má prijaté VZN č. 22 o prevádzkovaní obchodu a služieb a o predajnom a prevádzkovom čase na území mesta Stará Ľubovňa, kde v článku 5 tohto VZN je presne stanovená doba. Športové relaxačné centrum, IČO: 50 389 807 sa nachádza na ul. Okružná 16 A v meste Stará Ľubovňa, čo nie je centrálna mestská zóna, takže prevádzková doba tejto prevádzky je do 22.00 a v piatok, sobota max do 24.00 h. Mesto Stará Ľubovňa v zmysle VZN č. 22 pri jednorázovom určení môže stanoviť túto dobu maximálne do 02.00 h. V čase po 22.00 h sa môžu prevádzkarne prevádzkovať za predpokladu, že hluk zo zariadení a hluk z verejnej produkcie hudby neprekročia najvyššie prípustné hodnoty pre vonkajšie priestory a stavby a bude zamedzený prenos vibrácií na fyzické osoby stanovené osobitným predpisom. Ak by bolo porušenie prevádzkovej doby zo strany prevádzkovateľa porušené, je potrebné zavolať Mestskú políciu, resp. štátnu políciu, ktorí toto porušenie zdokumentujú a Mesto Stará Ľubovňa na základe zistených porušení bude postupovať v zmysle priestupkového zákona a prevádzkovateľovi bude uložená sankcia.
V prípade, ak zákazníci po opustení prevádzkarne rušia nočný kľud vo vonkajších priestoroch ide o priestupok proti verejnému poriadku ustanovenia § 47 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch. V tomto prípade je možné uložiť pokutu vo výške 100,00 Eur. Tieto priestupky objasňuje orgán Policajného zboru v zmysle § 58 ods. 4 písm. b).
Budeme sa aj problematikou ŠRC a tam konaných akcií zaoberať na mestskom zastupiteľstve v júni.
Kto? Mesto Stará Ľubovňa
Kedy? Jún 2020

JUDR.Katarína Železníková

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.