Podsadek-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

V riešení

Večny neporiadok na ceste rôzneho typu od papierikov obalov aj napriek tomu ze poblizku su odpadkove koše až po kočiare pneumatiky oblečenie. Romska hliadka viacmenej ani nefunguje. Nikto nechce nič riešit. Malo by mesto niečo naozaj robiť a vysvetliť všetkym spoluobčanom kam patri odpad.

19. október 2022

Martina

Úplne súhlasím. Rómska hliadka skončila už pred pár týždňami a odvtedy jedna katastrofa, čo sa poriadku týka. Vrecia pri zastávke sú tam už druhý týždeň, ak nie tretí. Osada plná potkanov a mesto žiadna reakcia. O zastávke ani nevravím. A to som tam len pár hodín denne a je mi z toho na zaplakanie, pretože Podsadok nie je len osada.
19. október 2022

Martina

Viď foto.
20. október 2022

Jan

Suhlasim. Ide to dole vodou. Podsadek nieje len osada. Pravidelne cistim pred domom kanal a cestu ahadzem to do vlastnej smetnej popolnice. Nemam problem ak by tie papieriky davali do kosa aj iny ludia aj ked je tam verejny kos ale meter prex kosom niekto vyhodi papierik do kanala tak to si myslim ze nieje vobec v poriadku. Tie verejne kose s igelitovym sackom moc nepomahaju pretoze sa to vrece tak ci tak roztrha a bordel je znova vsade. Nehovoriac o tom ze niektori ludia si sice vycistia kanal od odpadkov ale vyhodia to na cestu takze ziaden zmysel to nema. Treba naozaj nájsť riesenie pretoze kazdy chce zit ako tak dostojne. Ale tie koviky a pneumatiky ktory niektory obcania po ceste domov alebo z domu z nejakeho dovodu len tak pohodia to je uz naozaj moc.
28. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Trochu neskoro sme boli na neho upozornený e-mailom - až 28.10. Je pravdou, že projekt Miestnych poriadkových služieb, známych ako Rómske hliadky skončil koncom septembra. Od novembra sme ale časť pracovníkov zamestnali opätovne, takže by mali aj naďalej dohliadať okrem iného na čistotu verejných priestranstiev. Upozorníme ich na to a aj na úseky, ktoré ste označili.

Prajem všetko dobré!
Kto? Mesto Stará Ľubovňa
Kedy? November 2022

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ
13. november 2022

Jan

Dakujem za reakciu. Bohuzial situacia sa nijako nezmenila. Miestami by som povedal ze je to aj horsie ale nechcem to dramatizovat a dam tomu cas. Je to ale naozaj vec ktoru by malo mesto pomoct nejako vyriesit medzi vsetkymi obyvatelmi aby ten odpat koncil tam kde naozaj ma a nelezal pohodeny mimo kôš. Čo z toho ze človek to pozbiera ked za par hodin je to uplne to iste. Samozrejme ze aj tulave psy to z toho igelitoveho vreca vyberu von a roznesu po ulici. A ak nie psy tak nedisciplinovanost obyvatelov popripade deti ked idu zo skoly.
31. december 2022

Štefan

Stačilo by aby sa páni poslanci za náš obvod niekedy pozbierali a šli sa pozrieť ako to tam vyzerá, podotýkam pešo.
Takýto neporiadok nieje len priamo v Podsadku, ale častokrát od trasy Lidl cez hojdacu lávku a ďalej Mýtna ul. (zberné suroviny) cestou do Podsadku.
Myslím že aj umiestnením koša každých 10 metrov po tejto trase by nepomohlo. Ale zasa netreba hádzať všetkých ľudí do jedného vreca.
Čo sa týka odpadu v kanáloch a pri cestách, všetko skončí v potoku a po silnejšej búrke v rieke Poprad.

Dalo by sa reagovať aj na iné,, projekty,, ako napríklad ihrisko za komunitným centrom v Podsadku ktoré stálo mesto tuším 25000€,keď sa tam človek pozrie dnes, je to smutné.
Pri budovaní nám vedenie mesta tvrdilo že tam bude správca ktorý sa o to bude starať. Choďte sa pozrieť ako to vyzerá, ako vyzerá oplotenie, vstup.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.