Autobusova stanica na sidlisku (MHD)

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Vyriešený
meno
Michal 27. októbra 2016

Chceli by sme poprosit pana primatora aby zrusil po predchadzajucom primatorovy fakt ze MHD maju stanicu na sidlisku K4 to v ziadnom meste neexistuje aby autobusy nadarmo chodily na stanicu a to iste spet ved treba vyuzit velke parkovisko pri vlakovke.Dost to otravuje a budi to, ked autobusy 22-30 prichadzaju nechaju nastartovane este 15-20 minut ten rachot je hrozny to iste rano 5-00 startuju!!
Keby sa aspon dalo aby tie neskore po 22-00 a rano 5-00 neodchadzali tu zo sidliska ale zdola zo stanice
Su tu postavene nove domy, idu sa stavat nove bytovky takze dost ludi to vyrusuje a je to aj neekonomicke ked idu zo sidliska na stanicu a spet uplne zbytocne.
Prosime pana primatora ci by nam mohol pomoct a vyriesit to prenas beznych ludi tak ludsky,aj koli detom ktorych to zobudi- Dakujeme.

27. október 2016

Jozef

Absolutny suhlas,mesto sa snazi akoze setrit a potom mi obcania vidime ako prazdne autobusy vyrazaju zo sidliska na stanicu tam zacnu celu trasu ktoru dokoncia opet na stanici a opet uplne prazdne idu na sidlisko kde parkuju- toto nema obdobu v ziadnom meste aby autobusy parkovali na sidlisku-chore!
rachot jak startuju alebo prejdu neskutocne vylagrovane autobusy rusia vsetkych obyvatelov ked prejdu okolo, asi pan primator nechodi busom alebo nebyva v blizkosti tak sa ho to netyka ale mal by to naozaj vyriesit pre nas obcanov k plnej spokojnosti ked sme si ho zvolili,a dat to doporiadku tak ako to bolo vzdy Mhd parkovat na stanici autobusov abo na prazdnom parkovisku vlakovej stanici a nie na sidlisku!
27. október 2016

Jozef Uhľár

Presne tak. Nevšimol som si presne, kedy to začalo, ale už dlhšiu dobu je to veľmi počuť. Dnes o 21:28 a 21:33 išli dva po sebe cez Okružnú ulicu, ktoré strašne hučali hlbokým tónom, že sa otriasa celý byt. Včera som si to všimol okolo pol jedenástej v noci. Ak už mesto MHD dotuje, mali by byť o to viac tie autobusy v takom stave, aby nerušili nočný kľud a spánok obyvateľov. Buď majú deravé výfuky alebo tankujú nejaký humus, ale každopádne ten hluk je nadmerný.
28. október 2016

som michalovcan

obcania si v minulosti zvolili michalovskeho primatora tak tento ze zariadil skvelu zmluvu ktora to tak riesi v prospech obcanov.sucastny primator s tym velmi nevie pohnut.
29. október 2016

Jozef

Vzdy zo vsetkym sa da pohnut je to len otazka ci chcem alebo nechcem...
Tie stare vylagrovane michalovske autobusy nam bol cert dlzny,to naozaj vydavaju vecsi rachot ako ked prejde hocake nakladne auto, kto byva pri ceste vie ze byty sa trasu az , a najhorsie je naozaj to ze na sidlisku maju stanicu a ked to nastartuje po 22-00 alebo rano o tej 5 a necha to klepat 15-20 minut, mate ihned po spanku a to aj dospely nielen deti a to vravim ked mate zavrete okna na byte!!!
Takze naozaj pan primator aspon keby tie vecerne a ranne neodchadzali a nestartovali na sidlisku velmi by sme boli vdacny ved to je rusenie nocneho kludu co je protizakonne!
Nikde na slovensku nema MHD stanicu v obytnej zone na sidlisku,zase len v lubovni dakto chcel byt mudrejsi ako vsetci....
04. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Ideme to riešiť s prevádzkovateľom MHD.

Aleš Solár, prednosta MsÚ
12. november 2016

Jozef Uhľár

Len na doplnenie k parkovaniu MHD na sídlisku dávam do pozornosti vyhlášku č. 532/2002 Z. z. §8 ods. 4 "Garáž, odstavná a parkovacia plocha pre vozidlo nad 3,5 t sa umiestňujú mimo obytnej časti mesta a obce okrem stavieb garáže, odstavnej a parkovacej plochy v uzatvorených priestoroch stavby a okrem stavieb garáže, odstavnej a parkovacej plochy pre špeciálne policajné vozidlo, požiarne vozidlo a sanitné vozidlo."
08. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Zmluva so spoločnosťou DZS - M.K. TRANS s.r.o. na garážovanie autobusov v kotolni K-4 bola uzatvorená dňa 29.7.2013.
Zmluva je uzatvorená na dobu neurčitú s trojmesačnou výpovednou lehotou. Máme od spoločnosti informáciu, že v čase podávania podnetu na hlučnosť , mali pokazené výfukové potrubie na jednom z autobusov.

Aleš Solár, prednosta MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania