Intenzita verejného osvetlenia

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Uzavretý
meno
Peter Doruk 09. februára 2018

Chcel by som sa opýtať na nastavenie verejného osvetlenia. Ak som systém dobre pochopil, zapína na podľa intenzity prirodzeného svetla, plne automaticky. Častokrát sa však stáva, že sa ráno skoro vypne, práve v čase, keď ide veľa ľudí do práce. To isté je s časom zapnutia, zapne sa, až keď sme z práce doma.
Potom veselo svieti celú noc, aby všetci "opilci" trafili domov.
Otázku mám aj k intenzite svetla, nazval by som to šerom. Na koľko percent systém svieti? 60-70%. Predpokladám, že ak by svietil na 100% svietivosti, aj tak musí byť úspornejší ako pôvodný. Nedá sa intenzita pridať aspoň v najfrekventovanejších hodinách?

Ďakujem za odpoveď

14. február 2018

Ľubomir Krett

Verejné osvetlenie sa zapína a vypína automaticky, na základe astronomického času. Nastavenie intenzity je nasledovné : 15 min. po zapnutí je to 70%, následne do 22:10 hod. je intenzita osvetlenia 100%. Oprávnenou firmou bolo prevedené kontrolné meranie intenzity, ktoré preukázalo, že verejné osvetlenie je reálne nastavené na požadované hodnoty. Ing.Ľubomír Krett,riaditeľ VPS Stará Ľubovňa
16. február 2018

Ján

Napríklad na Letnej ulici často nesvieti...Nič sa s tým nerobí odkedy je to vymenené.
03. júl 2018

Pišta

Pravda na Letnej nesvieti pravidelne. Buď to niektorý zo zamestnancov ktorý má prístup k ovládaniu cez mobilnú aplikáciu vypína alebo treba to osvetlenie reklamovať u dodávateľa.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania