Ranny hluk

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Uzavretý

polievanie kvetov na stlpoch na pesej zone, a zrejme aj inde, je vykonavane extremne hlucnou cisternickou a to vcas rano este v case nocneho kludu, teda pred siestou hodinou. v letnom case prazdnin si ludia zvyknu dlhsie vecer posediet a rano viac pospat. takisto si chcu pospat kudia, ktori pridu z popoludnajsej zmeny z prace. no tymto polievacim autickom je to do znacnej miery rusene. poprosil by som teda zodpovednych aby cas polievania posunuli minimalne mimo nocneho kludu, no najlepsie aspon o hodinu dve neskor, alebo to posunut na vecer, alebo zmenit sposob polievania aby nebol taky hlucny. dakujem

15. august 2018

Adam

Kľud - a nielen nočný - ruší v meste tiež časté trúbenie áut. Napríklad niektorí šoféri si mýlia domové zvončeky s klaksónmi.
22. august 2018

Jozef

22.8. bez reakcie mesta. rano 5:34 hlucna cisterna pokracuje v ruseni nocneho kludu
28. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Ideme ho vyriešiť v spolupráci so spoločnosťou EKOS, s.r.o., ktorá zabezpečuje starostlivosť o zeleň v našom meste.

Ing. Aleš Solár, prednosta MsÚ
29. august 2018

Jozef

Vdaka za pozitivnu odpoved. verim, ze to poriesite.
31. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Polievanie kvetov je kombinácia prevádzkovej, dopravnej (bezpečnostnej) a fyziologickej stránky.
Vodič multicaru v teplom počasí zabezpečuje polievanie kvetov a záhonov zvyčajne do 7 hod rannej. a následne vykonáva inú prácu na úseku verejnej zelene. Prácu začína v skorých ranných hodinách v okrajových častiach mesta (obchodné centrá, kruhový objazd) a až následne sa presúva do centra mesta. Kvetináče s kvetmi sú na námestí a pešej zóne umiestnené na stĺpoch a po cca 7 hod rannej. je k nim na námestí obmedzený prístup z dôvodu zaparkovaných motorových vozidiel a na pešej zóne je už v tom čase zvýšený pohyb chodcov. Rastliny je najlepšie polievať ráno a nie cez slnečný deň, pretože by došlo k ich fyziologickému poškodeniu. Nad polievaním rastlín vo večerných hodinách z prevádzkových dôvodov neuvažujeme.

Na záver dopĺňame informáciu o fakt, že kvety nepolievame každý deň. Ak sú vyššie teploty, je to priemerne 2x týždenne, pretože v každom kvetináči je umiestnený zásobník na vodu, čo predlžuje frekvenciu polievania. V minulosti sa kvety polievali v teplom počasí skoro každý deň a neboli zaznamenané podnety na hluk. V praxi aj na tomto malom technickom vylepšení môžeme sledovať environmentálny a ekonomický aspekt.


RNDr.Ján Kundľa, konateľ spoločnosti EKOS,spol. s.r.o.
02. september 2018

Jozef

zdravim. vsetko je to pekne no nemeni to nic na fakte ze rusite nocny klud. co tak pouvazovat nad inym sposobom tlacenia vody ako vyturovanym motorom. mozno by to slo nejakym 12V cerpadlom. len treba nieco vyskusat, nie hned najst cestu ako veci nemenit. Jozef
03. september 2018

Jozef

Podnet ste na zaklade neviem coho uzavreli, ale zo strany mesta, respektive Ekosu, nevysiel ziadny navrh na zlepsenie. Popravde ine som ani necakal.
Je pravda, ze teraz je to uz bez problemov, lebo horucavy pominuli. Ale mohli by sa ludia v Ekose zamysliet a ked sa uz neda zmenit cas, tak urcite sa da znizit hlucnost tejto cinnosti. Len porozmyslat a hlavne chciet.
Neviem ci po uzavreti sa tato sprava dostane aj mestu, ale bol by som rad keby sa tam este tento prispevok dostal.
S pozdravom Jozef
05. september 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

status podnetu na uzavretý bol zmenený v kontexte odpovede príslušnej zodpovednej inštitúcie, z ktorej vyplýva že na popisovanom harmonograme nehodlajú robiť zmeny. Z hľadiska vyhodnocovania ide o podnet, ktorý za takýchto okolností nemá riešenie. Zároveň ale preposielame ešte Vašu poslednú odpoveď.

Juraj Hurný
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania