Mierová-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

V riešení
meno
Ingrid Bolcarova 04. apríla 2019

Chceli by sme Vás pán primátor poprosiť o riešenie situácie na chodníku od ulice Mierová 21- 29 až Okružná 62 -76. Ide o obmedzenie prejazdu motorových vozidiel na chodníku v tomto úseku, čím ďalej tým viac nerešpektujúc značku chodníka a ohrozujúc chodcov - v prvom rade naše deti. Poprosili by sme o osadenie veľko-objemových kvetináčov /jeden vo foto vyššie nevyužitý pri pošte/ a ako je to napríklad na ulici Komenského. A to pred vchod Okružnej c. 76 a c. 70, aby sa záchranné zložky a obyvatelia daných vchodov v prípade nutnosti mohli ku svojim vchodom dostať, ale obmedzili prejazd vodičov denne si krátiac cestu chodníkom alebo v druhom prípade to doriešiť zmenou/odobratím značiek a dobudovania chodníka pre chodcov. Za kladné vybavenie ďakujeme.

04. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Prejdeme ho v rámci Dopravnej komisie pôsobiacej pri MsÚ v mesiaci apríl. Tie kvetináče sú lacné riešenie, ale asi by trebalo dať niečo estetickejšie. Plne, ale súhlasím, že je to problém. Otázny je potom prístup záchranných zložiek.
Kto? Mestský úrad
Kedy? Apríl 2019

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ
04. apríl 2019

Ingrid Bolcarova

ďakujeme pekne za pochopenie. Kedže som zo zdravotníckeho okruhu dobre viem ako záchranné zložky vedia riešiť situácie aj menej dostupných miestach, ako na lazoch napríklad, pričom sa k týmto bytovým domom dá dostať z viacerých prístupov, tak dúfam, že sa to podarí zrealizovať. A ak by ste vedeli navrhnúť ešte niečo estetickejšie ako kvetinky, budeme len radi.
25. jún 2019

Ingrid Bolcarova

Chcela by som Vás pekne poprosiť o výsledok rokovania v rámci Dopravnej komisie pôsobiacej pri MsÚ a taktiež ako ďalej budete riešiť daný problém. Blížia sa prázdniny a tým aj frekventovanejšie využívanie chodníka deťmi, zatiaľ čím ďalej tým viac len arogantnými šoférmi, prosím konajte preventívne a nie represívne. Dovtedy by sme poprosili aspoň častejšie hliadky Mestskej polície za účelom dodržiavania zákona týkajúceho sa prejazdu motorových vozidiel po chodníku (najmä v doobedňajších a obedňajších hodinách) a nie iba z dôvodu pokutovania parkovania už v známom dosť problematickom parkovacom území. Za pochopenie ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania