Holubyho-zvislá značka-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: Stará Turá

V riešení
meno
Peter Zámečník 02. apríla 2023

Prosím čím skôr o riešenie problému pre chodcov. Týka sa to tunelu ponad ktorého vedie železnica smer Súš, ulica Holubyho.
Značenie nie je viditeľné, autá chodia rýchlo a ohrozujú chodcov, výjazd od Chrásnatej je neprehľadný, keď ide rýchlo auto zo spodu dochádza ku kolíziám.
Návrh možného riešenia, lepšie značenie, spomaľovače na cestu, vymaľovanie tunelu bielou farbou, svetelná signalizácia informujúca o chodcoch v tuneli.
Ďakujem.

23. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Zámečník,
ďakujeme za podnet. Tento priestor je komplikovaný z viacerých hľadísk, čo vníma aj mesto. Už viackrát bol podjazd i dopravná situácia pri ňom konzultovaný s kompetentnými orgánmi, nakoľko sa nejedná o miestnu komunikáciu a mesto nemá kompetencie pre riešenie takejto dopravnej situácie. Zároveň však vyvíjame maximálne úsilie, aby boli v priestore obnovené dopravné značenia a tiež, aby boli osadené aj nové s informáciu o možnom prejazde. V súčasnosti je aj k tejto situácii v našom meste prizvaní dopravný odborník, ktorý zhodnotí stav a pokúsi sa navrhnúť možné riešenia pre daný priestor. Zároveň však musíme dodať, že návrhy i možnosti k úpravám, nie sú v kompetencii mesta, ale správcov danej dopravnej infraštruktúry.

Mgr. Miroslav Krč, MsÚ Stará Turá

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania