Mlynská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Stropkov

Uzavretý
meno
Miriam 07. septembra 2023

pre ráno idúce deti do školy maximálne nebezpečná križovatka, vodiči neohľaduplní, chlapec musel stáť na chodníku dosť dlho a ked sa rozhodol prejsť, nejaký tupec sa príliš ponáhľal a skoro ho zrazil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...navyše pri škole žiadni MOPS ani polícia do 7,40, neskôr prišiel príslušník mestskej polície..... 15 min pred ôsmou.... to naozaj??????????????????

11. september 2023

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet, ťažko sa ale vyjadriť ku konkrétnej situácii, keďže neuvádzate dátum, kedy sa odohrala. Čo sa týka prvej časti podnetu, mesto Stropkov prostredníctvom dopravnej komisie prerokuje Váš podnet týkajúci sa inkriminovanej križovatky a bude hľadať najlepšie riešenie uvedeného problému.
K druhej časti podnetu konštatujem, že posledný projekt MOPS v meste Stropkov fungoval do konca roka 2022 s 8 členmi a do ďalšej výzvy na projekt MOPS sa mesto Stropkov znova prihlásilo. Najneskôr do konca tohto roka by mali členovia MOPS participovať pri kontrole bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky na vytipovaných priechodoch pre chodcov, ako to bolo v minulosti. Čo sa týka príchodu príslušníka mestskej polície 15 min. pred ôsmou, tak predpokladám, že riešil závažnejšiu služobnú činnosť a po jej doriešení došiel na uvedený priechod pre chodcov.
Na záver chcem uviesť, že ani najlepšie riešenia dopravného značenia a zvýšená fyzická kontrola na priechodoch pre chodcov v blízkosti škôl nezabránia kolíznym situáciám, ak samotní vodiči motorových vozidiel nebudú maximálne ohľaduplní a tolerantní k najmenším účastníkom cestnej premávky, a to maloletým školákom.

Marián Harmada, náčelník mestskej polície

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.