Hlavná-občianska vybavenosť

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Adrika 24. novembra 2020

Dobrý deň, chcela by som jasnú odpoveď, kedy vedenie mesta začne riešiť otázku obchodov, tá predražená Billa je niečo katastrofálne, na tak veľké mestečko je to veľmi málo, už malinké dedinky majú viac možností, ďakujem za vecnú odpoveď

25. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Na jeho základe som obdržal vyjadrenie kompetentných:
"V Stupave majú vo vlastníctve pozemky obchodné reťazce LIDL a TESCO. Obidva reťazce deklarujú, že majú záujem v Stupave postaviť predajne.
Momentálne pracujú na obstarávaní dodávateľa projektovej dokumentácie na predajne a dopravné riešenia, následne sa začnú stavebné konania.
Mesto takisto podporuje rozširovanie obchodnej siete menších prevádzok, ale nemôže zriaďovať predajne, ani donútiť súkromné spoločnosti realizovať ich zámer, či urýchliť tento proces. Zo strany mesta Stupava bola reťazcom deklarovaná maximálna podpora a súčinnosť, mesto Stupava má tiež strategický záujem o vybudovanie týchto predajní.
Čo sa týka cenovej politiky, mesto Stupava nemá právomoc ovplyvňovať cenotvorbu v žiadnej prevádzke."

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
25. november 2020

Daniela Baxová

Toto uz pisete najmenej 5 rokov, mate vsak pravomoc nerozsirovat mesto dalsou vystavbou, ked sa obcianska vybavenost rovna 0. Tak robte spravne rozhodnutia aspon v tomto smere.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania