komisie-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený

pan primator. kedze komisie su poradny organ MU a zaroven MsZ a MsR, pricom komisiam su pravidelne distribuovane materialy pred zasadnutiami, nejako absentuje ich stretavanie sa, rozhodovanie a odporucania. teda aspom minimalne nie su zverejnovane. Ako, resp.na zaklade coho potom vedenie mesta berie odporucania komisii ked nezasadaju ? napr.stavebna komisia naposledy zasadala 4.11.2020. odvtedy nebolo potrebne s nimi nic konzultovat ? dopravna komisia tento rok iba 1x, komisia miestneho rozvoja rovnako naposledy v novembri, skolstva v oktobri. z uvedeneho mozu mat obcania pocit ze komisie su zbytocne kedze ich nepotrebujete a zrejme rozhodujete o vsetkom sami, alebo je niekde chyba v zverejnovani / plneni si povinnosti jednotlivych zloziek samospravy.

10. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o vyjadrenie a po jeho obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
14. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som vyjadrenie pána primátora:

"Dobrý deň,

V zmysle zákona o obecnom zriadení sú komisie zriadované mestským zastupiteľstvom ako „poradné, iniciatívne a kontrolné orgány“ mestského zastupiteľstva.

Teda komisie nie sú poradným orgánom mestského úradu ani mestskej rady, ako píšete. Zasadanie komisií zvoláva a vedie predseda komisie, ktorým je vždy poslanec mestského zastupiteľstva.

Komisie sa teda vyjadrujú predovšetkým k prerokovávaným bodom programu mestského zastupiteľstva, kde dávajú ako poradný orgán svoje odporúčania. Z tohto vyplýva aj frekvencia zasadania komisií, keďže najviac prerokovávaných bodov zastupiteľstva ma majetková komisia, tak táto komisia zasadá takmer každý mesiac. Takisto často zasadá finančná komisia, ktorá dáva stanovisko k rozpočtu, záverečnému účtu a všetkým ďalším prerokovávaným bodom programu zastupiteľstva, v ktorom sa prerokovávajú body, ktoré súvisia s rozpočtom. Zasadanie komisií výrazne ovplyvnila ja druhá vlna koronavírusovej pandémie od jesene 2019 a prijaté protiepidemiologické opatrenia. Mestský úrad si prácu komisií veľmi váži a keď komisie zasadajú obraciame sa na komisie aj my, so žiadosťou o stanovisko, k riešeniu rôznych otázok. Členovia komisií sú občania mesta, ktorí túto činnosť vykonávajú bezodplatne, za čo im patrí naša vďaka.

Mgr. Peter Novisedlák, MBA
Primátor mesta Stupava"

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania