Prechod pre chodcov ul.Ferdiša Kostku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Matej 04. mája 2015

Chcel by som poprosit, ci by bolo mozne urobit prechod pre chodcov na ul. Ferdisa kostku pri odbocke na jilemnickeho ulicu resp. Vincenta sikulu. v tomto useku je prechod cez cestu velmi problematicky najma pri prechode s detmi. a taktiaz auta tadial nechodia predpisanou rychlostou aj napriek tomu ze na zaciatku stupavy smerom z vysokej je na stlpe osadeny ,,radar,,.

Dakujem

27. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Mesto Stupava má záujem v tomto roku v spolupráci s Regionálnymi cestami Bratislava ako s so správcom cesty vo vlastníctve samosprávneho kraja doriešiť prechody pre chodcov na ul. F. Kostku. Mestský úrad v rámci požiadaviek na úpravu rozpočtu mesta požiada o vyčlenenie finančných prostriedkov na vybudovanie prechodov pre chodcov a dobudovanie chýbajúcich prepojení chodníkov na ul. F. Kostku.

Katarína Macáková, vedúca odd.výstavby a ŽP
27. máj 2015

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet. Ulica F. Kostku je v správe Bratislavského samosprávneho kraja. Dňa 18. mája sa uskutočnilo stretnutie so zástupcami Regionálnych ciest Bratislava, na ktorom bola Vaša požiadavka prednesená. Na základe doterajších rokovaní je na tento rok v rozpočte RCB zarátané aj zriadenie inteligentného prechodu pre chodcov práve na ulici F. Kostku v Stupave.


Roman Maroš, primátor
04. december 2015

Matej

Dobry den p. Primator,
Chvalim budovanie inteligent. Prechodu, aj ked si myslim ze tento prechod nie je az tak frekventovany. Na tejto ulici by sa zisiel prechod hlavne v mieste pri dvd pozicovni ako som pisal pri zadavani podnetu. Ke to najfrekventovanejsie miesto prechodu ludi cez cestu na tejto ulici. Hrozia kolizie chodcov s autami hlavne teraz v tychto mesiacoch a to uz nie je sranda.

Dakujem za odpoved
23. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
začiatkom roka sa nám podarilo v spolúpráci s RCB zrealizovať a uviesť do prevádzky inteligentný prechod pre chodcov na ulici F. Kostku. Išlo o obnovu a modernizáciu už existujúceho prechodu pre chodcov. Komunikácia je v majetkom BSK a v správe RCB. Začiatkom roka prebehlo rokovanie na BSK , na ktorom odzneli požiadavky zo strany mesta Stupava v pokračovaní realizácie takýchto prechodov. Verím, že sa nám podarí v roku 2016 vybudovať nové prechody na takejto technickej úrovni aj na ostatných miestach nášho mesta.

Roman Maroš, primátor
25. január 2016

Matej

Zdravim,

Ziadam o o opatovne otvorenie tohoto problemu, nakolko nepovazujem tento podnet za uzavrety. Zial prechod cez nafrekventovanejsie miesto a zaroven najnebezpecnejsie miesto prechodu ludi cez cestu na ferdisa kostku nebol vyrieseny.
Dakujem
25. január 2016

Odkazprestarostu.sk Stupava

Opakovane žiadam o pôvodný cieľ môjho podnetu, nakoľko podľa Vás bol predošlý podnet vyriešený. S čim ja nesúhlasím.
Žiadam o nový prechod cez cestu, na ulici Ferdiša Kostku pri odbočke na Jilemnického. Je to najfrekventovanejší prechod cez tuto ulicu a zároveň najnebezpečnejší. Nedostatok svetla. Viem že cesta nepatri Stupave. Ale myslím že par € na 2 značky a namaľovanie zebry na cestu by sa mohlo nájsť, kedže ide o ochranu zdravia občanov Stupavy. Ak by s tým bol problém žiadam aby to bolo tlačené prejednať tento prechod s BSK.
Ďakujem

Ps: nečakajme, kým sa stane nejaké nešťastie

Chmelík
25. január 2016

Michal Valovic

Plne súhlasim s tým aby sa tento podnet riešil a uskutočnil. Som za to aby sa prechod pre chodcov začal riešiť. Zišiel by sa tam prechod a hlavne plne osvetlený tak ako je teraz nový vybudovaný na začiatku ulice Ferdiša Kostku.
25. január 2016

Hanka Kvintová

Plne suhladim aby sa tento podnet opatovne riesil. Denne tade chodim s kocikom (z ulice J.Ondrusa) a prechod tu chyba. Chvalim, ze sa konecne dobudoval prechod z F.Kostku na J.Ondrusa a tiez inteligentny prechod na F.Kostku, no vyssie spominany prechod naozaj chyba.
25. január 2016

Sylvia Bohuslavová

Keby bol tu prechod tak konečne, už včera bolo neskoro .... ten nižšie je síce pekný, ale všetci z jilemnického + iné ulice naokolo chodia tadiaľto vrchom - do obchodu, mäsiarovi, na zastávku a prechod tam chýba ... autá tam letia rozbehnuté. tade sa samé dieťa - školopovinné samé bojíte pustiť. a v zime (čo je skoro polroka zimný čas), keď je skoro tma, je to niekedy dosť odvaha aj dospelý tadiaľ prejsť.
04. február 2016

Katarína Rybárová

Tiež sa pridávam za prechod. Chodi tadiaľ vela ľudí a detí.
17. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, momentálne bol spracovaný v spolupráci s dopravný inšpektorátom Malacky - plán organizácie dopravy, ktorý počíta s vybudovaním prechodov pre chodcov v danej lokalite. Zároveň bola podpísaná objednávka na realizáciu, ktorá by mala prebehnúť v najbližšom období. Zároveň mesto iniciovalo u správcu komunikácie Regionálnych ciest Bratislava, vybudovanie ďalšieho inteligentného prechodu pre chodcov na tejto komunikácii. Ďakujeme za upozornenie na tento podnet - veríme, že prispeje k zvýšenej bezpečnosti obyvateľov.

Roman Maroš, primátor
22. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, prechody v danej lokalite boli zrealizované.

Roman Maroš, primátor

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.