Hlavná-chýbajúce informácie o zvyšujúcich sa daniach

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený

dobry den prajem. 22.6.2023 sa primator zucastnil stretnutia primatorov, kde sa zhodli na potrebe zvysovania dani. do dnesneho dna MU o tomto stretnuti neinformoval ci uz formou "bleskoviek", ustnou informaciou o diani v meste na MsZ, nepadlo to ani na MsR....preco ? preco sa musia obcania dozvedat o takychto dolezitych samovolnych rozhodnutiach primatora z inych zdrojov ?

27. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stretnutie, ktoré spomínate sa uskutočnili minulý týždeň v piatok - teda 22. septembra a informovali sme o ňom dnes v rámci Stupavských bleskoviek.

"Primátor mesta sa zúčastnil v piatok 22. septembra stretnutia primátorov miest Záhoria v Senici. Kľúčovou témou o ktorej primátori diskutovali boli dane za odpady, nakoľko od 1.1.2024 vstúpi do platnosti odložený zákon o biologicko-mechanickej úprave odpadu za účelom vyseparovania biologickej zložky z komunálneho odpadu. Tento prijatý zákon však spôsobí navýšenie cien skládkovania o približne 70%. Primátori porovnávali aj výšku daní z nehnuteľnosti miest v regióne. Niektoré mestá plánujú túto daň zvyšovať od roku 2024, mesto Stupava daň z nehnuteľnosti zvýšilo v minulom roku, v súčasnosti plošné zvyšovanie dane z nehnuteľnosti nie je aktuálne riešenou témou."

Mgr. Erika Piesecká, referát vzťahov s verejnosťou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania