Využívanie verejného priestranstva

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Juraj 12. júla 2015

Má prevádzka "POTRAVINY ZIPAVA" povolenie od mesta Stupava na využívanie verejného priestranstva (chodníka) na podnikateľské účely (prevádzkovanie letnej terasy, umiestnenie reklamných predmetov Algida)? V prípade, že nie, kde sa dá takéto konanie prevádzkovateľa napadnúť?

13. júl 2015

Lukáš

Dobrý deň.

Je mi veľmi ľúto že, človek ktorý zaslal tento podnet a obzvlášť ak je obyvateľom Okružnej ul. (bytového komplexu ZIPAVA), si poriadne nenaštudoval kúpnu zmluvu. Chodník kde sa nachádza tzv. letná terasa (1x plastový stôl, 4x plastové stoličky a reklamnné predmety zn. Algida), je v osobnom vlastníctve, vlastníkov nebytových priestorov, nie mesta Stupava. Stlík a stoličky sú tu umiestnené len na dobu určitú, ako náhle skončíme s predajom zmrzliny (cca. do konca Septembra), tzv letná tersa sa zbalí. Ale hádam to nemusím podrobne vysvetlovať. Zo zákona musíme umožniť právo prechodu a ja si osobne myslím že sa nerozťahujeme cez celý chodník.
Ak máte nejaké pochybnosti prosím kontaktujte majiteľa.
20. júl 2015

Juraj

Dobrý deň,
podnet smeroval na využívanie verejného priestranstva (prevádzkovanie letnej terasy, umiestnenie reklamných predmetov Algida) na chodníku v komplexe Zipava. Dopyt nesmeruje k spochybňovaniu Vášho resp. nášho spoluvlastníckeho podielu na predmetnej parcele. Zamestnanci prípadne aj zákazníci využívajú tento priestor mimo iného ako fajčiarsky kútik. Preto ma zaujíma, kto povolil takéto využívanie verejného priestranstva a za akých podmienok v záujme ochrany zdravia a spolunažívania obyvateľov komplexu.
Ďakujem.
20. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Prevádzka „Potraviny Zipava“ je riadne ohlásená od r. 2014, majiteľ si nebytový priestor na podnikanie odkúpil tento rok, čiže aj časť chodníka pred prevádzkou (kde sa nachádza stôl a stoličky) je v jeho vlastníctve. To znamená, že vyrubenie poplatku za zabratie verejného priestranstva nie je možné. Predtým mal nájomnú zmluvu s firmou Zipp Bratislava, spol. s.r.o.
Prevádzkové hodiny má povolené v zmysle VZN č. 5/2014 sú Po-Pia 6.00 -20.00h, sobota 7.00-20.00h, nedeľa 7.00-19.00 h, letná terasa je vždy povolená len do 22.00h, ale keďže je prevádzka najdlhšie otvorená do 20.00 k rušeniu nočného pokoja nedôjde.


Zuzana Lovíšková, prednostka MsÚ
22. júl 2015

eva

...to neustale fajcenie pri stoliku, a mimo "sezony" pred dverami,
mne sa tiez nepaci, vobec nepridava na doveryhodnosti potravinam/zmrzline,
a to je pre mna dovod, ze tam vobec nechodim,
+ani to nevyzera dobre,
potesim sa, ked to bude aj pred dverami estetickejsie;
eva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania