Nepokosená tráva Okružná ulica

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Jozef Hoppan 26. septembra 2016

Dobrý deň
Chcel by som sa spýtať, prečo TSS nekosia trávu za bytovým domom na Okružnej ulici č. 2,4,6,8, nakoľko je to mestský pozemok a všetky okolité pozemky sú pokosené. Bývam tu skoro rok a ešte to nikdy nekosili.

Ďakujem

27. september 2016

Stefan Havran

Ja Vam poviem preco to nemate pokosene. Preto lebo obyvatelia bytovky su lenivy a jedine co vedia je fotit kraviny ale aby si to pokosili napriklad ako si kosia a udrzuju mestsky-e pozemok-y (zelene pasy mezdi cestou a rodinnymi domami) na ulici Malacka a Zohorska ( a urcite aj mnoho inych!!!! ) to nie.Zaplatit 12eur /rok domovu dan za 3-izbovy byt (60m2)....... ved za taku sumu si myslim ze by Vam mali chodit aj upratovat do vchodu ,mozno aj do bytu
Inak nic v zlom a svetu mier.
04. október 2016

MonikaVyskupova

Mali by sme zodpovedným práve poďakovať, že trávu nepokosili na celej ploche. Zatiaľ sa jedná o nenavštevovanú plochu za bytovým domom, preto je zbytočná vysoká frekvencia kosenia, ktoré by malo len nepriaznivé dôsledky - nízke pokosené trávniky nie sú schopné zachytávať prachové častice z prostredia, práve naopak sú sami zdrojom prašnosti. Tiež sa rýchlo prehrievajú (pôsobia takmer ako asfaltové plochy), vzhľadom na stúpajúce teploty sú vhodnejšie takéto nekosené plochy, ktoré sú schopné aj okolie ochladzovať. Rovnako dažďové vody nie sú schopné sa do takto presušenej pôdy vsiaknuť a sú odplavované do okolia, všimnite si stojatú vodu na tej ploche v prípade dažďa. Menšou intenzitou kosenia sa tiež zachová vyššia diverzita druhov, keďže jednoročné rastliny stihnú tvoriť semená a môžeme mať za bytovkou estetickejšiu plochu, ktorá poskytne útočisko drobným živočíchom. Takže za mňa osobne - vďaka, že plocha nie je kosená celá. škoda len, že ten pás pod balkónmi vždy vykosia. Stačilo by celú plochu 2 x ročne.
29. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zamestnanci VPS Stupava vykonali kosenie Okružnej ulici.

S pozdravom

Mgr. Zuzana Lovíšková
vedúca oddelenia všeobecnej a vnútornej správy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania