Parkovanie hala-bala

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Neriešený
meno
Jozef Mráz 19. apríla 2017

Parkovanie všade možne je celo Stupavským problémom a MP by mohla začať konať. Táto foto je urobená na Cementárenskej v Obytnej zóne kde si zvykli parkovať stále tie isté autá. Toto státie je v rozpore so zákonom o cestnej premávke §59
(3) V obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne vodič smie jazdiť rýchlosťou najviac 20 km.h-1. Pritom je povinný dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmie ohroziť. Ak je to nevyhnutné, vodič je povinný zastaviť vozidlo. V obytnej zóne a pešej zóne je státie vozidiel zakázané, ak dopravnou značkou nie je určené inak. V školskej zóne možno stáť, ak tým nie je obmedzený pohyb chodcov.

Na mieste kde stoja sa žiadne parkovacie miesta nenachádzajú, autá blokujú premávku a bránia rozhľadu vodičom na chodcov vo večerných a nočných hodinách.

19. apríl 2017

Moje Meno

opakovat sa s tym, ze mnoho majitelov aut si mysli, ze ma pravo parkovat na verejnom priestranstve je zbytocne... je vsak smutne, ze na kupu tragaca peniaze naskrabu, ale aby si zabezpecili aj adekvatne parkovanie na to uz niesu peniaze. a potom stale dokola papagajuju, ze kde maju chudackovia parkovat, ked developer postavil len X parkovacich miest a chcel im to zdierac predat za peniaze... hlavne ze mame auto a predzahradku :)
19. apríl 2017

Ujo Juo

Na parkování na verejnem priestranstve má síce právo každí, no musí to byt v súlade s platnú legislatívu. Nikdo neni nad zákonem. A polícia by mjeua dohlédat na to aby sa zákony dodržávali, hlavne ked sú takto jednoznačne porušované. Dnes je doba ignorantú a sebcú, no a nečinnost polície im len nahráva. Minulý týdeň ta byuo jedno auto, včéra dvje, dnes štyri, kolko ich tam bude za týdeň?
23. apríl 2017

Milan Balbický

Ja som uz nie jeden krat volal policiu, aj prisli a dali pokutu. Aj na chodnik. No zacali parkovat tak, ze namiesto 10cm nechaju 50cm a si myslia, ze je to ok. Tak som zacal kazdemu autu za okno davat papierik, ze tam parkuje naposledy, lebo najblizsie volam policiu. Tak cakam ako sa to ujme. Ak nijak, tak budem volat zakazdym policiu. Ja mam casu dost.
25. apríl 2017

Karol Rástočný

Papieriky som skusal aj ja, zabralo to na stvrt roka a potom zas zabudli... Teraz volam rovno policiu. Tyzden a pol to nemalo efekt a potom to uz prestalo bavit aj policajtov a zacali si pytat priamo SPZtky aut, ze ich budu lustrovat. Odvtedy na tych 3 konkretnych miestach kde som ohlasoval porusovanie uz auta neparkuju, ale to ze o 3 metre dalej sa parkuje priamo v krizovate (sak je oproti vchodu tak hadam nepojdem pesi o 10m dalej...) ostalo samozrejme bez povsimnutia. Takze zaver, (1) pravidelne obtazovat policiu a oni sa naucia, (2) keby konala mestska policia aj autonomne a z vlastnej iniciativy, nemusela by riesit kopu telefonatov (rozumiem, ze nemozu byt vsade, lebo na to nemaju kapacity a dostatok papuc, ale raz tyzdenne obehnut celu Stupavu a rozdat papieriky za stierace je v ich sile)
25. apríl 2017

Rodeny Stupavcan

Vážení spoluobčania. Parkovací problém vznikol prisťahovaním veľkého množstva ľudí do Stupavy. Prevažná väčšina sú takí ako vy, ktorí máte na všetko pripomienky a všetko vám vadí. Uvedomte si, že kým ste sem prišli, problém s parkovaním nebol, z čoho vyplýva, že tento problém ste zapríčinili vy. Nehovoriac o iných dopadoch na pravých Stupavčanov. A keď už tu bývate a chcete mudrovať, aspoň buďte natoľko seriózni voči mestu a dajte si sem trvalý pobyt, pretože stále vidím frfľať na parkovanie iba ľudí z áut s poznávacími značkami iných okresov. No a pokiaľ sa vám aj tak nepáči, prečo sa nevrátite tam, odkiaľ ste prišli a nemudrujete tam?
25. apríl 2017

Karol Rástočný

Vážený "Rodený Stupavčan":
1. Ako ste tu zistili aké máme ŠPZ?
2. Odkiaľ viete, že nemáme TP v Stupave?
3. Keď sú na vine zlý "prisťahovalci", prečo na tej fotke to Audi má MA?
4. Máte pocit, že napr. bytovky na Ružovej sú novo postavené? (pozri podnet https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/39095/zasa-to-parkovanie , inak tiež MA značka)
5. Prejdite sa po Bezučovej (takto sa dá menovať veľa "pravých" Stupavských ulíc) a zistite koľko "pravých" Stupavčanov parkuje na verejnej zeleni, má tam odstavené vraky a zabetónovaný verejný trávnik, len aby nemuseli otvárať vlastné brány

Realita je taká, že problém nie je v pôvode obyvateľov, ale v ich ignorantnosti. Taktiež nie je problém v počte obyvateľov, ale v náraste počtu áut na domácnosť, s ktorou sa pri pôvodnej výstavbe nerátalo a pri novej zjavne nevyžadovalo.

Ak vás zaujíma môj konkrétny prípad, tak som sa do Stupavy prisťahoval za manželkou ("pravou" Stupavčankou) a trvalý pobyt som riešil okamžite po obdržaní listu vlastníctva. ŠPZ nemám s MA, keďže nie som vlastník auta, ale pri výbere nehnuteľnosti som riešil otázku parkovania a hľadal som byt, ku ktorému môžem zakúpiť aj parkovacie miesto/garáž, lebo považujem za normálne rieišť otázku parkovania tak isto ako tázku tankovania, alebo výmeny oleja (mám auto tak sa oň musím starať). Taktiež som sa staviteľa pýtal kolko parkovacích miest vybudoval (bolo to 2 na jeden byt - byty sú tam najmä 1, 2 a 3 izbové, takže počet miest je nadštandard).

Tento systém má slúžiť na informovanie samostrávy o problémoch aby ich mohla riešiť a vzájomné poradenstvo a nie na vylievanie svojích predsudkov a riešenie svojich tráum.
25. apríl 2017

Milan Balbický

Rodeny Stupavcan. Netrep prosim ta. Na Gastanovej Aleji bolo vybudovanych 147 parkovacich miest. Asi polovica je predanych, mozno aj menej. Je tam volnych cca 70-80 miest kazdy vecer. Kazdy vecer ostatne volnych cca 10-15-20 miest, zavisi od dna. Tieto auta, ktore vidis na fotkach to maju, a to myslim vazne, asi 20-30 metrov na tieto miesta. Nie je to nic ine ako lenivost. Drviva vacsina tychto aut su z Agatiek a drviva vacsina priamo z vchodov, pred ktorym parkuju, maju moznost parkovat na free miestach na nasich pri Gastanovej Aleji, aj ked to nie su ich miesta (zatial sa to nijak neriesi). Na celom sidlisku v byvalom areali cementarne je velke mnozstvo parkovacich miest, naozaj, nepamatam si sidlisko, ktore by malo tolko miest. Okrem toho Agatky maju poloprazdne garaze. Miest je vela, len ludia su linivi.
25. apríl 2017

Jozef Mráz

Je to len o lenivosti dotyčných, ich arogantnosti. No a všetko je to vďaka nečinnosti policie, ktorí sa tu len prevezú a asi majú zavreté oči. Parkovacích miest je v bývale Cementárni okolo 450, bytov cca 280. Takže možnosti sú. No tí čo nie sú ochotní za miesta zaplatiť ( kúpiť, premajať ) parkujú kade tade. Na starú škatulu eurače naškrabe, ale pár drobných za parkovanie neni ochotný nikto zaplatiť. Prečo by ostatní mali tolerovať takúto svojvôlu a porušovanie pravidiel cestnej premávky. To by mala riešiť policia. Vôbec nejde o to či je niekto pravý alebo lavý Stupavčan. A keď už ide o to mám v Stupave TP a mám aj parkovacie miesta aj keď mám firemné auto so značkou BA. A tých čo takto parkujú niektorých poznám a tiež sú to rodený Stupavčani. Tak o čo tu ide? Predsa o porušovanie pravidiel, takže klud Pravý Stupavčan.
26. apríl 2017

Moje Meno

Rodeny stupavcan, stale ako ovecky vsetci o trvalom pobyte... Vyssie podielove dane vyriesia staticku dopravu v stupave, alebo bude skor dalsia kniznica??? Skor by som sa priklonil k tomu druhemu, Ked za X rokov to nikto neriesil a uz vobec nevyriesil. V prvom rade treba zacat u seba a s kupou tragaca si zabezpecit aj adekvatne parkovanie... A ono nebyt rodenych stupavcanov, ktori popredavali podu developerom sotva by mohol niekto stavat... Takze som nazoru, ako bolo spomente vyssie, ze vacsina co parkuje v rozpore so zakonom v krizovatkach, na chodnikoch a pod. je okrem toho, ze arogantna, tak aj hodne leniva. A dalsia cast volila radsej predzahradku ako parkovacie miesto, resp. v ramci hypoteky kupili rovno aj dalsie auto miesto parkovacieho miesta. A rad by som konecne aj rozumny argument, preco si dat trvaly pobyt do stupavy. Pretoze pre niekoho kto v BA pracuje, vyuziva infrastrukturu - kulturu, obchody, institucie - a stupavu pouziva skor na prespavanie je asi zbytocne riesit, lebo do stupavskej kniznice sotva zabludi. Nehovoriac o byrokracii co musi clovek vlastniaci zivnost, motorove vozidlo a pod. absolvovat.
26. apríl 2017

Milan Balbický

Dneska som uz volal policiu. Aj prisli, dali pokutky. Rozdal som aj papieriky tym, ktori vcera stali ma chodniku, dnes je chodnik prazdny. Riesilo sa to aj na oficialnej FB stranke Stupavy.

Dnes som sa ale dozvedel, ze sa od leta ma stavat na tom velkom placi pri vstupe do cementarne. Este som nevidel stavebne povolenie, ale hadzali nam do schranok letaky, nech si kupime miesta, lebo zrusia to velky plac, kde denne stoji aj 40-50 aut. Takze coskoro to tu budeme mat este zaujimave.
28. apríl 2017

Rodeny Stupavcan

Vážení spoluobčania. Presne ako som očakával keď som kopol do tohoto hniezdočka, že sa osy vyroja. Najväčší problém s parkovaním ale spočíva v tom, že drvivú väčšinu ôs nezaujíma parkovací problém v Stupave, ale iba pred vlastným vchodom, pretože síce policajti prišli a na pár áut dali pokuty, ale autá, ktoré parkujú v ďalších obytných zónach, alebo sú zaparkované ďalej od bytovky týchto dotknutých osičiek už nezaujímajú. Takže sa zamyslite nad sebou všetci tí, ktorí si myslia že nejako plodne prispievajú k riešeniu tohoto problému prispievaním do nezmyselných diskusií a vyvolávaním polície, či to náhodou nieje máličko pokrytecké, pretože je naozaj veľmi málo tých, ktorých to skutočne zaujíma.
28. apríl 2017

Karol Rástočný

Tak nás prosím zmysle svojich pripomienok poučte a navrhnite systémové riešenie (nie urážanie to nie je, skôr to evokuje nahnevaného jednotlivca čo dostal pokutu za parkovanie). Takéto riešenie isto poteší aj samosprávu, ktorá sama momentálne navrhuje ako najúčinnejšie riešenie volanie MP ku konkrétnemu autu (pozri veľa iných pripomienok s rovnakou témou)
28. apríl 2017

Jozef Mráz

Rodeny Stupavcan má asi nejaký komplex menejcennosti, škoda reagovať... kritizovať všetko a všetkých dokáže každý.
28. apríl 2017

Jozef Mráz

A ešte jednu vec som vlastne chcel, že sa hanbím za takých rodených Stupavčanov jak je ten Rodeny Stupavcan, Len sa tu schováva za anonymnú identitu a ani vlastným menom sa nevie podpísat. Hlavne že tu poučuje o pokrytectve a sám je pokrytec. A jediné co urobil pre Stupavu je tak akurát, že sa búcha do pŕs jaký je Stupavčan. Uvedom si že ti to žádne právo nedáva. Šecko si tu Stupavčani rozpredali už len slzy pre plač ti ostávajú a možno ešte tak spomienky jak bolo. Tak spomínaj... :-)
28. apríl 2017

Moje Meno

Rodeny Stupavcan, ako vandrak z vychodu som si spolu z bytom v stupave kupil aj 3, slovom tri parkovacie miesta v garazi, aby som vas rodenych stupacanov neobtazoval parkovanim na verejnom priestranstve. Parkovanie v cevaservise mi moze byt uplne ukradnute, kedze je toto miesto odo mna dostatocne daleko a objavim sa tam len raz za cas. napriek tomu mi to nieje jedno, lebo sa nejedna len o problem cevaservisu, ale celej stupavy.
tu je problem to, ze vsetci beru za samozrejmost zamorovat verejny priestor parkujucimi autami aj mimo parkvoacich miest na to urcenych, ved zakon povoluje parkovat na chodniku ako ostane 1,5m. na druhej strane je potom laxnost mestskej policie, ktora kedykolvek prejde okolo nespravne zaparkovaneho auta bez toho, aby riesila priestupok. a do toho vsetci ukrivdeni majitelia tragacov, ktori stale dokola pesnicku o tom, kde maju parkovat, ved developer nespravil dost miesta na parkovanie, ved nech mesto spravi parkovanie. Treba zacat hlavne od seba, a ked si riesim v dnesnej dobe tragac, treba mat aj parkovanie v sulade s legislativou. praci cest
17. máj 2017

Rodeny Stupavcan

Pán Jozef Mráz, do toho, čo si Stupavčania rozpredali vám nič nieje a navyše je to mimo témy. Za skrytú identitu sa skrývam vďaka všetkým verejným komunikačným fóram, s ktorými nesúhlasím, ale napriek tomu som sa rozhodol do jedného prispieť, za čo si pokrytectvo uznávam. Okrem toho si asi mýlite pojmy s dojmami, pretože asi ani netušíte, čo znamená komplex menejcennosti a v prípade že už dochádzajú argumenty ľudia s obľubou používajú výraz " ty asi trpíš komplexom menejcennosti " . Tak si aspoň zistite, čo to znamená a v akej súvislosti to používať. A v neposlednom rade skúste ako občan "znalý" písať na verejné fóra ako " človek znalý slovenského jazyka " a nie ako " sedlák ". No a nakoniec všetci tí, čo vyvolávate takéto podnety a konflikty, položte si otázku: kto z vás je bez viny a nikdy žiadny zákon neporušil keď už sa tu tými zákonmi a legislatívami oháňate?
18. máj 2017

Jozef Mráz

Hlavne klud Rodený Stupavčan. To že sem sedlák ze Stupavy a bavím sa jak mi huba narostua je snat moja vjec. A ked si naozaj Rodzený Stupavčan, tak bys s tým nemjeu mjet najmenší problém. A na tem komplexi trváv... :-)
07. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet sme zaevidovali a postúpili na riešenie MsP v Stupave. O riešení podnetu Vás budeme priebežne informovať.


Mgr. Zuzana Lovíšková
vedúca oddelenia všeobecnej a vnútornej správy
17. september 2020

Jakub

Odkedy si majitel pozemku kde bude stat bytovy komplex Noemis oplotil svoj pozemok tak ludia parkuju pozdlz cesty.. auta sa musia nonstop vyhybat a pustat jedno cez druhe..Prosime o doriesenie a uvedenie zakazu parkovania pozdlz cesty..
17. september 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
23. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Jakub,
tento problém je riešený v inom podnete. Budeme sa mu venovať v tomto samostatnom prípade, aby sa to nemiešalo.
www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/100456/cementarenska-parkovanie-problemove

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania