Cementárenská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Milan Balbický 07. augusta 2020

Dobry den.

Rad by som sa spytal mestskej policie a mesta, ako dlho bude este ignorovat toto parkovanie na Cementarenskej ulici smerom na alej (lebo vela krat som videl, ako policajte len tak presli), ignoruje sa to uz 5 rokov. Tieto auta parkuju na chodniku, nenechavaju zo zakona 1.5m ($25 ods. 5), chodnik je zarasteny burinou od prilahleho pozemku (co sa tiez ignoruje, čl. 20 Ústavy SR, podľa ktorého vlastníctvo zaväzuje), neda sa tam poriadne prejst. Okrem toho tie auta nenechavaju 3m volny pruh pre kazdy smer jazdy ($23 ods. 1) a vytvaraju jednopruhovu cast cesty, pricom v rannych ci vecernych hodinach ked migruju ludia do a z prace tam casto stoja hocijak a pustaju sa a vznikaju zbytocne situacie. Ked si k tomu domyslite maminu s kocikom, ktora nemoze ist cez chodnik...

Dakujem

10. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za podnet. Požiadal som náčelníka MsP o vyjadrenie. Po jeho obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
10. august 2020

Pavol

Pane ak by sa mali dodrziavat vsade 3 m pre kazdy jazdny pruh tak by nesmeli stat auta v polovici Stupavy. Suhlasim s tym statim na chodniku tam kde ste to ofotil ze je nezmyselne aby davali koleso na chodnik Ale uplatnovat vasu poziadavku aby mala kazda komunikacia podla vas volnu sirku 6 metrov je nerealne To ze auta musia zastavivat a spomalovat beriem skor ako pozitivum nakolko aj tak jazdia po tejto komunikacii nebezpecne rychlo nakolko rovna cesta laka na vyssie rychlostí Hlavne si treba uvedomit, ze sa jedna o miestnu obsluznu komunikaciu nemozno hovorit o jazdnych pruhoch. Uvedeny typ komunikacie nema v zmysle normy urcene delenie jazdnych pasov. Ako by ste potom jazdili po ulici Sama Tomasika ktore nema ani 5 metrov v celej sirke.
11. august 2020

Milan Balbický

Pavol, chapem, ale pravdu nemate. Tu je to aj vysvetlene.
https://auto.sme.sk/c/5662166/ako-zaparkovat-bez-porusenia-predpisov.html

"Vodič je povinný pri parkovaní nechať pre každý smer premávky minimálne voľnú vozovku v šírke minimálne 3 metre" a tu su dva smery. To ako sa siroko sa kolauduju cesty ja uz neovplyvnim.

A to ked cesta nema ani 6 metrov, neznamena, ze tam predpis tym padom neplati. Plati aj tam. Zakon totiz hovori o dodrziavani predpisu pri parkovani, nie pri jestvovani cesty. Proste jednoducho, parkujete? Dodrzali ste zakon? Nie? Nuz porusujete predpis.

Ani chodniky, nemaju vsetky 1.5m no ked na nom zaparkujete, neznamena, ze neporusujete tym padom predpis, lebo nema 1.5m.

Tu mate vysvetlene definiciu, co je cesta. A toto je veru cesta a platia na nej dopravne predpisy a tie mame len jedny, pre vsetky cesty.
"Zákon o cestnej premávke určuje, že cesta je diaľnica, cesta, miestna komunikácia a účelová komunikácia."
https://auto.sme.sk/c/5754548/ak-viete-co-je-cesta-viete-kde-platia-dopravne-predpisy.html

Nie je v mojej kompetencii robit vynimky, poukazal som na stav aky tu je a na dodrziavanie predpisov. Ak Vas tu raz zrazi auto (dufam, ze nie a nikdy, mna tu nastastie "iba" tuklo do lakta spatnym zrkadlom), tiez Vas to prestane bavit. Nehovoriac o tom, ze tie auta MAJU KDE PARKOVAT, ale nekupili a neprenajali si volne miesto v ich obytnych domoch. Ak maju na auto, musia mat aj na parkovanie v dnesnej dobe, nie je ich pravo stat hocikde sa im zachce, porusujuc 2 dopravne predpisy. Ak je to aj na Sama Tomasika, tak treba to aj tam riesit. Su tam domy, kazdy dom ma dvor, alebo garaz, preco stoja na ulici a nie vo svojom dvore ci garazi, ci mieste? LEBO POHODLNOST. Ja mam pre vsetky svoje auta kupene parkovacie miesta a nestojim hocikde, ale stojim na nich, takze vo vsetkej ucte, argument, aky ste mi dal neberiem. Porusuju predpisy? Porusuju. Vie o tom mesto? Uz vie. Je v ich kompetencii to riesit? Je. Vyriesia to? Nemyslim si. Ale upozornil som na to. Dufam, ze nebudeme musiet cakat na nestastie, aby sa s tym nieco zacalo robit, ako je u nas bezne.
11. august 2020

V.K.

Prečo jazdíte prosím cez tú ulicu? LEBO POHODLNOSŤ? 🤔 je viac možností ako túto ulicu obísť. A keď máte návštevu máte aj parkovacie miesta pre návštevu? Alebo ich nechávate parkovať pri Melónkovi čo je najbližšie dostupné parkovisko. Ak neviete čo vo voľnom čase odporúčam previesť sa po celej Stupave a nahlásiť aj ostatné ulice na riešenie MsP blokovými pokutami za parkovanie pred vlastnými domami. S tou foto na začiatku súhlasím keďže tie autá neparkujú pred svojimi domami ale ako začína výstavba rodinných domov každý normálny človek chápe ak si niekto parkuje pred domom.
12. august 2020

Milan Balbický

Ja tade nejazdim :D Ja tu byvam prosim pekne. A tie posledne auta na tom chodniku dokonca stoja tak neskutocne, ze brania parkovaniu na nasom sukromnom pozemku, lebo sa postavia pred neho. Ja byvam tu, nemozem hovorit za celu Stupavu, ked inde neviem ako to je, snazim sa vyriesit okolie kde byvam, nemozem riesit kazdeho problemy. A ohladne Sama Tomasika, reagoval som na otazku, to ja neriesim, ale aj tak moj nazor je, ze ta cesta Vam nepatri, tak sa necudujte, ked dostanete pokutu. Ja nemam dom a predsa si dokazem parkovat na svojich vlastnych miestach tak, aby som nevytvaral prekazky a neporusoval predpisy, na Sama Tomasika ludia maju domy (predpokladam, ze aj garaz ci dvor), a aj tak niektori nestoja na svojich miestach a blokuju cestu a casto aj chodnik. Ak s tym tam dokazete zit, je mi to jedno. Ja riesim to, co sa mna osobne dotyka. Ale je smutne, ze medzi nami mame ludi, ktorym je prednejsie porusovat nie 1, ani 2 ale aj 3 predpisy, lebo si myslia, ze parkovanie je ich pravo. Ano, ked si kupite miesta ako aj ja. Treba vam vsetkym troska zapadu, hned by ste sa naucili, ako treba parkovat ;)

BTW, dnes to iste, aj ked musim povedat, ze jedno auto uz malo papierik za oknom od policie, takze mestska policiantu uz bola, dakujem, verim, ze to skontroluju pravidelne, lebo 90% casu tam stoji tych istych asi 6-7-8 aut a to posledne opat tak, ze zablokovalo nase miesto a jedno dokonca v protismere, co je tiez proti predpisom.

5 rokov som to neriesil, ale okedy do mna minuly tyzden spatakom udrelo auto, lebo som nemohol ist cez chodnik a tiez odkedy nam drzo zacali blokovat aj parkovacie miesto, to uz ignorovat nebudem, mam casu dost :)
12. august 2020

V.K.

Pán Milan máte na mysli pozemok posledná malá parcela kde je 115 vlastníkov na 24m2? Zrejme tu nieste pod svojim reálnym menom keďže to meno nefiguruje ani na jednej parcele priľahlých pozemkov v tejto lokalite tak mi z toho vyplýva len jedno že ste jeden z neprispôsobivých prištahovalcov ktorý tu nemajú ani trvalé bydlisko. Ak máte problém s ulicou cez ktorú nejazdíte Na aleji prípadne inými ktoré vďaka Vám komplet dostali pokuty za parkovanie pred vlastnými domami radi sa s Vami stretneme a problém môžeme predebatovať osobne.
12. august 2020

Milan Balbický

Uuuu Sherlock Holmes, ktory sa vola ako jeho ulica, tak Vy ste mi uz naozaj realny. Uz len Vy mi budete hovorit, pod akym menom tu mam pisat. Som jeden z tych vlastnikov, a tie miesta su nas vsetkych susedov a vyuzivame ich vsetci. Uz Vas vidim, ako prskate, keby Vam niekto zablokuje pristup na Vas pozemok, a nie ze nie ;) Fascinuje ma nadalej, ako odbacate od pointy, lebo viete, ze mam pravdu a preferujete ospravedlnenie porusovania predpisov, smutne, aj toto je dovod, preco tato krajina vyzera tak ako vyzera. Nastastie zakon o doprave hovori jasne ;) A pokuty nedostali kvoli mne, ale kvoli tomu, ze parkuju ako sa im zachce a porusuju predpisy, a to, ze ja som pokutu nedostal znamena iba to, ze parkujem spravne, takze kto tu je neprisposobivy sa mozeme bavit, ja neospravedlnujem porusovanie predpisov ;) Ja som upozornil na nasu ulicu, ak policajti urobili nadpracu aj na Sama Tomasika, tak za 1. “dakujte” policajtom a za 2. tym, ktori na nasej ulici si parkuju ako chcu a policajtov to dostalo dalej.

Ja som to 5 rokov ignoroval a prerastlo to cez unosnu mieru. Debatujte si kolko chcete ;) Pekny den...
13. august 2020

V.K.

Nehovorím Vám pod akým menom máte písať, neprekrúcajte. Nepochopili ste pointu. Zistite si ako dlho je táto ulica do ulice Na aleji prejazdná a domy ktoré sú na tejto ulici a priľahlých uliciach tu stoja dlhšie ako tie bytovky v ktorých bývate. Ďakovať môžeme len a len Vám pretože vy ste s týmto podnetom prišli a znepríjemnili život viacerím ľuďom pretože sme si parkovali pred vlastnými domami tak sa tu prosím nevyhovárajte na tých ktorí tam parkovali. Nie som z tých prskajúcich ono jednoducho stačí zistiť podľa ŠPZ majiteľa auta a konfrontovať ho s daným problémom, na polícii Vám telefonicky poskytnú kontakt na majiteľa auta, všetko vyriěšiť v rámci slušnosti ale samozrejme je to o ľuďoch. Len toľko chce to čas a volá sa to karma. Pekný deň aj Vám...
18. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som vyjadrenie náčelníka MsP Stupava:
"MsP riešila zistené priestupky v doprave v danej lokalite a naďalej bude v nepravidelných intervaloch situáciu monitorovať a zistené priestupky riešiť. Prípadné návrhy na zmenu organizácie dopravy v danom úseku bude postupovať predsedovi dopravnej komisie."

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
05. október 2020

hokymen

Zakonom dane pravidla maju svoj zmysel, to ze niekto ma auto a nema ho kde zaparkovat, bohuzial je jeho problem. Pokial parkovanim obmadzuje plynulost cestnej premavky, alebo blokuje chodnik je pochopitelne, ze ludia, ktorych sa to dotkne budu ziadat napravu zakonnymi moznostami. Je uz neunosne, ako sa v Stupave parkuje po cyklochodnikoch, chodnikoch, zeleni....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania