Karpatská-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
lemur 13. februára 2019

Ocenujem vyasfaltovanie aspon kratkeho useku dlhodobo zanedbanej Karpatskej ul.zo strany mesta. Co je vsak nepochopitelne, je stavebny neporiadok vsade v okoli po cca polroku od dokoncenia cesty napriek viacnasobnym podnetom zaslanym primatorovi Stupavy. Takto chceme kultivovat nase mesto a jeho verejne priestranstva?

22. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MsÚ v Stupave vyzvalo zhotoviteľa k odstráneniu stavebného odpadu na Karpatskej ulici. Splnenie tejto povinnosti budeme monitorovať.
Kedy? do 2 týždňov (T: 8.3.2019)

S pozdravom
Denisa Komíneková
PR a marketing
Mestský úrad Stupava
26. február 2019

Matej Sedláček

Dobrý deň, pripájam sa k vyššie uvedenému podnetu - suť a stavebný odpad ponechaný po rekonštrukcii najhoršieho úseku Karpatskej ulice nad amfiteátrom ešte viac znečisťuje vozovku a špatí okolie. Mám však za to, že odstránenie stavebného odpadu zhotoviteľom problém vyrieši len čiastočne. Jeden z jazdných pruhov sa totiž končí odkopaným terénnym zrázom, ktorý jednak nie je žiadnym spôsobom spevnený (čím prispieva k znečisťovaniu vozovky), no najmä toto náhle ukončenie jazdného pruhu, resp. zúženie vozovky o cca. 50% nie je žiadnym spôsobom označené, čo neprispieva k bezpečnosti premávky. Vodiči v tomto úseku navyše jazdia pomerne rýchlo, hoci sa tu pohybuje množstvo turistov, cyklistov a rodín s malými deťmi - týmto si dovoľujem dať podnet na osadenie spomaľovacieho prahu v úseku nad križovatkou Karpatská - Orechová. Takisto by som sa rád informoval, kedy mesto plánuje zabezpečiť riadne odvedenie vody z celého horného úseku Karpatskej ulice - jedná sa nielen o dlhodobo neriešený problém frekventovanej Karpatskej ulice, ale aj o jeden zo spoločných bodov predvolebného programu kandidátov na poslancov pre tretí volebný obvod, ktorí boli (aj vďaka tomuto bodu a hlasom občanov, ktorým na vyriešení tejto veci záleží a bezprostredne sa ich dotýka) zvolení do mestského zastupiteľstva. Ďakujem. Matej Sedláček
04. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stavebný odpad na Karpatskej ulici bol minulý týždeň odstránený. Fotodokumentácia v prílohe.

S pozdravom
Denisa Komíneková
PR a marketing
Mestský úrad Stupava
05. marec 2019

lemur

Ano, ocenujem promptnu reakciu, teraz uz staci aspon v takejto forme zacistit aj druhu stranu cesty, kde zrejme nedopatrenim zostala kopa asfaltu a kameniva.
(Vysadenie travnika, kríkov, ci inej zelene na verejných plochach nebyva v týchto zemepisných sirkach, zial, dobrym zvykom. Pevne verím, že aj v tomto nastane s novým primátorom zmena.)
Rovnako odporucam, aby sa mesto zaoberalo aj s velmi dobrymi podnetmi od p.Sedlacka (vyssie).
08. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Reakcia na podnet p. Sedláčka:

Príjemný dobrý deň prajeme pán Sedláček,
v uvedenej veci je momentálne zahájený proces zberu všetkých podkladov, materiálov a zmlúv, ktorými MÚ disponuje. Následne by sme radi komplet podklady získali do oboch komisií, v ktorých pôsobíme ako predsedovia, k riadnemu prevereniu a posúdeniu, aby sme mohli a vedeli navrhnúť optimálne budúce postupy a vyriešenie.

Samozrejme následne bude stav posudzovania a riešenia uvedený a riadne zverejnený v zápisniciach.

S poďakovaním za Váš záujem
JUDr. Štefan Haulík,
Ing. Hana Haldová
25. máj 2019

Matej Sedláček

Vážená pani Haldová, vážený pán Haulík,

ďakujem za Vašu odpoveď a teším sa, že vec je v riešení. Dovoľujem si Vás zároveň požiadať, aby mesto Stupava ako správca komunikácie až do vyriešenia problému nevyhovujúceho technického stavu Karpatskej ulice zabezpečovalo jej pravidelné čistenie, najmä po výdatnejších dažďoch, a to nielen v úseku po križovatku s ulicou Pri Borníku, ale až po križovatku s ulicou Pri Greftoch. Nánosy blata, štrku a prachu na vozovke, po ktorej denne a najmä cez víkend jazdí mnoho áut, spôsobujú vysokú prašnosť s negatívnym vplyvom na zdravie a majetok a zároveň zvyšujú riziko nehody a úrazu. Prosím preto, aby mesto zabezpečovalo odstraňovanie týchto nánosov, keďže v súčasnosti to nerobí, v dôsledku čoho sú niektorí z nás nútení úseky pred svojimi domami čistievať svojpomocne, vo voľnom čase a na vlastné náklady. Ďakujem.

Matej Sedláček
05. február 2020

lemur

Vážená pani Haldová, vážený pán Haulík,
od Vasej odpovede z 03/2019 pomaly ubehne rok a situacia s cestnou komunikaciou sa nijako nezlepsila. Prave naopak, v dosledku tohto docasneho riesenia bez riadneho odkanalizovania sa uz aj na tomto kratkom vybudovanom useku cesty zacinaju objavovat prve skody (uvolnene okrajove koryta, vytlky a pod.).
Prosim o informaciu o dalsich planovanych krokoch mesta, aby sme zabranili dalsej degradacii diela z verejnych prostriedkov.
06. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o bližšie informácie. Po ich obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
18. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som informáciu od pani Haldovej:
"Dobrý deň, daná lokalita a celkový problém je v riešení a bol i aktuálne je predmetom rokovania komisie stavebnej, územnoplánovacej a živ prostredia. K návrhu riešenia sú potrebné ešte dodatočné podklady, ktoré sú dohľadávané v archíve mesta, aby sme mohli spracovať komplexnú správu o stave a možných návrhoch. Problém zanášania spôsobujú aj priľahlé cesty, ktorých stav bude taktiež obsiahnutý v spracovávanej správe. "

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.