Hlavná-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Brano 16. júla 2019

Taky bordel aky je pred Billou to sa len tak nevidi.Na stranke verejnoprospesnych prac Stupava mate v popise aj cistenie mesta.Ale zjavne to nebude Stupava,lebo v centre mesta mat taky bordel a nic s tym nerobit to chce riadnu davku ignoracie.Planuje to mesto upratat alebo tam planujete druhu skladku?

29. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedené miesto sa nachádza na súkromnom pozemku. Preto treba kontaktovať majiteľa pozemku - BILLA REALITY SLOVENSKO, spol. s r.o., Bajkalská 19/A, Bratislava, PSČ 821 02, SR, nakoľko VPS nemajú žiadnu právnu možnosť ani kompetenciu na súkromných pozemkoch vykonávať nejaké aktivity.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
29. júl 2019

Brano

Tak presne takuto odpoved som cakal.Tak ich kontaktujte preboha!!!!!!Ved na to tam ste!!! Takze vam nevadi ten bordel v centre mesta?Namiesto toho aby ste nasli riesenie uplne jednoduchej zalezitosti.To znamena poslat tam jedneho cloveka co to vyzbiera, tak tu vypisujete nezmysli.Ste totalne neschopni riesit jednoduche problemy .Je zjavne preco to v tej Stupave vyzera ako vyzera.Otrasne.!!!
30. júl 2019

Slavomir Slezak

To si robíte srandu s tou odpoveďou 😕 To je pre vás taký problém vyvinúť viac aktivity pre zlepšenie tejto situácie??? Vy tu nežijete?
31. júl 2019

Odkazprestarostu.sk Stupava

Podnet bol preposlaný spoločnosti Billa.

Petra Kňazeová
Administrátor portálu Odkaz pre starostu pre mesto Stupava
02. august 2019

Brano

Ziju tu ,ale zjavne im je to jedno .Taky bordel maju asi aj doma.
02. august 2019

Peter

Nemôže Stupava udeľovať pokuty za neporiadok majiteľom znečistených plôch ?
Myslím , že áno. Aká je jej maximálna výška? Udelila Stupava v poslednom roku takúto pokutu?
Ak si majiteľ pozemku nedokáže na ňom pravidelne udržiavať poriadok, nemôže uzavrieť s mestom zmluvu o upratovaní týchto plôch mestom? Pracovníci verejno-prospešných prác by si takto na seba aj zarobili a možno i priniesli peniaze do mestského rozpočtu.
05. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
ďakujeme, že ste si negatívnu skúsenosť s našou predajňou nenechali len pre seba. Váš podnet prijímam s veľkou vážnosťou, preto Váš podnet okamžite preposielam kompetentným osobám, ktoré sa ním budú zaoberať. Dovoľte mi ospravedlniť sa Vám za vzniknuté nepríjemnosti.

S pozdravom
Margita Melegová
Zákaznícky servis spoločnosti BILLA
08. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

obdržal som vyjadrenie pani prednostky ku danému podnetu, ale aj ku viacerým predchádzajúcim, ktoré sa týkali okolia prednajne Billa:

Čistotu a poriadok je povinný zabezpečovať vlastník pozemku. Z uvedeného dôvodu sme oslovili spoločnosť BILLA a iniciovali stretnutie, ktoré sa uskutočnilo 6.8.2019 a predmetom ktorého bolo zabezpečenie čistoty a poriadku v okolí predajne BILLA v Stupave. Posielam výpis zo záznamu zo stretnutia:
Na základe podnetov občanov mesta Stupava iniciovalo mesto stretnutie so zástupcami spoločnosti BILLA s.r.o., predmetom ktorého bolo zabezpečenie čistoty a poriadku v okolí predajne BILLA Stupava. Zástupcovia spoločnosti BILLA s.r.o., ktorá je vlastníkom pozemkov pri predajni, deklarovali, že je v ich záujme udržiavať v jej okolí čistotu a zabezpečovať kvalitné a dôstojné prostredie pre zákazníkov. Za týmto účelom realizujú tieto opratrenia:

1. presunutie odpadkových košov do vnútorných vstupných priestorov predajne, aby vietor nerozfúkaval smetie do okolia,

2. montáž mechanickej zábrany pri poštomate, ktorá zabráni ukladaniu odpadkov do priestoru medzi stenou predajne a poštomatu,

3. pravidelné denné čistenie okolia predajne zamestnancami predajne (1 x denne),

4. generálne čistenie okolia predajne externým dodávateľom 1 x za dva mesiace.

S pozdravom

Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania