Nová -parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Uzavretý
meno
Róbert Mifkovič 28. septembra 2019

Dobry den, chcel by som vas poziadat o dlhodobe a strategicke vyriesenie situacie s parkovanim aut a autobusov pri kulturnych a sportovych podujatiach v sportovej hale v parku. Pri kazdom podujati navstevnici parkuju na "krajnici" Novej ulice, cim jednach zaberaju cast pruhu vozovky a co je horsie, zaberaju chodnik, ktory na parkovanie rozhodne nie je urceny (vid. foto). Neda sa tadial chodit s kocikom a ist po ceste je velmi nebezpecne. Chapem, ze ludia niekde pocas podujati parkovat musia a nechcem na nich volat hned Mestsku policiu, ale do buducna by bolo dobre vyriesit to novym velkokapacitnym zachytnym parkoviskom v blizkom okoli. S uctou, Mifkovic

29. september 2019

Karol Rástočný

Dobrý deň. Rýchlym krokom, ktorý pomôže tu aj pri škole (rovnaký problém) je inštruovať autobusy aby neparkovali tam, kde vyložili návštevníkov/športovcov. Otázka je, či má Stupava na toto vhodný priestor, v každom prípade je to zárobková činnosť prepravcov takže tu nevidím dôvod aby nebolo pre nich vybudované platené záchytné parkovisko.
30. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o bližšie informácie. Po ich obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
30. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som odpoveď z Referátu územného plánovania a dopravy:
"Mesto nemá povinnosť zabezpečovať potreby statickej dopravy počas podujatí, ktorých nie je organizátorom. Toto musí riešiť organizátor podujatia. Ak sú na ceste alebo miestnej komunikácií porušované ustanovenia zákona o cestnej premávke, toto má kompetenciu riešiť jedine Polícia, preto ju treba volať. K Vašej požiadavke na vybudovanie veľkokapacitného parkoviska uvádzame, že mesto Stupava nemá v pláne takéto parkovisko vybudovať, ani neevidujeme žiadnu takúto požiadavku zo strany širšej verejnosti."

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.