Agátová-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Uzavretý
meno
Marek 12. februára 2020

Aj po osadení značiek zákaz vjazdu nákladných áut v okolí kultúrneho domu a barónového je neupravené parkovisko naďalej využívané nákladnými autami a ťahačmi, ktoré vedome porušujú zákaz vjazdu, obmedzujú premávku pri vjazde/výjazde cez chodník na Agátovú. Mesto tu nedávno umiestnilo značky zákazu vjazdu, ale podobne ako v iných lokalitách /Kúpeľná, Lipová/ nekontroluje dostatočne rešpektovanie zákazu. Pri nočnom parkovaní na barónovom nie je zrejme zložité zabezpečiť nápravu mestskou políciou, inak budú podobné zákazy naďalej ignorované a takéto opatrenia mesta formálne. Ako mesto kontroluje dodržiavanie pravidiel, ktoré si samo stanovilo?

13. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o bližšie informácie. Po ich obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
13. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, obdržal som informáciu od p. náčelníka MsP Stupava:
"Hliadky MsP v nepravidelných intervaloch vykonávajú kontroly v danej lokalite a zistené priestupky riešia na mieste s vodičmi vozidiel. V prípade že ste svedkom protiprávneho konania a hliadka MsP sa na miestenenachádza, kontaktujte hliadku na bezplatnom telefónnom čísle 159 , tá sa bude nahláseným podnetom bezprostredne zaoberať."

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
13. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ešte dovysvetlím, ako to funguje v tejto aplikácii. Keď Vy pošlete podnet, my ho dostaneme až za cca 2-3 dni, kým ho pridelí administrátor. Dovtedy sú všetky zle´a neoprávnene zaparkované autá preč a s daným podnetom nie je možné nič urobiť. Preto, ako píše vo svojej odpovedi pán náčelník, pokiaľ vidíte dané porušenie, ihneď zavolajte hliadku MsP, ktorá sa na miesto dostaví (pokiaľ nebude riešiť iný prípad, v tom prípade neskôr ako ihneď) a môže daný problém riešiť.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
13. február 2020

Marek

Dobry den,
dakujem za odpoved - je mi jasne, ze tymto odkazom nezabezpecim riesenie konkretneho porusenia zakazu vjazdu; mojim cielom je upozornit mesto na bezzube osadzanie znaciek zakaz vjazdu v meste. Denne som svedkom prejazdu nakladnych aut cez Lipovu, kam vjazd povoleny nie je, ktore si jednoducho a denne skracuju cestu (spolocnost MJM trans napr.). Nedavno pribudli znacky na parkovisko baronove, kde sa situacia z Lipovej, Kupelnej, atd. opakuje. Stupavcania su bez sance hlasit porusovanie zakazu vjazdu - prejazd auta cez zakaz privolana policia nestihne zaznamenat. Rano su policajti na krizovatke pred skolou, prejazdy aut nedokazu skontrolovat, atd. Dnes nie je problem kupit jednoduche externe kamery, ktore dokazu situaciu monitorovat pre potreby policie, nejde o vyznamne investicie. Ako chce mesto zabezpecit dodrziavanie pravidiel prejazdu/parkovania, ktore si stanovilo?
15. február 2020

Marian

Nechapem ako mozete ako admin uzavriet tento prispevok. Prepacte, ale za tych 500 eur co mesacne beriete za spravovanie tychto podnetov, by si obcania zasluzili aj navrhy rieseni a nie len dookola pocuvat ako co nejde. Ak sa nemylim, pri MKIC je kamera mestskej policie ktora ma svojho operatora na tomto systeme a teda by mala aj sama reagovat a nie cakat na podnety obcanov, rovnako, ako dokaze sama operativne reagovat ak niekto stoji na mieste pre invalidov na parkovisku v mestecku. Ak tam kamera nie je, tak mala byt vasa odpoved napr " ano, uvedomujeme si porusovanie predpisov v tejto lokalite a navrhneme poslancom schvalenie nakupu dalsej kamery ktora toto odstrani ". Ak sa nemylim, tato aplikacia sa vola Odkaz pre starostu. Zial, mam pocit ze z tychto odkazov sa starostovi nedostava nic a nie je ani v zaujme povereneho zamestnanca spravujuceho tento portal cokolvek pomoct riesit
15. február 2020

Marek

Marián, úplne súhlasím. Moja predošlá komunikácia s mestskou políciou neviedla k posunu v riešení porušovania dopravného značenia, preto som upozornil na problém cez tento portál. Uzavretie podnetu bez relevantnej reakcie na podnet degraduje odkaz pre starostu na nezáväzný chat, kde nikto nič nerieši a nedochádza k zlepšeniu situácie v meste.
Zopakujem preto otázku, ktorá ostava bez odpovede:
Ako chce mesto zabezpecit dodržiavanie pravidiel prejazdu/parkovania, ktoré si stanovilo?
18. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
skúsim ešte raz. Na vyriešenie dopravného priestupku je nutná prítomnosť polície. Preto ju neváhajte privolať. Pokiaľ máte konkrétnu skúsenosť, že ste ju privolali a neprišli, prosím uveďte sem časy a dátumy, kedy sa tak stalo. Iba tak je možné sa posunúť v tomto probléme. Mesto na podnet reagovalo, neskončilo to pri nezáväznom chate. Osadilo dopravné značky. Ale ich dodržiavanie kontroluje MsP. Preto Vás žiadam, aby ste ju privolali, pokiaľ vidíte daný problém. Ak MsP nezareaguje, napíšte sem konkrétne údaje a budeme to riešiť.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania