Nová-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Andrea 23. júla 2020

Na ulici Nová dochádza k častému prekračovaniu povolenej rýchlosti. Toto ma za následok ohrozovanie chodcov a cyklistov (cesta je zároveň cyklistická trasa). Zvýšená rýchlosť áut a motoriek v nočných a ranných hodinách ruší obyvateľov Stupavy. Preto prosím o zaslanie žiadosti na osadenie radarov s fotopascou za prekročenú rýchlosť a dovtedy o meranie rýchlosti policajtmi v tomto úseku.

23. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o bližšie informácie. Po ich obdržaní Vás budem informovať.
27. september 2020

Andrea

Dobrý deň, v akom je to prosím stave? Pár krát som videla merať policajtov, ale to už je pomerne dávno a opäť sme prišli do stavu pretekárskej dráhy. Prosím o zabezpečenie pravidelného merania rýchlosti, ideálne v čase 07:00- 08:00 a 16:00-18:00. V akom stave je osadenie stacionárnych radarov? Tento úsek si to skutočne pýta.
28. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zatiaľ som neobdržal požadované informácie.
Čo sa týka merania rýchlosti, je to záležitosť Polície Slovenskej republiky. Preto zatiaľ presmerujem tento podnet na Políciu.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
28. september 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Polícia Slovenskej republiky
28. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
21. apríl 2021

Sergey

Dobrý deň.
Na Novej ulici vzhľadom na veľké množstvo áut a agresívne a nezodpovedné správanie sa vodičov je v súčasnosti neprijateľná dopravná situácia ktorá sa zhoršuje. V úseku štadión - zákruta na Borinku viacerí vodiči jazdia s rýchlosťou ktorá značne presahuje maximálnu povolenú, navzájom sa predbiehajú, správajú sa agresívne. Zvyšujú tým nebezpečenstvo pre ostatných vodičov, ohrozujú obyvateľov ulice, znepríjemňujú im život nadmerným hlukom a ohrozujú divoké zvieratá ktoré sa na tom úseku vyskytujú vo večerných a nočných hodinách. Myslím se že rýchlosť na tomto úseku by mala byť pravidelne, najmä v čase najväčšej premávky, kontrolovaná policajtmi alebo kamerami, prípadne obmedzená dopravným značením.
Ďakujem.
21. apríl 2021

Andrea

asi si nepomozeme. Nikto to neriesi, zrejme treba pockat kym nezacnu umierat ludia na tejto ulici. Ja sa bojim vyjst z vlastneho domu tak sa radsej stahujem prec zo Stupavy...
17. jún 2021

Andrea

Dakujem polici, ze sa snazi dodrziavanie zabezpecit meranim. Len vcera som prechadzala popri radare na Novej a za tu chvilu preslo cca 10 aut v case 07:30 pricom ani jeden nedodrzal max rychlost a dvaja mali namerane 87! Jeden z nich taxikar. Smutne je ze aj pri merani policiou si navzajom vodici blikaju ako o dusu, co je tiez na pokutu.
17. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali subjektu, ktorý označila samospráva ako zodpovedný s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
24. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

prikladám vyjadrenie Polície SR v plnom znení:

"K veci: ul. Nová v Stupave, nedodržiavanie dopravných predpisov.

Dobrý deň prajem.

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Malackách prostredníctvom služby dopravnej polície ale aj miestne príslušného Obvodného oddelenia Policajného zboru v Stupave vykonáva dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky predovšetkým v úsekoch, kde dochádza často k udalostiam v cestnej premávke (dopravné nehody, škodové udalosti, zistené priestupky v doprave). Ulica Nová v Stupave z hľadiska pravidelného vyhodnocovania dopravnej nehodovosti v okrese Malacky nie je zaradená medzi rizikové úseky, napriek tomu je a bude v meste Stupava vykonávaný dohľad nad cestnou premávkou.


Riaditeľ"

S pozdravom


Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.