Prostredná-kôš-chýbajúce sáčky

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Vegella 20. marca 2023

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o doplnenie sáčikov.
Taktiež by som sa rada spýtala, prečo sa tieto koše nenachádzajú na Neštichu alebo v jeho okolí. Voľakedy sa jeden nachádzal aspoň pri požiarnej zbrojnici. Odtiaľ zmizol.
Pre nás ako obyvateľov, ak chcem zbierať exkrementy,tak sa musím prejsť na Letohradskú alebo ku knižnici (často sú prázdne). A nejedná sa mi o tie 2€, ktoré míňam na kúpu.
Začala jar a ľudia objavujú krásy so psami. Ak niekoho upozorním, že prečo nezbierajú po psíkovi, tak najčastejšia výhovorka je, že nie sú sáčky a ani koše.
Čiže ľudia sa tvária,že ich sa to netýka a my obyvatelia chodíme po psích pozostatkoch. Prosím o nainštalovanie pár košov aj na Neštich,keďže aj my si tu platíme dane ako aj "dole v Juri" kde sa tieto koše nachádzajú na každej ulici.
Ďakujem

20. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto má objednané nové kompletné držiaky na sáčky a aj vnútorné diely (tie sa nám v meste strácajú, aktuálne chýbajú na piatich stojanoch). Hneď po dodaní budú doplnené. Mesto umiestni v prvej polovici roka smetiaky spolu so sáčkami aj na Neštichu.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur
21. marec 2023

Michal

Vyhovorky majitelov psov su detinske. Nech si zoberie z domu sacok vo vacku a naplneny odnesie aj do komunalneho odpadu. Pes je majetkom cloveka, nie mesta. Mesto je len ochotne nieco take spravit.
21. marec 2023

Vegella

Áno je to smutná výhovorka, ale nás to už nebaví každý víkend zbierať "pozostatky". O očúranej bránke a stene ani nehovorím. Proste sa otočia a tvária sa, že ten pes na vôdzke nie je môj.
Prepáčte ale platím so dane za psa, tak očakávam nejakú službu - tak ako máme napríklad smetné nádoby, platím si za odpad ale mám to aj kam odkladať...
Tiež od vás výhovorka, že máš psa, tak si to rieš sama. Mne ide iba o to, že "dole v Juri" sú smetné nádoby a aj sáčky. Prečo ja by som mala zažívať diskomfort? Pretože bývam blízko lesa a psík proste "nevydržal"?
Pan primátor mi tu pekne a slušne odpísal, ja to chápem a veľmi pekne mu ďakujem za odpoveď.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania