SNP-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Sisa 02. augusta 2023

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať v súvislosti s vyjadrením pána primátora Gaburu zo dňa 4.11.2022 ako sa postúpilo v riešení ohľadne dopravnej situácii na ulici SNP, nakoľko sa k tejto téme na zasadaniach mestského zastupiteľstva nehovorilo a od tohto vyjadrenia uplynulo už 9 mesiacov. Termín realizácie projektu uvádza vo svojom príspevku rok 2023.
Situácia na ulici SNP je neúnosná a vyžaduje rýchle riešenie problému. Šírka cesty je nepostačujúca, nie je možné aby prešli vedľa seba dve autá a kvôli parkujúcim autám sa nemáte ani kde zaradiť keď sa chcete vyhnúť oproti idúcemu autu. Niektorí šoféri doslova „letia“ od bytoviek v snahe stihnúť zelenú na semafore. Na ulici SNP je aj materská škôlka, deti prechádzajú cez cestu do zaparkovaných áut a môže sa kedykoľvek nešťastie.

02. august 2023

Sisa

Pokračovanie príspevku:
Nebezpečné situácie vznikajú aj pri výjazde z Partizánskej ulice. Nepomohlo ani nové dopravné značenie urobené minulý týždeň v pondelok. Parkujúce autá stále bránia bezpečnému rozhľadu z pravej aj z ľavej strany (parkovanie malo by byť riešené z druhej strany cesty), musíte vojsť až do cesty na SNP, aby ste mohli preveriť či ide nejaké auto.

A ešte by som sa chcela vrátiť k rannému nastaveniu semafora na ulici SNP. Tento výjazd používa veľa ľudí bývajúcich dole v bytovkách. Neviem či je problém osloviť dopravného inžiniera kvôli skoršiemu spusteniu semafora aspoň na tejto križovatke. Výjazdy z Kollárovej či Pezinskej sú rovnako neprehľadné ako z ulice SNP. Akurát stratíte ráno čas krúžením po Jure v jednosmerných uliciach, lebo aj autá idúce od Pezinka jazdia v súvislej kolóne a to nie je ani školský rok kedy je premávka hustejšia. Je problematické zaradiť sa na Bratislavu. Dnes bolo 5.32 a semafor na križovatke SNP/Krajinská stále nešiel.
02. august 2023

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto je aktuálne v stave, že máme spracovanú projektovú dokumentáciu v realizačnej podrobnosti. Najskôr sme predpokladali, že na rekonštrukciu ulice nám postačí "ohláška", čo by významne urýchlilo proces. Bohužiaľ po posúdení stavebným úradom, bude musieť mesto prejsť stavebným povolením a to formou verejnej vyhlášky. Momentálne prebieha "Inžiniering" potrebný k podaniu Žiadosti o stavebné povolenie. Keďže povoľovací proces sa významne zmenil, mesto rekonštrukciu ulice SNP predloží v návrhu kapitálového rozpočtu na rok 2024. V prípade, že máte záujem nahliadnuť do projektovej dokumentácie, kľudne ma kontaktujte a projekt Vám ukážeme - predstavíme.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur
02. august 2023

Odpoveď samosprávy

K značeniu: Mesto vyznačí križovatku Partizánska SNP v rovnakom rozsahu aj z hornej strany ulice. Tým by mal vzniknúť pomerne veľký rozhľadový koridor a výjazd z Partizánskej ulice bude bezpečnejší.
K nastaveniu semaforov: Ústne sme prerokovali posun spúšťania semaforov z 5:30 na 5:00, to nám bolo na skúšobnú dobu odsúhlasené. Aktuálne už čakáme iba na preprogramovanie nastavenia semaforov. Každým dňom teda prejdeme na nový čas prevádzky semaforov od 5:00 do 22:00.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur
02. august 2023

Michal

Dobry den, je mozne zaslat situaciu ulice z projektu ? Dakujem
03. august 2023

Martin K.

Plánujú sa rekonštruovať aj iné ulice do stavu ako sa robila celková rekonštrukcia Mierovej ulice? Nakoľko je ich tu viacej, ktoré sú v horšom stave ako SNP. Ak áno, prosím o vymenovanie s približným termínom rekonštrukcie. Ďakujem
03. august 2023

Martin K.

Na ulici SNP sú predsa prechody,ktoré ústia na chodníkoch a cez ktoré má každý prechádzať a nie mimo nich.
04. august 2023

Odpoveď samosprávy

Ďakujem aj za ďalšie komentáre:
1. Situáciu z projektu Vám viem dať k nahliadnutiu na Mestskom úrade, môžete mi kľudne zavolať a dohodneme si stretnutie. 0907149875
2. Mesto tento rok plánuje zrekonštruovať časť ulice Hergottova v úseku "Prostredná - Most pri Zdravotnom stredisku (ZD)" a zároveň pri ZD by sme mali vybudovať mini oddychovú zónu (dostali sme na ňu dotáciu 13.500 Eur). Projekčne pripravujeme rekonštrukciu Felcanovej ulice, celú lokalitu Šúrska - Pri Štadióne, ulicu Pri Peci, jednoduchou rekonštrukciou by mala prejsť ulica A.Dubčeka a lokálne opravy by sme mali urobiť na Žabkách. Realizáciu je časovo veľmi zložité odhadnúť, pretože ako všetkým samosprávam aj nám sa radikálne znížili príjmy. Mojím cieľom bolo od nástupu do funkcie primátora mesta urobiť za rok aspoň jednu ulicu, čo sa mi aj vďaka poslancom Mestského Zastupiteľstva a dobrému hospodáreniu darí (zatiaľ 9 rokov - 12 ulíc + lesné a vinohradnícke cesty). Čiže do konca volebného obdobia by sme mali zrealizovať min. tri projekty - čo sa ulíc týka. Zároveň realizujeme aj rekonštrukciu objektov - aktuálne MŠ Felcanova - 1,3mil, Žiadosť o nenávratný príspevok z Plánu obnovy máme podanú na Mestský úrad "Krídlo B" - 1,7mil. Podávať budeme určite MŠ Pezinská cca 400.000 Eur, a Vinohradnícky dom cca 1,5mil. Práve od úspešnosti našich žiadostí bude závisieť aj budúca rekonštrukcia ulíc, pretože na miestne komunikácie nie sú výzvy aktuálne vyhlásené.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur
07. august 2023

Sisa

p. primátor, ďakujem za informáciu ... semafory boli nastavené ako ste prisľúbil ráno 3.8.2023, výjazd zo SNP bol bez problémov nakoľko zastavil kolónu áut od Pezinka a súčasne aj autá idúce od Bratislavy. Určite to ocenia viacerí šoféri vychádzajúci takto skoro cez túto križovatku (a aj z Kollárovej) najmä od septembra, keď premávka bude už hustejšia.
03. október 2023

Martin K.

Čo zahŕňa pojem jednoduchá rekonštrukcia A.Dubčeka? Môžete to prosím bližšie špecifikovať? Bude rekonštruovaná tak ako ulice pri nej Mierová, Dukelská, Partizánska, keďže táto vždy bola zo všetkých v najhoršom stave? Čo predstavujú lokálne opravy na Žabkách? Ďakujem za odpoveď

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania