Krajinská cesta-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Sisa 29. júna 2023

Dobrý deň,
viac krát sa mi ráno stalo, že pri výjazde na Krajinskú cestu z ulice SNP keď ešte nie sú ráno zapnuté semafory, že šoféri s nižšími autami majú problém s viditeľnosťou od Bratislavy – autá idúce v pravom jazdnom pruhu od Bratislavy nie je dobre vidieť, zbadáte ich na poslednú chvíľu. Čiastočne tomu bráni aj plný plot okolo objektu „rezidencia Krajinská“ a aj betónové kochlíky.
Je mi jasné, že pokiaľ sa neukončí stavba „rezidencie Krajinská“, tak plný plot sa neodstráni. Ale nedali by sa aspoň tie betónové kochlíky posunúť od okraja cesty kvôli lepšej viditeľnosti pri výjazde z ulice SNP ?

Ďakujem veľmi pekne

10. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Preverovali sme možnosť pustiť semafory o čosi skôr, to by však podliehalo schváleniu dopravného inžiniera. Zároveň posúvať kochlíky moc nechceme, pretože slúžia aj ako bariéra medzi chodníkom a cestou. Možno by stálo za pokus, keď idete skoro ráno, využiť iný výjazd na Krajinskú, napríklad cez ulicu Novú Pezinskú prípadne Kollárovu.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur
24. júl 2023

Sisa

Výjazdy z Kollárovej či Pezinskej sú rovnako neprehľadné ako ulice z SNP. Akurát stratíte ráno čas krúžením po Jure v jednosmerných uliciach a nič sa tým nevyrieši. Pričom výjazd z ulice SNP používa veľa ľudí bývajúcich aj dole v bytovkách.
Asi jediné riešenie by bolo spustenie semaforov na tejto križovatke aspoň o 15 - 20 minút skôr hlavne kvôli bezpečnosti, lebo autá sa často rútia ráno po Krajinskej ceste dosť veľkou rýchlosťou a veľmi málo vodičov dodržiava predpísanú rýchlosť cez obec.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania