Letohradská-detské ihrisko-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Mlady Juran 29. júna 2023

Na detskom ihrisku na Letohradskej ulici je poskodenych viacero hracich prvkov - na kolotoci chybaju pedale, hojdacka (kon?) je zaseknuta, na preliezke su uvolnene niektore "schodiky" v tvare ovocia (tocia sa), preliezaci tunel je v strede preliaceny + kedze preliezka je z velkej casti drevena, potrebovala by aj novy nater a vyspravenie preslapanych hran. Vsetky tieto poskodenia su tam uz niekolko mesiacov. Ako mesto vlastne spravuje svoje ihriska, ked taketo veci mesiace neriesi?

30. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Na ihrisko Letohradská je aktuálne objednaná "Ročná údržba detského ihriska". Viem, že to chvíľu trvá, ihriská HAGS ale majú presný postup ako sa dopracovať k oprave. Po vykonaní obhliadky-jednoduchej údržby (stojí cca 375 Eur) nám bude zaslaný report s návrhom opráv, vrátane cenovej ponuky. Celý proces je už rozbehnutý, predpoklad je, že nebude nutné meniť celý kolotoč (celý tento kolotoč stojí 10.500,-), ostatné prvky sa budú dať opraviť. Dúfam, že tak do mesiaca budeme mať ihrisko vrátane koníka opravené.
Ostatné ihriská pracovníci technického úseku na začiatku sezóny (na jar) obhliadnu a poškodené veci opravia. Aktuálne sme podali žiadosť o nenávratný finančný príspevok zo štátneho rozpočtu na rekonštrukciu a rozšírenie "prašného" ihriska. Ak budeme úspešní, celá oddychová zóna sa kompletne obnoví.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania